ما برای این سریال جنگیدیم، بیشتر از آن لذت ببرید! / حمله لاله اسکندری به مسئولان تلویزیون! • رکنا

لاله اسکندری – بازیگر – به دلیل زمان پخش و نداشتن تبلیغات لازم برای ” آتش و باد گلایه می کند و می گوید: مثل اینکه تلویزیون حتی به محصول خودش که سال ها زحمت کشیده احترام نمی گذارد، چون نمی خواهد کار ما دیده شود.
اسکندری که امشب با سریال مذکور از شبکه سه سیما روی آنتن می رود، در گفت وگو با ایسنا، علاوه بر گلایه از نحوه پخش و تبلیغات این سریال، از نقش متفاوت خود در این سریال تاریخی نیز گفت. سختی های ساخت سریال و جذابیت «آتش و بد» برای مخاطب خاص آن حرف زد.
این بازیگر ابتدا صحبت های خود را با تغییر نام سریال در آخرین لحظات نزدیک به پخش آغاز کرد و گفت که تغییر نام در لحظه آخر کار خوبی نیست زیرا ذهنیت افراد را به هم می زند. از سال ۱۳۷۷ که تولید پروژه با نام «جشنواره سربن» آغاز شد تا سال ۱۴۰۱ با همین نام معرفی شد اما متأسفانه مسئولان به یکباره تصمیم به تغییر نام گرفتند. از طرفی این مجموعه واقعاً مناسبتی نبود و متقارن با رمضان و نوروز نبود. تولیدات تلویزیون در سال های اخیر به خصوص الان کاهش یافته است و به همین دلیل این سریال در ایام نوروز پخش شد. نکته دیگر اینکه پخش سریال نوروزی به 14 اسفند 1401 موکول شد و واقعا جای تعجب داشت.
ما انتظار حمایت تلویزیون را داشتیم
اسکندری در عین حال از تبلیغات کم سریال «آتش و بد» انتقاد کرد و ادامه داد: تبلیغات بسیار محدود و تغییر زمان دوباره آسیب های زیادی به بار آورد. ما واقعاً فکر میکنیم شاید خود تلویزیون نمیخواهد این برنامه دیده شود، وگرنه برای برنامهای که سالها برایش زحمت کشیده است اینطور رفتار نمیکند. در دهه اخیر تولید چندانی در حوزه تاریخی نداشته ایم و انتظار داریم تلویزیون حداقل از این سریال به عنوان یک سریال کامل تاریخی حمایت کند. ما در هشت سال گذشته تولیدات پرمخاطب داشته ایم، به جای اینکه سیاست هایش را بر اساس آن رقابت تغییر دهیم، اشتباه تر از همیشه است.
وی گفت: شخصا به عنوان یک هنرمند از میزان تبلیغات در این برنامه بسیار ناراضی هستم. حتی خود مطبوعات هم برای سریال ما کاری نکردند. در حالی که برای سریال های دیگری که نام نمی برم آنقدر تبلیغ می کنند که به حساب نمی آید. به نظر من نقطه ضعف خود تلویزیون است و شاید او تمایلی به دیدن این سریال نداشته باشد.
آقای مبارک جانش را برای سریالی که…
بازیگر «آتش و باد» با مدیران تلویزیون صحبت کرد و گفت: نمی دانم سیاست دوستانشان چیست. اگر قرار است شما (مدیران تلویزیون) رقابت سالمی روی سکوها داشته باشید، این راه حل نیست. حتی محصولی که خودتان ساخته اید و برای آن زحمت کشیده اید، رسیده است. مرگ آقای مبارک به تنهایی اتفاق کوچکی در این پروژه نبود. او یکی از پیشکسوتان هنر کشورمان بود که به این مجموعه باختیم. این برنامه در شرایطی تولید شد که کرونا جدی شده بود و هر بار که به پشت صحنه می رفتیم ممکن بود دیگر برنگردد اما حالا که پخش شده به گونه ای بی پروا، نامنظم و بدون تبلیغات روی آنتن رفته است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: الان عصر تبلیغات است و همه چیز برای دیده شدن نیاز به تبلیغات دارد. نمی دانم این تصمیم بر چه اساس بوده است. علاوه بر سریال «آتش و بد» چندین سریال خوب در شبکه تلویزیونی خانگی وجود دارد و واقعیت این است که این اثر به خودی خود قابل قبول و معتبر است و فکری پشت آن نهفته است. زیرا تاریخ را به تصویر می کشد و بخشی از جامعه و قومیت های ایرانی را ارائه می دهد که شاید به کلی فراموش شده باشد. البته ناگفته نماند که شاید نسل جوان از دیدن چنین آثاری قدردانی نکند، اما کار ما همچنان مخاطب خاصی دارد.
