جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ما باید دولت را چابک تر کنیم و متمایل به پوشش هزینه ها شویم

تصرف قدرت بر بخش خصوصی مالیات آن را افزایش می دهد

جعفر قادری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز درباره وضعیت اقتصادی کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: درآمد ما کاهش یافته است.

نگاه به شرق غرب را به تعامل تشویق می کند

یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه گفت: بنابراین باید مدل های کسب و کار را به گونه ای طراحی کنیم که از ظرفیت نقدینگی موجود حداکثر استفاده را ببریم.

وی افزود: در بحث مالیات باید فشار بر فعالیت‌های غیرمولد را افزایش داد و فعالیت‌های مولد را کاهش داد تا منابع از فعالیت‌های غیرمولد به فعالیت‌های مولد تبدیل شود. ظرفیت بخش‌هایی را فعال کنید که اقتصاد را پیش می‌برند، زیرا تحرک در این بخش‌ها می‌تواند بخش‌های بیشتری را بسیج کند. کنترل تسهیلات و منابع بانکی مورد استفاده در بخش تولید.

وی افزود: علاوه بر این باید فضای کسب و کار را تحلیل کنیم و بی دلیل به واحدهای تولیدی فشار نیاوریم. طرح مجلس شورای اسلامی برای مقررات زدایی و تبدیل کسب و کارها از حالت مجوز محور به تبلیغات محور می تواند به فعالان اقتصادی کمک کند تا به راحتی وارد مشاغل شوند و اشتغال را گسترش دهند. به لطف این طرح، درآمد سرانه بهبود یافته، تولید ناخالص داخلی افزایش یافته و در نتیجه می‌توانیم مالیات بیشتری دریافت کنیم.

وی افزود: تلاش ما باید این باشد که با سازوکارهای موجود، پروژه های انتفاعی و غیرانتفاعی را تامین مالی کنیم و پروژه های نیمه تمام را واگذار کنیم. علاوه بر این، می تواند با استفاده از صندوق پروژه به عنوان یک شرکت سهامی عام و خصوصی، پروژه های دولتی را تامین مالی کند. ما می‌توانیم از عوارض و درآمدهایی که از مردم دریافت می‌کنیم، مزایای برنامه‌های سودآور را به دست آوریم.

وی افزود: این وضعیت قدرت مالیاتی و درآمد سالانه بخش خصوصی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است و با توجه به حجم زیادی از واگذاری هایی که در سال های اخیر داشته ایم، اکنون سهام کافی برای فروش نداریم. بورس به ما اجازه می دهد.» بنابراین برای انجام این انتقال باید از هزینه های گزاف کشور جلوگیری کنیم.

یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت را زیرک و لاغر نکنیم نمی توانیم هزینه ها را تامین کنیم و در واقع باید به قیمت مالیات تورم تامین مالی کنیم یا پول خلق کنیم. تورم “

وی با بیان اینکه ادامه این روند غیرقابل قبول است، گفت: برخی رفتارهای پوپولیستی دولت و مجلس گذشته منجر به افزایش مستمر مطالبات برای افزایش حقوق و هزینه های جاری شده است. موانع ورود بخش خصوصی و غیردولتی حتی در پروژه های زیربنایی باید برطرف شود تا بخش غیردولتی وارد پروژه های زیربنایی شود و سرمایه گذاری از بخش غیردولتی جایگزین استفاده از منابع بودجه ای برای اجرای طرح های عمرانی شود. ساخت و ساز و کاهش هزینه های جاری دولت.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در بانکداری ناهنجاری های زیادی داریم و بانک ها به روش های مختلف پول ایجاد کرده اند و از بانک مرکزی منابع گرفته اند، افزود: بانک مرکزی از یک سو پایه پولی را افزایش داده و از سوی دیگر بانک مرکزی را افزایش داده است. دست حجم برداشت نظام بانکی از منابع بانک مرکزی باعث افزایش تورم شد.

