وی خاطرنشان کرد: در قوانینی که برای مالیات دخانیات وضع شده است، تفاوت زیاد تولیدات داخلی با محصولات برند بین المللی، الگوی مصرف مصرف کننده را از سیگار برند بین المللی به سیگار با برند ملی که یا ارزان تر است یا کیفیت پایین تری دارد، تغییر می دهد. . قوانین مالیاتی باید برای رسیدن به هدف اصلی کاهش مصرف حساس باشد، زیرا اگر این اتفاق نیفتد، مالیات فقط جنبه درآمدی خواهد داشت و باعث کاهش مصرف نمی شود.
- 1 لزوم افزایش مالیات بر تنباکو در لایحه بودجه 1402
- 2 قانونی شدن فروش دخانیات در دکه های روزنامه فروشی!
- 3 اجرای قانون رهگیری راه حل مشکل دخانیات قاچاق را تضمین می کند
- 4 کمبود قانون ارزش افزوده چگونه جبران می شود؟
- 5 با فروش پنبه، سیاست های مالیات بر تنباکو را خنثی کنید
- 6 و قانونی که اهدافش محقق نشده است…
- 7 تاکید بر استفاده از پایانه های دخانیات
- 8 ایران در وضعیت قرمز وضع مالیات بر تنباکو است
- 9 نوشته های مرتبط:
لزوم افزایش مالیات بر تنباکو در لایحه بودجه 1402
وی افزود: کد رهگیری از مبدا کارخانه و بلافاصله پس از تولید بر روی محصول دخانی الصاق می شود و می توان کد را تا نقطه مصرف نهایی رهگیری کرد و نظارت کرد که آیا محصول دخانی تولیدی از مسیر عرضه رسمی عبور کرده است یا خیر. یا نه. اگر کوچکترین خطا در مسیر از پیش تعیین شده رخ دهد، سیستم باید خطای آنلاین صادر کند و مراجع نظارتی وارد شوند. اگر کد رهگیری به عنوان ابزار کلیدی برای کنترل جرایم قاچاق دخانیات به درستی اجرا شود، مشکل قاچاق حل شده و با سندیکای متخلف برخورد خواهد شد. از جمله لغو مجوز فروش. در صورتی که نقطه پایانی فروش یکی از واحدهای عرضه غیرمجاز دخانیات باشد، کد رهگیری عملکرد خود را از دست می دهد.
قانونی شدن فروش دخانیات در دکه های روزنامه فروشی!
یکی از دلایل عدم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، قیمت خرده فروشی محصولات دخانی است. عدم شفافیت زنجیره توزیع تا آخرین حلقه و عدم اجرای قانون پایانه های فروشگاهی برای صنایع فعال در حوزه فروش دخانیات. و گفت: در هنگام فروش اقلام دخانی برخی از صنایع و واحدها در سامانه فروش مجاز ذکر نشده بود که یکی از مهمترین واحدها دکه های مطبوعاتی بود.
اجرای قانون رهگیری راه حل مشکل دخانیات قاچاق را تضمین می کند
وی در خصوص بدهی وزارت بهداشت برای الحاق به دو معاهده بین المللی دخانیات گفت: متاسفانه این بدهی هنوز پرداخت نشده است. در دهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات که سال آینده برگزار می شود، اسنادی به تصویب می رسد که بر اساس آن اگر کشوری حقوق خود را پرداخت نکند، حق رای نخواهد داشت و این یک امر جدی است. لطمه به کشوری که عضو کنوانسیون است اما حق رأی ندارد.
وی افزود: درخواست ما از دولت این است که در لایحه مالی 1402 بحث کارشناسی درباره افزایش مالیات دخانیات مطرح شود چرا که در سال های گذشته این اتفاق نیفتاده و مذاکرات و اختلافات به هدف مشخصی نرسیده است. دولت ایران به سازمان ملل متعهد شده است که طبق سند بین المللی کاهش 25 درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری ها تا سال 2025، 30 درصد مصرف دخانیات را کاهش دهد که از این میان سهم دخانیات 30 درصد است و مهمترین ابزار دستیابی به این هدف برای افزایش مالیات دخانیات باید بدانید که فقط وزارت بهداشت سودی نمی برد زیرا انسان سالم ضامن توسعه پایدار است.
وی با اشاره به تعریف فعالیت شفاف زنجیره توزیع محصولات دخانی گفت: طی جلسه ای که با اتاق اصناف داشتیم مقرر شد که قانون پایانه فروشگاهی باید در مورد فروشندگان محصولات دخانی به طور کامل اعمال شود. یعنی صنایعی که در زمینه فروش و عرضه دخانیات فعالیت می کنند باید از دستگاه های فروش ویژه دخانیات استفاده کنند.; درست مثل 90000 نانوایی که دستگاه پخت نان دارند. این امر برای اطمینان از این است که مالیات تحمیل شده بر سیگار و پاکت تنباکو در آخرین حلقه زنجیره مصرف در قالب قیمت های خرده فروشی دریافت می شود. این راه حل خوبی است که از نظر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده می توانیم از آن اطمینان حاصل کنیم، البته باز هم خلأ وجود خواهد داشت.
کمبود قانون ارزش افزوده چگونه جبران می شود؟
در این مورد بیشتر بدانید:
با فروش پنبه، سیاست های مالیات بر تنباکو را خنثی کنید
رئیس دبیرخانه ستاد ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم افزایش مالیات دخانیات در لایحه مالی 1402 گفت: درخواست ما از دولت این است که در لایحه قانون بودجه 1402 وجود داشته باشد. باید بحث افزایش مالیات دخانیات توسط کارشناسان مطرح شود، زیرا در سال های گذشته این اتفاق نیفتاده و مذاکرات و اختلافات به هدفی نرسیده است.