بی بی کتایون از نگاه لاله اسکندری
بی بی کتایون بازیگر نقش آفرینی در ادامه به نقش خود در سریال آتش و باد اشاره کرد و توضیح داد: نقش بی بی کتایون همان زن قدرتمند ایرانی است که حتی در داستان های قدیمی خود می بینیم. نقشی مربوط به دوران قاجار و بیش از 100 سال تاریخ ماست و این اتفاق نشان می دهد که ما می توانیم چنین نقشی را در خانواده خود داشته باشیم. در شخصیت بی بی کتایون چیزی که مرا جذب کرد و سناریو را خواندم ویژگی های کتایون است. من خودم به عنوان بازیگر سعی کردم در آن سال ها نقش هایی را بازی کنم که تاثیرگذار باشد، در خاطره ها بماند و در نهایت مخاطب نقش بازیگر را فراموش نکند. به نظر من کتایون دارای ویژگی هایی است که حتی می بینیم که خیلی از اتفاقات را بیشتر از بهادرخان می بیند، تشخیص می دهد و هدایت می کند. حتی وقتی همسرش به حرف او گوش نمی دهد، می بینیم که عاقبت به خیری برای او نمی شود.
این بازیگر در عین حال خاطرنشان کرد: «آتش و باد» قابلیت ماندگاری دارد. البته بهعنوان یک بازیگر، من از طرفداران پر و پا قرص آهنگسازی هستم و فکر میکنم سرعت نمایش باید کمی سریعتر میبود، اما با این وجود، اگر در زیر پخش میشد، همچنان پتانسیل ماندگاری را دارد. شرایط بهتر یا پخش جریانی با تبلیغات بهتر.
اسکندری یادآور شد: «آتش و بد» 58 قسمت است و فکر می کنم تا کنون بیش از بیست و پنج قسمت آن پخش شده و یک سوم آن تمام شده است. هر چه جلوتر می روید جالب تر می شود و فکر می کنم در این مدت مخاطبان خود را پیدا کرد. به خصوص بعد از عید نوروز که تعطیلات تمام می شود.
سختی های کرونا و عشق به مردم محلی
بازیگر «مشق عشق»، «در چشم باد»، «سالهای برف و بنفشه»، «خاک سرخ»، «بی قرار» و «دولت مخفی» همچنان درباره نگاه مردم به چیزها صحبت میکند. هنرمندان، سینما و تلویزیون. وضعیت فعلی. وی اشاره کرد و گفت: همه ما هنرمندان برای مردم کار می کنیم. اگر آخرین پیام من را بخوانید، می بینید که نوشتم هنرمند متعلق به مردم است و تا آخر عمر از مردمش دفاع می کند، اما آقای مبارک واقعا جانش را به خاطر کار خودش و برای مردم از دست داد. تلخ تر از آن این است که در آخرین جلسه حضور آقای مبارک در سریال ما این اتفاق افتاد و ایشان به کرونا مبتلا شدند. من خودم آن موقع آلوده بودم و یادم هست از انجمن بازیگران پرسیدم و گفتم هنوز چند نفر دیگر را باید از دست بدهیم؟! از آنها خواستم که وزارت بهداشت به پروژه ها اعلام کند که کارها متوقف شود تا به دلیل عدم استقبال تولیدکنندگان، اوضاع آرام شود و آمار کاهش یابد. پاسخی که یکی از کارگردانان به من داد بسیار جالب بود و آن این بود که مردم در روزهای قرنطینه به تفریح نیاز دارند و نباید جلوی تولید تئاتر گرفته شود. این جملات را گفتم که بگویم همه ما به جنگ می رویم، زحمت می کشیم و برای مردم کشورمان می میریم.
اسکندری در ادامه این بحث خاطرنشان کرد: برخی به تلویزیون توجه می کنند. یعنی اگر همین سریال ما روی سکوها پخش می شد احتمالاً استقبال بهتری می شد و مردم اصلاً به آن شک نمی کردند. برخی از کسانی که به من مراجعه می کنند تعجب می کنند که آیا شما با تلویزیون کار می کنید؟ این در حالی است که من سال ها با تلویزیون کار کردم و این اولین بار نیست. تلویزیون همان تلویزیونی است که زمانی مخاطبان زیادی داشت و متأسفانه سیاست های ناقص آن به جایی رسیده است که بسیاری از مردم از آن دور شده اند.
