پیشنهادهای دانش محور برای توسعه تولید
به گفته یکی از فعالان دانش، مسئولان باید به تخصیص ارز، عوارض و گمرکات در سال موسوم به «کنترل تورم و رشد تولید»، اگر نه در کوتاه مدت، توجه کنند. در آینده شاهد واردات همه محصولات خواهیم بود، به جای تولید آنها در روستا خواهیم بود.
شهاب پورصالح، مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان «کنترل تورم و رشد تولید» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: به منظور کنترل تورم و توسعه کسب و کار بنگاه های دانش بنیان، پیشنهاد می شود با توجه به کمبود ارز، مواد اولیه تولید شود. مواد و ماشین آلات تولیدی که متأسفانه در اسفندماه به اولویت 26 منتقل شد، باید به اولویت های بالاتر عرضه ارز بازگردد، به طوری که اولویت 22 باشد و از تصمیمات خلق الساعه در این زمینه اکیداً خودداری شود.
او اصرار کرد لزوم توجه به وضعیت عوارض گمرکی برای کسب و کارهای دانش بنیان کردی: برای تحقق هر چه سریعتر این شعار، باید هرچه سریعتر عوارض و عوارض گمرکی مواد اولیه طبق مفاد بودجه 1401 کاهش و مجدداً افزایش یافت. در پایان سال .
پورصاله، افزایش نرخ ارز مواد اولیه تولید و کلیه محصولات و حذف ارز فیات از موانع تولید نام برد و یادآور شد: از یک سو کاهش هزینه های مرتبط با قاچاق کالا و از سوی دیگر روند تخصیص ارز و اخذ کد «ساتا» برای ترخیص کالا از گمرک، که چند ماه طول می کشد، مانع دیگری برای توسعه تولید خواهد بود که در این زمینه باید مسئولان توجه داشته باشند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، وی هزینه بالای تخصیص ارز برای تولیدکننده را یکی دیگر از موانع تولید عنوان کرد وی تصریح کرد: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی به ازای هر ثبت سفارش، معامله گران و تولیدکنندگان باید حداقل 5 درصد (برای تمدید تا سقف 50 درصد) برای تخصیص ارز بلوکه کنند که ممکن است منجر به کاهش تولید کننده بی صدا شود. سرمایه در گردش در حالی که محصول کامل به تعداد زیادی سفارش مواد اولیه نیاز دارد، اگر برای هر سفارش مبلغی در بانک مسدود شود، در نهایت این تولیدکننده است که بدهکار می شود.
با توجه به او، طبق اعلام بانک مرکزی، حداقل تخصیص ارز برای ثبت سفارش تولید در بهترین حالت 38 روز است که برای تولیدکننده و تاجر صرف نظر از نوع آن (مواد اولیه یا محصول کامل) یک بازه زمانی است. حتی می تواند تا 58 روز برای درهم طول بکشد. امارات زمان می برد.
پورصالح ادامه داد: پس از اخذ مجوز خرید ارز، تولیدکنندگان باید هر روز برای تهیه ارز به بانک ها و بورس ها مراجعه کنند و در صورت عدم تامین ارز ظرف یک ماه، مجبور به پرداخت 10 درصد بیشتر به بانک ها هستند. پس از یک ماه برای دریافت مجوز دوباره.
وی با انتقاد از انبوه بخشنامه ها با هدف مهار تولید و صادرات گفت: افزایش ناگهانی هزینه مواد اولیه در ماه های پایانی سال گذشته یکی دیگر از موانع تولید است. زیرا به عنوان مثال با افزایش ناگهانی قیمت ورق های فولادی که نیاز به تعویض ندارند و تمام مواد اولیه آن در داخل موجود است، شاهد هستیم که قیمت این ماده اولیه چندین برابر قیمت اطراف است. کشورهای دارای ارز آزاد
این فعال حوزه فناوری افزود: علاوه بر همه اینها، می بینیم که تعرفه محدوده برق با احتساب هزینه ها و هزینه هایی مانند هزینه های فرهنگی به 10 درصد رسیده است. اما برای واردات محصول کامل همین محدوده تعرفه 2 درصدی در نظر گرفته شده است! و این رویکرد تولیدکننده را در آینده نزدیک مجبور میکند تا برای جداسازی مواد اولیه و استفاده از آن در محصول تولیدی خود، محصول کامل را قاچاق کند.
پورساله با انتقاد از سیستم بانکی کشور که هیچ گونه تسهیلات تولیدی در نظر نمی گیرد، افزود: ادامه بدون تسهیلات بانکی و تنها با سرمایه شخصی امکان پذیر نیست و لازم است بانک ها در روند تولید مشارکت داشته باشند. همچنین با توجه به رشد تورم و کاهش نقدینگی مشتریان، ضروری است بانک ها به عنوان بازوی قدرتمند در عرصه بازارسازی در فرآیند فروش اقساطی ایفای نقش کنند.
این فعال بخش خصوصی معتقد است تولید یک معضل چند بعدی است که دولت تنها نقش بازارساز را ایفا می کند و سازمان های ذی صلاح از جمله سازمان امور مالی و تامین اجتماعی باید با در نظر گرفتن شرایط مخاطره آمیز تولید نهایت کمک را به بخش های تولید بکنند.
او از این کار پشیمان شد شعار دستگاه های پشتیبان تولید فاصله قابل توجهی با عملکرد آنها دارد. وی یادآور شد: برای حل این چالش بهترین کار ایجاد نقشه راه تولید برای خط آسمان کشور تا سال 1420 است شرق. در این نقشه راه که باید به صورت لایحه ای از سوی دولت به مجلس ارائه شود، باید تمامی ساختارهای تولیدی کشور، نقش ها و فرآیندهای هر سازمان و وزارتخانه به تفکیک بیان و سپس به عنوان یک سند کامل و تغییرناپذیر اجرایی شود. که حتی با تغییر دولت اولویت های آنها نیز بر اساس این نقشه راه تغییر می کند ضمن اینکه نظام بودجه کشور هر ساله با مروری بر این نقشه راه تدوین می شود و بودجه ها بر اساس این نقشه راه تخصیص می یابد. .
پورصالح ادامه داد: همچنین پیشنهاد می شود کارگروه ویژه ای از سوی مسئولان ارشد تشکیل شود تا با تعامل با بخش خصوصی و الهام گرفتن از کشورهایی که این مراحل را طی کرده اند، این تجربیات را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند تا علاوه بر انجام اقدامات فرهنگی. .
وی در ادامه از دولت خواست که تولید را در چشم سفارشات بهترین کار نبیند و از تداوم مداخله در آن پرهیز کند و روند قیمت گذاری را از تولیدکنندگانی که در مواد اولیه کمتر تولید نمی کنند حذف کند تا تولید این کشور می تواند نفس تازه ای بگیرد.
انتهای پیام