یکی از اعضای شورای فروشندگان میوه و تره بار ضمن اشاره به اینکه نسبت به افزایش قیمت پیاز هشدار دادیم اما هیچکس به حرف های ما توجهی نکرد، در مورد عوامل افزایش قیمت میوه نیز توضیحاتی ارائه کرد. .
به گزارش ای بی اس نیوز، باقری، یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه میوه و تره بار در جلسه بررسی مشکلات صنف میوه و تره بار کشور، گفت: اصناف و اتحادیه ها مورد قبول هیچ کدام نیستند. دولت یا مجلس، در حالی که بهترین و آزادترین کارشناسان در هر بخش از اتحادیه ها و تشکل ها هستند.
وی ادامه داد: پیش بینی می کردیم قیمت پیاز گران شود و نامه نوشتیم و هشدار دادیم اما تا زمانی که قیمت پیاز گران شد هیچکس به حرف های ما توجه نکرد.
عضو کمیته اجرایی اتحادیه میوه و تره بار فروشان نیز گفت: در میدان مرکزی میدان میوه و تره بار 70 سال است که دریافت پول از زیر درختان یا از محل کار مرسوم است. مثلا برای یک کیلو گوجه سبز 2000 تومان می گیرند. این پول کارگران غیرقانونی است. یعنی پولی که کارگر باید از تجار دریافت کند از خریدار و تاجر گرفته می شود.
باقری افزود: هاکر و وانت مشکل دیگر ماست. این افراد علاوه بر بستن معبر، صنف ما را نیز تهدید می کنند.
عوامل قیمت میوه؛ میادین میوه و تره بار، صادرات نابهنگام و مالیات های جعلی
همچنین مرادیان – معاون اتحادیه میوه و تره بار فروشان استان تهران – گفت: 5 تا 30 درصد قیمت میوه مربوط به میدان مرکزی میوه و تره بار است زیرا پول کارگران در محلی دریافت می شود. فروش ناخالص رخ می دهد. فروش ناخالص یعنی با میوه، هزینه کارتن، سبد، کیسه و غیره. محاسبه می شود. اگر این مشکل حل شود، قیمت میوه در فروشگاه ها بین 20 تا 30 درصد کاهش می یابد.
در ادامه این جلسه دامغانی – یکی از اعضای هیئت مدیره – نیز گفت: یکی دیگر از مشکلات گرانی میوه، صادرات نابهنگام میوه به کشورهای دیگر است. در شرایطی که در تهران گرانی و کمبود پیاز داریم، می شنویم که پیاز به کشورهای دیگر صادر می شود. چرا وقتی کالایی وارد نشده و هنوز در انبار است صادرات کنیم؟ وقتی محصولی در داخل کشور کمیاب است چرا باید صادر شود؟
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار نیز به مالیات کاذب اشاره کرد و گفت: مالیات باید از سود تاجران گرفته شود نه سرمایه در گردش آنها، در حالی که اصناف قرار است در خرداد ماه عواید را انجام دهند. بر این اساس مالیات بپردازد. .
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات مربوط به میادین میوه و تره بار است. قرار بود مزارع مکانی باشد که کشاورزان بتوانند مستقیماً محصولات خود را به فروش برسانند، اما این اتفاق نیفتاد و مزارع رقیب مغازهها شدند. ضمن اینکه این میادین به صورت جداگانه فعالیت می کنند و هیچ هماهنگی با اتحادیه ندارند و شهرداری زمین رایگان در اختیار آنها قرار داده است.
کارگر با تاکید بر اینکه مخالف صادرات نیستیم، اما می گوییم کارشناسان متولی نیستند و ناهماهنگی وجود دارد، گفت: وقتی قرارداد صادرات امضا شد و صادرات انجام شد، داخل آن مشکلی پیش می آید، فلش اول اتهام علیه ماست بنابراین معتقدیم کار اصناف را باید به اصناف سپرد و با مشاوره تخصصی انجام داد.
باید تفکیک و تقسیم مسئولیت ها انجام شود
حمیدرضا روستاگر عضو هیئت مدیره خانه اصناف تهران گفت: جلسه ای با شهردار تهران و شهرداران شهرهای مختلف برگزار کردیم و مقرر شد بعد از ماه مبارک رمضان جلسه ای برای پیگیری این موضوع تشکیل شود. .
وی ادامه داد: در این بخش تداخل صنفی وجود دارد و محصولات دیگر را می توان در فروشگاه به فروش رساند که این اتفاق خوبی نیست. تفکیک و تقسیم مسئولیت ها ضروری است.
رستگار با بیان اینکه اتحادیه ها شرح وظایف مشخصی دارند، گفت: اگر قوانینی را به گونه ای تصویب کنیم که بلاتکلیفی در صنوف ایجاد شود، بازرس اتحادیه نمی تواند نظارت لازم را انجام دهد. در بحث مجوزها شاهد بودیم که از ابتدای امسال مجوزها بدون امضای رئیس اتحادیه صادر می شود. اتحادیه ها اعتماد اعضای خود را دارند و این درست نیست که امضای آنها سرکوب شود.
وی در ادامه بیان کرد: موضوع دیگری که اصناف با آن مواجه هستند مالیات است و سوال اینجاست که آیا مالیات تورمی باید توسط اصناف پرداخت شود؟ برای شرکت، مقدار کالا ملاک است و پول ملاک نیست، اما سازمان مالیاتی به مقدار پول در حال گردش در حساب خود توجه می کند. اولین سوالی که بین ما و سازمان مالیاتی وجود دارد این است که تقصیر شرکت ها در خصوص تورم چیست و چرا باید مالیات تورمی پرداخت کنند؟
عضو هیئت مدیره خانه اصناف تهران افزود: هرکسی که مقصر تورم است باید پاسخگو باشد و تقصیر اصناف نیست. هر اتحادیه ای در هر نقطه ای از کشور که هست و کار می کند به این معناست که در این نقطه امنیت برقرار شده است. اما متأسفانه به این موارد توجهی نمی شود و علیرغم نقش مهم اتحادیه های صنفی، در هنگام تصمیم گیری با آنها مشورت نمی شود.
وی افزود: استفاده از رتبه بندی بند 100 مهمترین موضوع است و در این راستا درخواست داریم با در نظر گرفتن نرخ تورم سقف رتبه بندی بند 100 افزایش یابد.
در ادامه غلامحسین رضوانی عضو شورای اسلامی شهر نیز با اشاره به اینکه اتحادیه و مجمع نمایندگان تهران باید برای هم افزایی در این زمینه جلسه مشترکی برگزار کنند، گفت: وظیفه ما این است که ردیابی مردم را انجام دهیم. سوالات و مسائل
وی افزود: اینکه گفته می شود دلیل گرانی میوه ها مربوط به صادرات است صحت ندارد چرا که همیشه عرضه محصولات کشاورزی بیشتر از تقاضا است. همانطور که اتحادیه های کارگری نباید مورد تبعیض قرار گیرند، کشاورز نیز نباید مورد تبعیض قرار گیرد. صادرات باید انجام شود، اما به طور منظم. ما معتقدیم زمانی امکان صادرات وجود دارد که بیش از نیاز تولید شود. البته شرکت ها نیز از قیمت بالای میوه مستثنی نیستند.
انتهای پیام