تلویزیون به جای پیشرفت، همگن می شود
این بازیگر در ادامه از نظارت ساترا بر پروژه های شبکه نمایش خانگی انتقاد کرد و ادامه داد: کار مسابقه به جایی رسیده است که برای اجرای ساترا آمده اند. به جای اینکه وارد رقابت تنگاتنگی شوند، گفتند باید زیر چتر ما بیایند و دنبالمان بیایند. تلویزیون باید تولیداتش را آسیب شناسی کند که چرا با افت رتبه مواجه شد اما تلویزیون به جای آسیب شناسی می خواهد همه را زیر چتر خود بگیرد و با استانداردهای خودش تولید کند.
وی تصریح کرد: جالب است که کارگردانان می گویند سریال «آتش و باد» کار خوبی کرده است، همه راضی هستند، پس شرایط اکران را برای این کار در نظر گرفته اید؟ اگر خوب است و فکر میکنید میتواند با دیگر آثار تاریخی روی پلتفرم مثل Neighbors رقابت کند، پس چرا قوانین آن را رعایت نمیکنید و به کار خودتان آسیب نمیرسانید. شما حتی به زمانی که تعیین کرده اید و چندین بار آن را تغییر داده اید پایبند نیستید. ما دو سال از عمر خود را وقف این پروژه کرده ایم. متأسفانه یکی از ویژگی های مدیران ما این است که قدر آنچه دارند را نمی دانند.
در همین حال اسکندری بازخوردهای سریال آتش و بد را برجسته کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون بازخوردهای خوبی از سریال خود دریافت کرده ایم. کار ما محبوب نیست که بگوییم همه آن را دوست دارند. «آتش و باد» اثر تاریخی سنگینی است که مخاطب خاصی دارد اما فکر می کنم اگر مخاطب خودش را پیدا کند تا آخر کار را دنبال می کند. اولین بار بود که در قالب غیر شهری بازی می کردم. شخصیت های من همیشه تاریخی، شهری و موضوعی بودند، اما این بار نقش یک بانوی عشایری را بازی کردم که متعلق به 100 سال پیش بود و برایم خیلی سخت بود. می ترسیدم مردم مرا بپذیرند و این پذیرش برایم خیلی مهم بود، خوشبختانه بازخوردها خوب بود.
چالش های بی بی کتی
او پاسخ داد که نقش بی بی کتایون برای شما چالشی بود؟ وی خاطرنشان کرد: بزرگترین چالش در اجرای نقش بود. چون باید طوری رفتار می کردم که عموم مردم مرا باور کنند. برای من خیلی مهم بود که به عنوان پیرزنی با این خصوصیات پذیرفته شوم تا مصنوعی نشوم و بازی ام در دل مردم جا بیفتد و پا به نقش بگذارم. تجربه ای که در «زمین باستان» داشتیم و سرنوشتی که ناخواسته برای سریال رقم خورد، آتش و باد را به جایی رسانده که اصلاً قبیله یا قبیله خاصی را معرفی نمی کنند و لهجه ندارند. این اتفاقات کار را برای ما سخت تر می کرد زیرا لهجه اغلب کمک می کند، اما ما آن را هم نداشتیم. علاوه بر این، کار در شرایط بسیار سختی انجام شد. دو سال را در جاده های شمالی در کوهستان گذراندیم. از 50 درجه بالای صفر تا منفی 20 درجه کار کردیم. در برف، سرما و گرما. عوامل پشت صحنه واقعاً مشکل داشتند.
لاله اسکندری در پایان از پیشنهادات جدید خود برای کار تلویزیونی خبر داد و گفت: خرداد 1401 سریال مهرمان را با حضور آقای محمود معظمی دیدم که در مورد کرونا صحبت می کند. فیلمبرداری انجام شده و هنوز قسمت برون مرزی باقی مانده که فکر می کنم به زودی به پایان برسد. چیزهای دیگری پیشنهاد شده است، اما من هنوز آن را نپذیرفته ام و ترجیح می دهم نتیجه کارهایی که انجام داده ام را ببینم تا ببینم وضعیت در آینده چگونه خواهد بود. سال گذشته سال سختی بود. انشاالله سال نو نویدبخش اتفاقات خوبی برای همه است و مردم در حال انجام خوب هستند.
منبع: ایسنا