ما از نظرات فعالان بخش کشاورزی در سند نمونه محصول استقبال می کنیم

خیام نکویی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که میزان مصرف سم را به حداقل برسانیم یا به طور کلی آن را حذف کنیم، گفت: تابلوی سلامت تات را طراحی کردیم و اولین محصولی که این علامت را گرفت برنج تولید گروهی بود. محصول دوم عسل است که تا پایان سال آن را معرفی می کنیم که کاملا سالم است. ما همچنین به دنبال ارائه تات مرغ سالمی هستیم که علاوه بر اندازه از آنتی بیوتیک استفاده نمی کند.
انتهای پیام
نکویی در پاسخ به سوال دیگری درباره سلامت و کیفیت غذا گفت: پایش آفلاتوکسین با دستور معاونت اجرایی وزارت جهاد انجام می شود که هم مربوط به نمونه های وارداتی و هم نمونه های داخلی است. برای نمونه های وارداتی، بر اساس نتایجی که به وزارت جهاد می دهیم، اگر آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز باشد، اجازه واردات داده نمی شود. برای نمونه های ملی نیز دستورالعمل هایی تدوین کرده ایم که میزان آفلاتوکسین در محصولات را کاهش می دهد.
وی افزود: پایش آفلاتوکسین برنج در استان های گیلان و مازندران از دیگر اقدامات ما است. ما کنترل مستمر محصول برنج را دنبال می کنیم و محصولاتی که آفلاتوکسین آنها بالاتر از استاندارد باشد به بازار عرضه نمی شود.
وی ادامه داد: سند الگوی کشت در اختیار استانداران قرار گرفته است و این امکان وجود دارد که کشاورزان و فعالان بتوانند پیشنهادات و اصلاحات خود را ارائه دهند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه سند کشت نمونه بسته نشده است از کشاورزان و فعالان حوزه کشاورزی خواست در صورت داشتن پیشنهاد یا اصلاح در خصوص این سند با استانداران در میان بگذارند.
وی افزود: این سند بسته نیست و سند باز است. اگر فعالان کمپین هر گونه نظر، پیشنهاد یا اصلاحی در این بخش دارند، از آنها استقبال می کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید مجتبی خیام نکویی در نشست خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، در پاسخ به این سوال که کشاورزان و کارگران بخش کشاورزی گفته اند نظر آنها در تدوین سند روش کشت لحاظ نشده است و مدل کشت دیکته شده و از بالا. در زیر تدوین شده است، وی گفت: در تدوین سند الگوی کشت از فعالان حوزه کشاورزی نظرخواهی شد، اما امکان بررسی استان به استان در مدت زمان کوتاهی وجود نداشت.
وی افزود: هرچه جلوتر برویم، کسانی که این دستورالعمل را رعایت کنند، کیفیت محصولشان افزایش می یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سند بر اساس نیاز کشور تدوین شد و پیش بینی کردیم با اجرای آن در بالای 90 درصد کالاهای استراتژیک به خودکفایی برسیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه اقدامات سازمان تات را برجسته کرد و گفت: یکی از مهمترین کنترل ها کنترل سموم باقیمانده در برخی محصولات از جمله کشمش، خرما، انگور و غیره است. همچنین نظارت مستمر برای اطمینان از سلامت محصول نیز انجام شد.
سلامتی تات / طرح لوگوی مرغ سلامت تات به زودی منتشر می شود
وی افزود: مردم ما نگران استفاده از محصولات کشاورزی و سلامت خود نباشند، روند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی این است که سلامت محصولات را دائما ارتقاء دهد.