سایر موضوعات

ما در حفاظت از جنگل ها و مراتع ضعیف هستیم

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه متأسفانه تخریب جنگل ها و مراتع یکی از نقاط ضعف ماست، گفت: اگر فرهنگ مدیریت خوب در حوزه جنگل ها و مراتع وجود داشت. فرهنگ مدیریت عمومی مردم در این حوزه برای حفظ سرمایه ملی، با چالش های زیست محیطی کمتری مواجه خواهیم شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید مجتبی خیام نکویی در مراسم درختکاری میلیاردی که صبح امروز در پارک حربه دره آغاز شد، اظهار کرد: تعداد کل نهال های کاشته شده در هفته منابع طبیعی در 44 سال پس از پیروزی انقلاب بیشتر است. که رقم برنامه ریزی شده برای امسال کمتر است. این بدان معناست که میزان درختانی که در این طرح کاشته می شود بیش از این سال هاست.

وی ادامه داد: نهضت کاشت یک میلیارد نهال بر اساس نهضت مردمی نقطه عطفی در تاریخ انقلاب است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: اگر به مهم ترین چالش های زندگی مردم در یک دهه گذشته نگاهی بیندازیم، می بینیم که آلودگی هوا و آب یکی از این چالش های مهم است و قطعاً بیشترین چالش هاست. اساسی. و مهمترین و تاثیرگذارترین وظیفه برای سلامت آینده جامعه است. اجرای این طرح گسترده است و نسل آینده آثار آن را خواهند دید.

وی بیان کرد: کشوری هستیم با هشت میلیون و 300 هزار گونه گیاهی، بیش از 13 میلیون هکتار جنگل، حدود 84 میلیون مرتع و حدود 32 میلیون بیابان. 300 روز از 360 روز آفتابی است، یعنی ما انرژی رایگان داریم. ما 4 فصل و 11 اقلیم از 13 اقلیم جهانی داریم. این چیزها توانایی های بالایی دارند و باید به درستی از آنها استفاده کنیم.

خیام نکویی ادامه داد: متأسفانه تخریب جنگل ها و مراتع نقطه ضعف ماست در حالی که اگر فرهنگ مدیریت خوب در عرصه جنگل ها و مراتع و فرهنگ عمومی ساکنان این منطقه برای حفظ سرمایه های ملی وجود داشت. چالش های زیست محیطی کمتری خواهیم داشت.

رئیس سازمان تات خاطرنشان کرد: بیش از 12 هزار محقق و دانشمند در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی داریم که از این تعداد حداقل 20 تا 25 درصد پژوهشگران در حوزه جنگل ها و مراتع هستند. یعنی از نظر علم مشکلی نیست. ما موسسات تحقیقاتی خاصی هم داریم، اما چرا باید رتبه دوم فرسایش خاک را در دنیا داشته باشیم و در هر هکتار مرتع شاهد 16.7 تن فرسایش خاک باشیم؟

وی افزود: در واقع می توان گفت کمبود دانش نداریم اما تلاشی برای عملیاتی شدن این مهم صورت نگرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت سیزدهم در دو سالی که از تاسیس آن می گذرد، طراحی و اجرای این طرح مردمی با تکیه بر مردم و سرمایه های آنان است. تجربیات قبلی نشان داده است که هر بار که به مردم مراجعه کرده ایم موفق بوده ایم و چون این کار مورد حمایت افراد مختلف قرار می گیرد، می تواند نوید موفقیت این طرح در آینده باشد.

وی با بیان اینکه امیدواریم تا پایان امسال شاهد کاشت 250 میلیون اصله نهال باشیم، گفت: این کار باید به یک مسابقه ملی و حرکت رقابتی بین مدارس، دانشگاه ها، مجموعه ها و استان های مختلف تبدیل شود. مسلم است که اگر می خواهیم سلامت مردم را حفظ کنیم باید در این طرح اقدامات جدی انجام دهیم.

خیام نکویی در پایان گفت: تمامی ظرفیت ها برای ساماندهی تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه منابع طبیعی در اختیار این طرح قرار می گیرد و آمادگی خود را برای حضور در تمامی بخش های پژوهشی این معاونت اعلام می کنیم تا آینده سازان اکوسیستم کشور قابل قبول خواهد بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا