وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی آموزش همگانی را منجر به افزایش کیفیت فعالیت های تولیدی و بهداشت حرفه ای دانست و تاکید کرد: کاهش حوادث ناشی از کار بر عهده ماست و باید تلاش کنیم تا سطح ایمنی را افزایش دهیم. . در محل کار.
به گزارش ای بی اس نیوز، همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و اجرای کنوانسیون شماره 155 ایمنی و بهداشت کار، «مرکز ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان کارگاه های زیر 10 نفر» طی همایشی با حضور توسط وزیر تعاون ، حمایت کار و اجتماعی به همت مرکز تحقیقات و آموزش حفاظت فنی و بهداشت کار برگزار شد.
کنوانسیون شماره 155 ایمنی و بهداشت کار آخرین کنوانسیون سازمان بین المللی کار است که جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم به آن ملحق شد و از 18 بهمن ماه توسط وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی اجرا می شود. 1402.
در این قرارداد و سند تکمیلی آن، آموزش و آگاهی کارفرمایان در خصوص اهمیت رعایت اصول ایمنی در کار مورد تاکید قرار گرفته و مسئولیت آنان در زمینه پیشگیری از حوادث و بیماری های شغلی تبیین شده است.
سید صولت مرتضوی در این همایش با بیان اینکه تلاش های زیادی در زمینه ایمنی کار انجام شده و مراکز بهداشت حرفه ای در جوار کارگاه های بزرگ تعریف شده است، گفت:
وی افزود: انقلاب اسلامی منشأ خدمات بزرگی است و مهمترین خدمت آن خدمت به بشریت بود. یکی از دغدغههای ما سفره مردم است و دولت سیزدهم از ابتدا تلاش کرد تا با مهار تورم و افزایش حقوق و مزایا مشکلات را حل کند، هرچند مشکلات ناشی از تحریمها ظالمانه همچنان وجود دارد.
وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی با اشاره به مرگ و میر در جاده های کشور تاکید کرد: سالانه 20 هزار نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند، این زیبایی کشور نیست. برخی از تصادفات مربوط به خودرو و جاده است، اما برخی دیگر با راننده و رعایت اصول ایمنی مرتبط است. تحلیل ها نشان می دهد که بیشتر تصادفات جاده ای در 30 کیلومتری شهرها رخ می دهد و به دلیل خستگی راننده است. بنابراین آموزش افراد در این زمینه ضروری است.
مرتضوی بر لزوم تامین تجهیزات ایمنی کار تاکید کرد و افزود: ما به تمام تلاش هایی که در زمینه بهداشت کار انجام شده است احترام می گذاریم و به همه کارفرمایان و کارگاه ها توصیه می کنیم مراقب کار و کارگران باشند. خوشبختانه همکاران ما از اداره روابط کار با اقدامات خوبی که در کارگاه های بزرگ و کوچک انجام شده است، میزان خسارت کارگاه را به میزان قابل توجهی کاهش داده اند، اما ریسک نیز وجود دارد و باید به آن توجه شود.
علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی نیز در این همایش از تشکیل کمیته بازرسی کارگاهی خبر داد و گفت: در حال حاضر بیشترین حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان است و سال گذشته تصادفات محل کار 14 درصد با روند نزولی بود.
وی با اشاره به الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون 155 ایمنی و بهداشت کار گفت: 4 درصد از تولید ناخالص کشور صرف حوادث کار و بیماری های شغلی می شود که در ایران نیز حائز اهمیت است.
معاون وزیر کار با اشاره به وجود یک میلیون کارگاه فعال با کمتر از 10 کارگر در کشور، گفت: طبق قانون کار، کارگاه ها باید قبل از شروع به کار دارای چارچوب ایمنی بوده و آموزش های لازم را به کارگران خود ارائه دهند. در واقع آموزش کلید پیشگیری از حوادث محیط کار است. از دیگر اقدامات پیش بینی شده، آموزش زنان سرپرست خانوار است که در آن 10 هزار کارگر خانگی آموزش دیده اند، در حالی که پیش از این دولت تنها واحدهای تولیدی بزرگ تحت پوشش آموزش قرار می گرفتند که در کارگاه ها در حال گسترش است.
به گزارش ای بی اس نیوز، همایش تبیین اردوی آموزشی امنیت و توانمندسازی کارفرمایان در 17 بهمن امسال به طور همزمان در 31 استان کشور برگزار شد و دوره آموزشی ویژه کارفرمایان کارگاه های زیر 10 نفر پرسنل به منظور آشنایی با ضوابط و مقررات ایمنی در کار و مطابق با الزامات کنوانسیون شماره 155. کارگاه های کوچک با حضور 6000 کارفرما ارائه شد.
انتهای پیام