قادری گفت: مجموع این عوامل موجب کاهش سهم بودجه های عمرانی از کل منابع بودجه ای و افزایش هزینه های جاری شده و به طور کلی کل بودجه دولت روند صعودی دارد. در نتیجه هر سال با کسری بودجه بیشتری مواجه بوده ایم و متأسفانه کسری ها به طرق مختلف با استقراض از بانک مرکزی از طریق چاپ و انتشار اسناد خزانه پر شده است. دولت سیزدهم اکنون مجبور است بیش از 500 هزار میلیارد تومان اصل و سود وام های اخذ شده از شهروندان دولت یازدهم و دوازدهم را پرداخت کند.

دولت قبلی بیش از 500 تریلیون بدهی باقی گذاشت

وی اظهار داشت: تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت های فناوری برای کاهش هزینه های اداره کشور یکی از عواملی است که می تواند شرایط را بهبود بخشد تا هزینه اداره کشور کمتر شود و دولت درآمد بیشتری داشته باشد. ما باید از ظرفیت داخلی خود نهایت استفاده را ببریم و بنگاه های کوچک و متوسط ​​دانش را فعال کنیم و آنها را برای مانور توانمند کنیم.

به گفته یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تورم فعلی، نوسانات قوانین و مقررات و عدم دسترسی به ظرفیت اقتصاد بین‌الملل و منابع مالی خارجی، بخش خصوصی را ناتوان و ناتوان در تامین مالی کرده است.

وی بازدیدهای میدانی رئیس جمهور، معاونین، وزرا و سایر مسئولان دولتی از پروژه ها و حضور در جمع مردم و تشریح مشکلات و شنیدن دردهای آنها را یادآور شد و تصریح کرد: حضور در بین مردم موجب افزایش مشارکت مردمی و افزایش سرمایه اجتماعی می شود. سیستم در نتیجه عملکرد اقتصاد کشور بهبود می یابد.

نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای کاهش فشار بر بودجه گفت: راه منطقی این است که عدم تعادل بودجه را به حالت تعادل برگردانیم و شرایطی ایجاد کنیم که فشار زیادی به بودجه وارد نشود. تورم و رکود را تشویق کنند.»

قادری گفت: روابط با کشورهای همسایه و بلوک شرق نیز می تواند مایه اطمینان و امید باشد. طبیعتاً در صورت تحقق این ظرفیت ها، خود کشورهای غربی نیز به سمت باز شدن کانال های ارتباطی با ما متمایل خواهند شد و ما در ارتباط با آنها چنین مشکلی نخواهیم داشت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: علاوه بر این در حوزه هزینه‌ها در چند سال گذشته به طرق مختلف، دولت و مجلس هزینه‌های زیادی کرده و هزینه‌های زیادی را بر بودجه تحمیل کرده‌اند. به طوری که نه تنها سهم دولت در اقتصاد، هزینه های عمومی کاهش نیافته است، بلکه در عناوین مختلف. امروزه شاهد کاهش کارایی و اثربخشی اقتصاد به دلیل افزایش سهم دولت و همچنین رکود تورمی در اقتصاد هستیم و در سال های اخیر بخش خصوصی اهرم زیادی نداشته و در واقع دارای عدم تعادل زیادی در اقتصاد

قادری با بیان اینکه پروژه های غیرانتفاعی و غیرخودی نیز با همین سازوکارها و منابع محدود قابل انجام است، گفت: دولت باید از ظرفیت بخش دولتی استفاده کند و نقدینگی را به سمت زیرساخت ها و تولید هدایت کند و از این طریق اقتصاد را بسیج کند. وقتی بخش غیردولتی فعال می شود، قدرت مالیات گیری آن نیز افزایش می یابد و در نتیجه درآمد سرانه و اشتغال افزایش می یابد. جمع آوری بیمه ها رو به بهبود است و عملا از این وضعیت تورم راکد خارج می شویم.

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *