اخبار اقتصادی روز

ما زیرساختی برای اجرای دستمزدهای منطقه ای نداریم

ما زیرساختی برای اجرای دستمزدهای منطقه ای نداریم

رئیس کانون عالی اتحادیه های کارگری در جلسات شورای عالی کار و مجامع تصمیم گیری بر حفظ جایگاه این تشکل تاکید کرد و اجرای طرح مزد منطقه ای در کشور را فاقد زیرساخت ها دانست.

به گزارش ای بی اس نیوز، سامیه گلپور با تبریک فرا رسیدن چهل و پنجمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، اظهار کرد: مردم 45 سال است که از ارزش ها و انقلاب اسلامی حمایت کرده اند و از تصمیم گیران انتظار دارند که حقوق آنها رعایت شود. مراقبت به معنای واقعی کلمه
وی افزود: تناسب حقوق را طبق ماده 41 قانون کار انجام می دهیم و این حقی است که قانون برای ما قائل است و هیچ یک از خواسته های ما نیست چرا که بحث طبقه بندی مشاغل در قانون کار تا بحث مسکن بر اساس تاکیدات قانون اساسی بی ربط است، در شمول قانون نیست و معتقدیم که بیانات مقام معظم رهبری منطبق بر نظام جامعه و نظام جمهوری است که بازنشستگان و کارمندان باید داشته باشند. حقوق عادلانه و وظیفه دولت فراهم کردن شرایط لازم برای تأمین معاش کارکنان با حداقل دستمزد است.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری با اشاره به بحث عیدی و پاداش پایان سال کارگران گفت: در بحث عیدی کارگران، کارگران و بازنشستگان امروز خبری اعلام شد. وقتی از عیدی صحبت می کنیم باید به شرایط دولت هم نگاه کنیم اما زمانی مقدار عیدی بخشی از مشکلات خانواده ها را حل می کرد و اینکه با آن چه کاری می توانستند انجام دهند اما امروز نمی توانند انجام دهند. با این مقادیر بسیار زیاد است، بنابراین ما باید به این موضوع واقع بینانه نگاه کنیم.
گلپور ادامه می دهد: چند سالی است که از عدالت مزدی صحبت می کنیم و بر اعمال ماده 41 قانون کار اصرار دارم. در شرایط جنگ تحمیلی کارگران مطالباتی را تدوین نکرده اند و چندین سال از دستمزد عقب هستیم. باید اینگونه باشد، این همان چیزی است که ما از دولت انتظار داریم: مردمی بودن و تمرکز بر عدالت برای جبران این تاخیر در فضایی پرمخاطره.
وی در عین حال پیشنهاد دستمزد منطقه ای را برجسته کرد و گفت: زیرساخت های اجرای حقوق منطقه ای در کشور مهیا نیست، اگر زیرساخت ها وجود داشته باشد به این معناست که بر اساس عدالت است و می توان به شرط آن فکر کرد. که ابتدا حداقل دستمزد را تعیین کنیم و بعد بنشینیم و درباره آن بحث کنیم. بیایید در مورد حقوق منطقه ای صحبت کنیم و باید تحقیقات عمیق و کارشناسی در این زمینه انجام شود.
گلپور بیان کرد: انتقادات جدی به برنامه هفتم توسعه داشته ایم و آنچه نیاز بوده در قالب مکاتبات مطرح و بیان شده که امیدواریم به نفع جامعه کارگری تصویب شود.
رئیس کانون عالی اتحادیه های کارگری در ادامه در جلسات شورای عالی کار بر حفظ شأن و منزلت تشکل ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه حضور عادلانه همه تشکل ها در چارچوب عالی کار وجود ندارد. شورا. مشاوره در قالب کار گروهی و ما از دولت مردمی هستیم. که از آرای کارگران ناشی می شود، انتظار داریم جایگاه واقعی تشکل ها در جلسات تصمیم گیری به ویژه شورای عالی کار، شورای عالی اشتغال و شورای اجتماعی باشد. هیئت مدیره امنیتی، حفظ و تثبیت خواهد شد.
گلپور ادامه می دهد: غیبت ما در شورای عالی کار بیش از نتیجه ساماندهی است، به دلیل عدم عدالت است، زیرا تنها سندیکای کارگران ساختمانی ما دو میلیون نفر و اتحادیه رانندگان ما یک میلیون نفر دارند، بنابراین باید وجود داشته باشد. بحث در شورای عالی کار باشد.
این مسئول کارگری افزود: ما خواستار حضور سه تشکل یعنی یک سوم مجمع عالی کارگران، یک سوم شوراهای اسلامی کار و یک سوم اتحادیه ها هستیم و لازم نیست فقط شورای اسلامی کار انتخاب کند. و سایر نمایندگان را به دلیل اکثریت بودن تعیین می کند، به همین دلیل از وزارت کار می خواهیم به این موضوع ورود کند.
گلپور افزود: در اساسنامه نوشته شده است که شورای عالی اسلامی کار باید سه نماینده تعیین کند و لازمه اصلی ما این است که به عنوان سازمانی که ما را استاندارد سازمان جهانی کار می داند به جایگاه واقعی خود در تصمیم گیری دست یابیم. در حال حاضر کانون عالی اتحادیه های کارگری به عنوان یک تشکل بزرگ صنفی در جلسات شورای عالی کار حضور دارد اما حق رای ندارد و آنچه منجر به تصمیم گیری می شود حضور موثر در داخل است. شورای عالی کار در جلسات و داشتن حق رای.
وی تصریح کرد: در بحث تامین اجتماعی در هیات مدیره تامین اجتماعی باید مجری جامعه کارگری باشیم، بحث سه جانبه گرایی هم مطرح است و سازمان کار باید حضور داشته باشد اما در عمل دو کرسی است. به کارگران تعلق می گیرد و بنابراین قانون باید اصلاح شود، زیرا سهامداران اصلی سازمان تامین اجتماعی کارگران هستند و ایجاب می کند که جایگاه تشکل های صنفی در این فضاها و در این فرآیندهای تصمیم گیری مشخص شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *