سایر موضوعات

ما در صنعت خودرو تعریف و استراتژی خاصی نداریم

نشست علمی و تخصصی مرکز تحقیقات، توسعه و آینده نگری با عنوان موانع عملیاتی و راهکارهای تولید باکیفیت در صنعت خودرو با حضور مرتضی خالصی رئیس امور صنعت، معدن و ارتباطات در برنامه کشوری و سازمان بودجه به عنوان مدیر علمی، محمدحسن شجاعی فرد، رئیس پژوهشکده و دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران و جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس به عنوان رئیس جمهور.

به گزارش ای بی اس نیوز، به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری، محمدحسن شجاعی فرد؛ در این نشست رئیس پژوهشکده و دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن بیان تاریخچه صنعت خودرو در کشور گفت: تعریف و استراتژی مشخصی در حوزه خودرو نداریم. صنعت. و مردم همچنان خودرو را به قید قرعه و با قیمت های چند برابر می خرند و در این میان عواملی چون عدم ثبات مدیریتی، نبود استراتژی مدون، وضع قوانین تکلیفی، دخالت 37 مرکز صنعت خودرو و… موثر هستند.

رئیس پژوهشکده و دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: از همان سال های اول عده ای به دنبال ایجاد رانت و مافیا در صنعت خودرو بودند که می خواستند صنعت خودرو را از بنگاه صنعتی تبدیل کنند. به یک بنگاه اقتصادی و به جای ارائه طرح های توسعه محصول برای صنعت خودرو، به دنبال خرید و سرمایه گذاری در بخش هایی بودند که هیچ ربطی به صنعت خودرو نداشتند. بنابراین مافیای خودرو مشکل جزئی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت.

شجاعی فرد در ادامه تاکید کرد: مشکل دیگر این است که زیرساخت های واردات و تولید خودروهای برقی را در کشور نداریم و باید به گونه ای عمل کنیم که اولا خودروهای برقی جایگزین خودروهای قدیمی و فرسوده شوند و ثانیا. ، قیمت خودرو برای مردم باید مقرون به صرفه و مقرون به صرفه باشد و زیرساخت های لازم برای ورود این خودروها به کشور فراهم شود.

مرتضی خالصی; رئیس صنعت، معدن و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان مدیر علمی جلسه، کیفیت صنعت خودرو را چالشی برای دولت و به‌ویژه در بخش صنعت دانست که موجب نارضایتی مردم شد. ، گفت: صنعت خودرو از ابتدای انقلاب فراز توسعه یافته و افت و خیزهای زیادی را تجربه کرده است. پس از سال 1360 در سال 1377 اولین قانون خودروی کشور به تصویب شورای اسلامی شهر رسید که نقطه عطفی در صنعت ایجاد کرد، اما با توجه به جو ایجاد شده در این صنعت در آن زمان و اختیارات تنظیم بازار در سازمانی متشکل از عناصر مختلف که در حال شکل گیری بود، صنعت خودرو به سمت تولید خودرو با کیفیت بالا تکامل پیدا نکرد. تا سال ۱۳۷۸ بر اساس مصوبه شورای اقتصاد تمام اختیارات در اختیار وزیر وقت صنعت و معدن بود تا وی بتواند با ساختار نظارتی هم قیمت و هم تولید را به طور دائم کنترل کند.

به گفته وی، از همان لحظه جهش تولید آغاز شد که منجر به ارتقای صنعت خودرو و ایجاد مراکز تحقیق و توسعه و ساخت قطعات یدکی شد. پس از آن در سال 1390 شروع تحریم های همه جانبه علیه ایران باعث افت شدید صنعت خودرو شد و پس از آن در سال 1397 صنعت خودرو به طور مستقیم هدف تحریم ها قرار گرفت. صنعت خودرو، قطعه سازی و مشارکت های خارجی در این بخش با سایر کشورها کاملاً مختل شد و منجر به رکود شدید در صنعت خودرو شد.

خالصی افزود: انتظار من از این جلسه این است که ضمن بررسی وضعیت فعلی صنعت خودرو، وضعیت مطلوب نیز بررسی و برنامه های راهبردی و سیاست های کلی برای توسعه صنعت خودرو ارائه شود.

در ادامه این نشست، جلال رشیدی کوچی، عضو شورای اسلامی شهر با طرح این سوال که بازگشت صنعت خودرو به مردم پس از 50 سال چه می تواند باشد، سخنان خود را آغاز کرد؟ این موضوع باید از دو جهت بررسی شود که یکی از آنها آلودگی هوای تهران و بسیاری از شهرهای کشورمان است که علت 60 تا 70 درصد این آلودگی ناشی از تردد وسایل نقلیه عمومی و شخصی در حال تردد است. در شهرها و این درحالی است که سالانه بین 7 تا 8 میلیارد دلار برای مبارزه با آلودگی هوا در کشور هزینه می شود.

وی ادامه داد: مشکل بعدی این است که برای تامین برق کشور باید نفت کوره بسوزانیم، ضمن اینکه برای خودروهای برقی که وارد کشور می کنیم نیز باید برق تولید کنیم و در این مورد نیز نداریم. انتخابی جز استفاده از نفت کوره برای تامین برق است که باعث آلودگی هوا نیز می شود. اینها تناقضاتی است که در حوزه اجرا به وجود می آید و علت اینکه صنعت خودرو به این روز رسیده است این است که در خودروسازی انحصار ایجاد شده و رقابتی نبوده و دخالت های زیادی دولت در این صنعت بوده است. آی تی. و برای برخی افراد بازاری ایجاد کرد که برای آن افراد سودمند بود.

رشیدی کوچی ادامه می دهد: برخی معتقدند واردات خودرو به صنعت خودرو لطمه می زند. اما واقعیت این نیست و تجربه نشان داده است که بین سال های 1389 تا 1397 بین 160 تا 170 هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده است که باعث ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای خودرو در کشور شده است.

این عضو شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید با افزایش واردات خودرو، مازاد تقاضای خودرو در کشور را تامین کنیم. اما مشکل واردات خودرو مالیات و سود بالایی است که دولت به قیمت خودروهای وارداتی اضافه می کند و در نتیجه خودرویی به قیمت 15 هزار دلار با قیمت بالاتر به مردم فروخته می شود. 40 هزار تومان نکته دوم این است که زیرساخت واردات خودرو به کشور را نداریم، یعنی کشتی و کامیونی برای حمل خودروهای وارداتی به کشور نداریم.

وی ادامه داد: باید اجازه دهیم تولیدکنندگان در تولید خودرو رقابت کنند. یعنی بازار آزاد و رقابتی بین خودروسازان داخلی ایجاد شود و مالیات بر واردات خودرو به کشور 30 ​​درصد باشد تا خودروهای داخلی با خودروهای خارجی رقابت کنند. با ایجاد رقابت عادلانه و منطقی، صنعت خودرو رونق و پیشرفت خواهد کرد.

در پایان این نشست سایر کارشناسان و کارشناسان حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات و سوالات خود پرداختند.

گفتنی است این نشست به صورت حضوری و مجازی با حضور دستگاه های اجرایی کشوری و استانی، دانشگاه ها، اندیشکده ها و مراکز تحقیقاتی کشور در تالار دکتر حسین عظیمی مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری برگزار شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا