دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

ما نباید شاگردانی تربیت کنیم که صلاحیت های لازم را ندارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزش پزشکی وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری خود گفت: قبل از انقلاب پزشکانی از کشورهایی مانند پاکستان و فیلیپین در کشور کار می کردند اما امروز تعداد آنها بیشتر شده است. . بیش از 8000 دانشجوی پزشکی در این کشور از 50 کشور جهان وجود دارد.

وی تصریح کرد: در اوایل انقلاب تعدادی از بیماران به خارج از کشور اعزام می شدند اما امروز نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور برای تشخیص و درمان نیست و مشاوره ای که برای معاینه این بیماران بود بسته شد.

وی ادامه داد: امروز بیش از 70 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی و بیش از 400 رشته در دانشگاه علوم پزشکی داریم و 150 رشته و بورسیه تخصصی و فوق تخصصی در کشور داریم.

باقری فرد با بیان اینکه افتخار ما افزایش کمی و کیفی آموزش پزشکی است، گفت: در سال های اخیر توانمندی ها در همه زمینه ها افزایش یافته و رشته ها نیز افزایش یافته است. از سال 1401 مصوبه افزایش ظرفیت توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت اجرا شد اما ظرفیت افزایش نیافته است. در این دو سال 4000 نفر بیشتر از آنچه داشتیم پذیرش داشتیم و 4800 نفر را پذیرش کردیم اما چون نتوانستیم زیرساخت ها را فراهم کنیم و اعتباری به وزارت بهداشت داده نشد نمی توانیم این افزایش را ادامه دهیم. در ظرفیت

وی تاکید کرد: آموزش اجباری و اجباری نیست، ما افرادی را تربیت می کنیم که قرار است سلامت را به عهده بگیرند و تربیت افرادی که صلاحیت لازم را ندارند درست نیست.

باقری فرد تصریح کرد: با مسئولان مربوطه مکاتبه کرده ایم تا در این افزایش ظرفیت و زیرساخت به وزارت بهداشت کمک کنند. الان همه دانشگاه های ما دو تیم مهر و بهمن هستند و ظرفیت سه تیم را نداریم. .

وی ادامه داد: در مصوبه آمده است که به ازای هر 100 دانش آموز باید 5.6 تخت داشته باشیم، در حال حاضر حدود 90 هزار تخت آموزشی داریم و هر دانش آموز کمتر از یک و نیم تخت دارد و دانش آموز باید پشت بالین آموزش ببیند و این کار انجام می شود. بدون آموزش بیمار نمی توان این کار را انجام داد و این به کیفیت آموزش لطمه می زند.در حال حاضر دوره با 200-300 نفر برگزار می شود.در حال حاضر نه قدرت و نه امکان اجرای این مصوبه و افزایش ظرفیت را داریم.در حال حاضر در برخی از دانشگاه ها، پارکینگ یا استادیوم به کلاس درس تبدیل شده است.

وی در خصوص عدم پذیرش برخی از رشته ها گفت: طی 15 سال گذشته برخی رشته ها به دلیل نداشتن سیستم پرداخت مناسب کاهش یافته است. در حال حاضر سیستم پرداخت تغییر کرده است. امسال از 450 محل تخصصی 456 محل تکمیل شد. اگر در حال حاضر کمبود متخصص وجود داشته باشد، مربوط به 4 سال گذشته است.

وی ادامه داد: دستیاری های تخصصی کار سختی است، متاسفانه در کشور ما دستیاری ها حقوق کمی داشتند، امسال به 8 میلیون و تا 11 میلیون رسید و امیدواریم سال آینده حقوق را افزایش دهند، عمر دستیار باید باشد. برنامه ریزی شود تا بتواند در یک منطقه مشارکت کند ما در حال تغییر سیستم پرداخت هستیم.

وی ادامه می دهد: رشته های فوریت های پزشکی، بیهوشی و اطفال کمتر مورد استقبال قرار می گیرد و با تعدیل هایی که در فکر انجام آن هستیم تلاش می کنیم این رشته ها مورد استقبال قرار گیرد.

باقری فرد ادامه داد: در سال های اخیر 3600 نفر ظرفیت داشتیم اما اکنون ظرفیت به 4600 نفر رسیده است و اگر برخی می گویند 800 صندلی خالی است به دلیل این افزایش ظرفیت صندلی ها خالی است و ما هم تلاش می کنیم. برای پر کردن آن صندلی ها

وی ادامه داد: هر چقدر هم تمرین کنیم اما شرایط حضور و ماندگاری پزشکان در برخی مناطق بهبود نیافته، باز هم با مشکل مواجه هستیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: با توجه به زیرساخت هایی که افزایش نیافته است، افزایش ظرفیت ها مشکلات زیادی را در جذب دانشجویان خارجی ایجاد می کند. اگر ظرفیت بدون زیرساخت افزایش یابد، جذب دانشجویان بین المللی دشوار خواهد بود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: سلامت از مدرسه شروع می شود، تا سال های اخیر بهورزان از رشته های مختلف از مدارس جذب می شدند و طی دو سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش در سال گذشته 350 نفر جذب شدند. و بورسیه و آموزش وجود دارد بعد از تحصیل جذب آموزش می شوند امسال 350 نفر جذب شدند.

در ادامه سعید چنگی آشتیانی، سرپرست جذب نخبگان وزارت بهداشت گفت: بیستمین فراخوان جذب کادر علمی از روز شنبه هفته جاری به مدت دو هفته آغاز و تا 8 بهمن ماه ادامه خواهد داشت تا بخشی از نیازهای دانشگاهیان پاسخ داده شود. کارکنان 876 نفر به این ترتیب جذب خواهند شد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به دو هزار مدرک دکتری تخصصی در دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی توزیع شده است. 250 متخصص در رشته دندانپزشکی نیز در بین دانشگاه ها و دانشکده ها توزیع شد. 200 نفر با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح در بین دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی توزیع شد.

بابک صالح افزود: تعداد دانشگاه ها و دانشکده های متولی آموزش پزشکی 76 مرکز است. ما در سال 1401 8 هزار و 539 دانش آموز داشتیم که در سال 1402 به بیش از 11 هزار نفر رسید.

غلامرضا حسن زاده افزود: آیین نامه دانشجویان پزشکی بازنگری شده و تسهیلاتی در نظر گرفته شده تا دانشجویان بیشتری بتوانند به پزشکی دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: سامانه ای برای تمامی دانشگاه های کشور طراحی شده و پذیرش دانشجوی خارجی از این طریق انجام می شود.

رضا یزدانی دبیر شورای دندانپزشکی گفت: ۴۴ دانشکده دندانپزشکی داریم که ۳۶ دانشکده دولتی است. ما سالانه بیش از دو هزار پذیرش دانشجو داریم. زمانی که دانشجوی دندانپزشکی وارد گروه می شود باید صندلی برای او در نظر گرفته شود تا کار را یاد بگیرد و آن را نبیند و به زیرساخت ها توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: آزمون مهارت های بالینی در سال جاری برگزار شد که این آزمون نقش بسزایی در ارتقای آموزش خواهد داشت. اعتباربخشی دانشکده های دندانپزشکی در سال جاری انجام شد و از تمامی دانشکده ها بازدید شد، این کار باعث می شود دانشکده ها متوجه مشکلات خود شوند.



رکنا نیوز

اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *