22:12 – 15 نوامبر 1403
وزیر راه و شهرسازی گفت: هر آنچه را که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ها پیش در خصوص اقتصاد دریایی و پیشرفت و توسعه جزایر به عنوان مهمترین موضوع جزیره بوموسی تاکید کردند، ادامه خواهیم داد. در دولت چهاردهم نیز بر همین موضوع تاکید شد.
فرزانه صدیق شامگاه سه شنبه 24 آبان 1403 در بازگشت از جزیره بوموسی در جمع خبرنگاران افزود: ما در جزیره بوموسی امکانات و تجهیزاتی را فراهم می کنیم تا اگر دولت تسهیلات اولیه را بدهد، بخش خصوصی وارد می شود. ” در مورد مسکن و حمل و نقل هم این اقدامات را انجام می دهیم.
وی گفت: دقایقی پیش در نزدیکی آب های نیلگون خلیج فارس و جزایر بوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خدمت شما بودم، در جزیره بوموسی پتانسیل ها و قابلیت های زیادی وجود دارد و البته مشکلاتی هم وجود داشت. محدودیت ها در آنجا نیز وجود دارد.” این یک بازدید عالی بود زیرا توانستم با افرادی که در شهر زندگی می کنند صحبت کنم، چه مردم بومی که سال ها آنجا بوده اند و چه کسانی که برای کار در آنجا هستند.
صدیق به مشکلات مسکن در بوموسی اشاره کرد و افزود: در بحث مسکن اقداماتی در حال انجام است و به زودی خبرهای خوبی خواهیم داشت تا بتوانیم مسکن را در آنجا تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگری نیز مربوط به انتظارات جمعیتی برای اسکان افرادی است که دلشان برای این جزیره است. امروز ما 110 واحد را شکستیم، اما برنامه ها برای بعدی است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: برای ساخت 110 واحد مسکونی در نظر داریم با برگزاری مسابقه، بهترین طرح های معماری اصیل و اصیل ایرانی را از بین جامعه کارشناسان، معماران و شهرسازان انتخاب کنیم.
وی از افزایش تعداد پروازهای بوموسی خبر داد و گفت: امروز در این مورد نیز تصمیم گیری کردیم. اختلالات پروازی رخ داده است و ما در تلاش هستیم تا حداقل چهار پرواز در هفته را برای دو هفته آینده تثبیت کنیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بیشتر پروازهای بندرعباس را ما انجام می دهیم. تلاش بر این است که هر روز به بوموسی سفر کنیم. همچنین در حال انجام پرواز پوموسی به شیراز هستیم تا تردد مردم را تسهیل کنیم.
وی با اشاره به افزایش سفرهای دریایی گفت: برنامه داریم که حتماً آن را در دسترس قرار دهیم.
صادق در خصوص رونق گردشگری گفت: اقتصاد باید شکوفا شود. معیشت نیز باید حمایت شود. من قطعاً فردا در جلسه دولت این موارد را مطرح خواهم کرد و امیدوارم با کمک سایر وزارتخانه ها بتوانیم خدماتی را در جهت سربلندی بوموسی ارائه دهیم زیرا سربلندی، آرامش و آرامش در گرو ارتقای کیفیت زندگی مردم است.
وی به تسهیل سرمایه گذاری در جزیره بوموسی اشاره کرد و گفت: زمانی که ترافیک هوایی و دریایی در آنجا تثبیت شود این امر باعث جذب گردشگران و سرمایه گذاران و بازگرداندن امنیت می شود.
منطقه بوموسی شامل جزایر بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سری، بیگ فارور و فارور کوچک است. جزیره پوموسی یکی از جذاب ترین مناطق گردشگری است و به عنوان جواهر درخشان خلیج فارس شناخته می شود.
این جزایر به جزایر آبی معروف هستند و توانایی های منحصر به فردی دارند. با مناظر بسیار جذاب، سواحل آرام و آب های شفاف با انواع جلبک های دریایی، به عنوان یکی از بهترین زیستگاه های طبیعی شناخته می شود.
جزیره بوموسی 12 کیلومتر مربع وسعت دارد و مرکز این شهر در آبهای خلیج فارس در 75 کیلومتری بندرلنگ و 57 کیلومتری شرق جزیره سیری واقع شده است.
این شهر از نظر موقعیت جغرافیایی اهمیت استراتژیک زیادی برای کشور دارد و از نظر دریایی به دلیل مجاورت با آبراه های بین المللی و همچنین تردد کشتی های تجاری سنتی و شناورهای ماهیگیری در آب های خلیج عربی از این منطقه برای کشورهای خلیج فارس بسیار مهم است.
منبع: ایرنا