انتهای پیام
وی با تاکید بر اینکه افزایش مالیات بر دخانیات یکی از مهمترین راهکارهای کاهش مصرف این محصول مضر توسط سازمان جهانی بهداشت است، تصریح کرد: موضوع دومین نشست وزرای بهداشت به این موضوع اختصاص داشت. در این جلسه با توجه به گزارشات ارائه شده از وضعیت مالیات بر دخانیات در کشورهای منطقه و جهان متاسفانه مشخص شد که جمهوری اسلامی ایران همچنان در وضعیت قرمز و ضعیفی از نظر اخذ مالیات بر دخانیات قرار دارد. .
و قانونی که اهدافش محقق نشده است…
ولی زاده خاطرنشان کرد: در صورتی که دکه های مطبوعاتی بتوانند به مدت یک سال (تا خرداد 1402) این قانون را رعایت کنند و دستگاه های نظارتی این موضوع را تایید کنند، مجوز فروش دخانیات برای این دکه ها صادر می شود. در غیر این صورت اجازه فروش محصولات دخانی را نخواهند داشت.
تاکید بر استفاده از پایانه های دخانیات
اشاره کرد که مبارزه با قاچاق دخانیات باید در مسیر افزایش مالیات دخانیات باشد. وی گفت: بر این اساس در جلسات مشترک با وزارت حریم خصوصی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فراجا، خانه اصناف و سایر حوزه های مرتبط، مقرر شد غرفه های مطبوعاتی مهلت یکساله داشته باشند تا بتوانند. به طور رسمی فعالیت می کنند، مشروط بر اینکه آنها متعهد به اجرای کامل دستورالعمل ها برای تعیین نمایندگان مجاز برای فروش محصولات دخانی باشند. این بخشنامه نه تنها ممنوعیت فروش محصولات دخانی قاچاق، بلکه معیارهای دیگری از جمله ممنوعیت فروش به افراد زیر 18 سال، ممنوعیت فروش پنبه، ممنوعیت تبلیغات، رعایت فاصله مجاز بین غرفه فروش و مرکز آموزشی و غیره باید راه اندازی شود.
رئیس دبیرخانه ستاد ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: میزان درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده در ردیف بودجه سال 1401 حدود 2300 میلیارد تومان است که در مقایسه با 4775 میلیارد تومانی که بوده است. در قانون مالی سال 1400 سال گذشته حدود 61 درصد افت دیده شده است. ما انتظار داشتیم برای جبران کمبود ارزش درآمدی که در نهایت بر قیمت محصولات دخانی تاثیر داشت، اتفاق مثبتی در لایحه مالی 1401 بیفتد و کف قیمت بالا برود، اما متاسفانه این امر محقق نشد و قانون در ارزش افزوده اثربخشی خود را از نظر کاهش مصرف از دست داد، تنباکو امسال از دست رفت.
وی افزود: بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده که از دی ماه سال گذشته لازم الاجرا شد، مقرر شد مالیات هایی که قبلا بر دخانیات وضع شده بود به گونه ای تعیین شود که نرخ ها کمتر از کل نرخ های مصوب سال گذشته نباشد. قوانین، اما متاسفانه ضمن کاهش نرخ های پیشنهادی و کاهش درصد افزایش سالانه از 10 به 5 واحد درصد در زمان تصویب قانون، قانون ارزش افزوده به گونه ای اجرا شده است که هدف قانونی مالیات بر خرده فروشی محصولات دخانی محقق نشده است. یعنی نرخ های مصوب (شامل 25 درصد برای تولید داخلی با برچسب ایرانی و 40 درصد برای برچسب بین المللی) بر اساس قیمت خرده فروشی اعمال نمی شد و در واقع مالیات بر اساس آن اخذ می شد. قیمت کارخانه
وی با تاکید بر اینکه باید برای ارتقای جایگاه کشور در زمینه مصرف دخانیات اقدامات عاجل انجام دهیم، گفت: ایران در زمینه کنترل دخانیات در بین کشورهای منطقه نتایج خوبی کسب کرده است اما باید برای ارتقای جایگاه کشور اقدامات بیشتری صورت گیرد. و از سلامت جوانان محافظت کند. قیمت پایین محصولات دخانی و مالیات پایین دسترسی این گروه سنی را به محصولات دخانی آسان کرده است و باید کاری انجام شود. قیمت پایین تنباکو و فروش پنبه آن می تواند ارزش سیاست های مالیاتی تحمیلی دخانیات را از بین ببرد.
مهندس بهزاد ولی زاده در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با اشاره به تشکیل کارگروه عالی منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت متشکل از وزرای بهداشت از شش کشور ایران، عمان، تونس، قطر، پاکستان، اردن، گفت: این کارگروه برای بررسی و تصمیم گیری تشکیل شد. در مورد مسائل کلیدی در منطقه در زمینه کنترل دخانیات. دومین نشست وزرای بهداشت منطقه در مهرماه سال جاری در حاشیه نشست کمیته منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با موضوع مالیات بر دخانیات برگزار شد.
ایران در وضعیت قرمز وضع مالیات بر تنباکو است
وی درباره این خلأ قانونی توضیح داد: قیمت درج شده روی بسته بندی محصول دخانی با قیمتی که محصول در بازار به فروش می رسد متفاوت است و مالیات آن به دولت پرداخت می شود. این زمانی است که گاهی اوقات تا دو برابر اختلاف قیمت وجود دارد، به این معنی که قیمت ها بازدارنده نیستند. به همین دلیل باید در قوانین مالی سالانه با رعایت فاصله معقول بین برندهای تولید داخل، مالیات ویژه ای بر تنباکو اعمال کنیم که می تواند این خلأ و کمبود قانون ارزش افزوده را پر کند.