سایر موضوعات

ما فقط به دنبال افزایش قیمت لوازم خانگی نیستیم



دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با تاکید بر اینکه ابزارهای حمایتی تولید باید فراهم شود، گفت: ما فقط به دنبال افزایش قیمت نیستیم. ما ترجیح می‌دهیم در فضای کارشناسی بسته به هزینه‌های تولید، اشتغال حفظ شود و فعالیت‌ها توجیه اقتصادی داشته باشد، نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده ظلم شود.

عباس هاشمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، موضوع قیمت گذاری کالاهای مشمول در حوزه لوازم خانگی توسط سازمان حمایت از این صنعت را با چالش هایی همراه دانست و گفت: با وجود افزایش قیمت مواد اولیه، دستمزد و غیره. هزینه های تولید، آخرین مجوز افزایش قیمت محصولات خرداد ماه سال گذشته بود، اما این روزها این تعداد با شرایط فعلی تولید مطابقت ندارد.

این در حالی است که به گفته وی قیمت گذاری مواد اولیه تولید ملی مانند فولاد، مس، آلومینیوم، پتروشیمی و … در بازار سهام همواره بر اساس قیمت های جهانی و نرخ روز مبادلات، علاوه بر حاشیه رقابت ناشی از کمبود عرضه در معاملات بورس است. در نتیجه مواد اولیه داخلی با قیمتی بالاتر یا برابر قیمت جهانی به دست تولیدکننده می رسد.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه به دلیل تامین نشدن برخی مواد اولیه، بخشی از آنها نیز در بازار آزاد عرضه می شود که این موضوع بر قیمت نهایی نیز تاثیرگذار است، گفت: بنابراین افزایش قیمتی که رخ داد. در سه ماهه اول اعمال شده در سال گذشته، به رشد هزینه ها پاسخ نمی دهد. بسیاری از واحدهای تولیدی بیش از پنج ماه پیش درخواست افزایش قیمت خود را به سازمان حمایت ارائه کردند که این درخواست ها بی پاسخ مانده است.

هاشمی با بیان اینکه بر اساس آمار مرکز آمار نرخ تورم در سال گذشته 47.7 درصد بوده که برای تولید بیشتر است، گفت: تولید راه کنترل تورم است و باید ابزار حمایت از تولید فراهم شود. در غیر این صورت سهم ارزش افزوده صنعت لوازم خانگی در مقایسه با ارزش افزوده کل صنعت هر روز کمتر خواهد بود. ما فقط به دنبال افزایش قیمت نیستیم. بلکه می خواهیم تولیدکننده در فضای کارشناسی متناسب با هزینه های تولید، اشتغال خود را حفظ کند و توجیه اقتصادی داشته باشد و به تولیدکننده ظلم نکند و به مصرف کننده ظلم نکند. با قیمت گذاری اجباری این امر محقق نخواهد شد و سهم صنعت کمتر خواهد شد.

وی با اشاره به اخباری مبنی بر افزایش قیمت برخی محصولات گفت: برخی از محصولات دارای آپشن های جدید اضافه شده یا مدل های جدیدی هستند که سابقه تولید نداشته اند. بنابراین قیمت نهایی آنها بر اساس مدارک ارائه شده به سازمان مددکاری تعیین و به فروش می رسد. اما هنوز به درخواست افزایش قیمت محصولاتی که در پنج ماه گذشته تولید شده اند پاسخی داده نشده است. در صورت تداوم این شرایط، ممکن است برخی از تولیدکنندگان مجبور به کاهش یا کاهش تولید و عرضه خود شوند که این امر به بازار مصرف آسیب می رساند و منجر به افزایش قاچاق می شود. درخواست ما این است که دستگاه های مسئول و دست اندرکاران این پرونده توسط کارشناسان بررسی شوند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا