سایر موضوعات

مالیات بر عایدی سرمایه راهی برای حذف دلالان از بازار است/ نقش مبادله ای دلار و طلا در اقتصاد باید مورد توجه قرار گیرد – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

این کارشناس اقتصادی با تاکید مجدد بر اینکه سیاست مالیات بر درآمد مسکن یک سیاست کنترلی است نه تامین بودجه، گفت: بنابراین نباید در این حوزه مالیاتی درصد واحدی تجویز شود. بنابراین نمی توان همان مالیاتی را که برای تولید پرمخاطره و پر زحمت است وضع کرد. برای تجارت راحت و بدون ریسک، با سود بسیار بالا و نقدینگی بسیار بالا، مالیات در این زمینه باید دو برابر یا بیشتر شود.

یزدی زاده با اشاره به اهداف احتمالی ذکر شده در این نامه گفت: مهمترین هدف مالیات بر درآمد سرمایه در کشور هدایت سرمایه به سمت بخش های تولیدی با محدود کردن بخش های غیرمولد است.

وی در خصوص اینکه برخی تصور می کنند با این طرح مردم برای جبران کسری بودجه تحت فشار قرار می گیرند، گفت: معتقدم 5 درصد جامعه تحت تاثیر این قانون قرار می گیرند، یعنی دهک اول جامعه نمی شود. به طور کامل در این قانون گنجانده شود.

وی با انتقاد از سیاست ارزی با هدف افزایش تولید خودرو، گفت: این بخشی از بدیهیات علم اقتصاد است که در هر بازاری که محدودیت عرضه وجود دارد، باید تقاضا را کنترل کرد، بنابراین زمانی که دست دلالان از این حوزه کم شود، وجود دارد. نیازی به هزینه زیاد نیست، نه در سمت عرضه. باید انگیزه های تقاضا را دانست و آن را مدیریت کرد و به این ترتیب قیمت پایین می آید.

یزدی زاده اضافه کرد: این نشان می دهد که بازار کشور از خودرو اشباع شده است و اگر دلال ها در زمین نیستند، خودروسازان باید برای فروش خودرو با یکدیگر رقابت کنند نه وضعیت فعلی که هر ثبت نامی را شکل می دهد.

این استاد دانشگاه در بخشی از نامه که می تواند این گمانه زنی در حوزه خودرو را از بین ببرد، افزود: به عنوان مثال در این زمینه فردی که خودروی خود را سال اول می فروشد باید 90 درصد مابه التفاوت قیمت بازار و بازار را بپردازد. قیمت کارخانه به عنوان مالیات و بس، سالانه باید درصد این مالیات کاهش یابد تا دلال بتواند از این بازار وصول کند و مصرف کننده واقعی به آنجا برود.

این استاد دانشگاه افزود: تنها راه اعتبار بخشی به پول ملی، برداشتن این دو امتیاز ویژه است که در این سال ها از سوی دولت های مختلف به ارز و طلا اعطا شده و به دلیل این امتیازات جایگزین پول ملی شده اند. .

این کارشناس اقتصادی طرح افزایش سرمایه مجلس را برای رسیدن به اهداف قطعا نیازمند دو تغییر در میزان و معافیت دانست و گفت: این طرح با این دو تغییر در صورت اجرای فوری می تواند در کمتر از سه ماه آرامش را به ارمغان بیاورد. بازار و ارزش پول ملی را بازگرداند.

یزدی زاده با اشاره به اینکه در مرحله دوم باید با مالیات بر عایدی سرمایه وارد عرصه سرمایه گذاری شود، گفت: این حوزه باید با نرخ های بسیار بالایی مالیات گرفته شود که منجر به تغییر رفتار می شود و این تغییر رفتار با عادی شدن اتفاق می افتد. نرخ هایی که در برنامه هستند مونتاژ مشاهده شده رخ نمی دهد.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از چنین رویکردی در قبال پول ملی گفت: با این اقدام بخشی از نقش پول ملی در پس انداز از بین رفته است چرا که اکنون پولی که در اختیار بانک ها قرار می گیرد عمدتا پس انداز نیست بلکه درصد زیادی از این هاست. سپرده هایی برای دریافت وام هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سقوط پول ملی زمانی است که ویژگی های نقش مبادله ای خود را از دست بدهد، گفت: پول ملی خط مقدم اقتصاد است و شکست آن برای اقتصاد کشور مایه تاسف است، بنابراین صیانت و حفاظت و تقویت آن مهمترین وظیفه دولت است.

وی با اشاره به نامه وزیر اقتصاد به رئیس مجلس در شهریورماه امسال در خصوص موضوع مالیات بر عایدی سرمایه، گفت: تدوین این نامه جای تامل دارد چرا که به جای وزیر، لایحه اصلاح قانون مربوط مالیات های مستقیم که در دولت قبل تهیه و به مجلس ارائه شده بود. طرح دیگری نیز در این زمینه از سوی مجلس پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه قیمت گذاری در حوزه مالیات بر عایدی سرمایه باید به گونه ای باشد که دلالان را در این حوزه محدود کند، گفت: هرگونه قیمت گذاری بدون توجه به این سیاست سودی نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با اینکه محدودیت بخش‌های غیرمولد چگونه رفتار و حرکت اقتصاد به سمت تولید و تولید را تغییر می‌دهد، گفت: تغییر رفتار زمانی حاصل می‌شود که قانون مالیات بر بیشترین ارزش‌ها این را داشته باشد. هدف در ساختار نرخ ها و معافیت ها.

absnews

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز؛ برای کنترل بازار ارز، طلا، خودرو و املاک و جلوگیری از دلالان، راهکارهای مختلفی توسط کارشناسان ارائه می شود. در این رابطه با علی یزدی زاده، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد کلان گفت وگویی انجام داده ایم.

وی در خصوص اجرای این قانون در کنترل بازار خودرو گفت: امروز 24 میلیون خودرو در کشور داریم و 27 میلیون خانواده که نیمی از آنها خودرو ندارند، بنابراین این 24 میلیون خودرو بین 13 میلیون و نیم میلیون تقسیم شده است. خانواده ها یعنی هر خانواده به طور متوسط ​​بیش از یک تا یک ماشین دارد

وی با انتقاد از اینکه برخی کارشناسان متاثر از طرح مجلس نیز مالیات بر عایدی سرمایه در کشورهای مجری این قانون، اروپایی و آمریکایی را 15 تا 20 درصد و نرخ 25 درصد را برای ایران مناسب ارزیابی می کنند، گفت: این 15 درصد است. – نرخ 20% در این کشورها علاوه بر 65% مالیات بر درآمد کل آنها است. یعنی در آنجا فعالیت معافیت وجود نداشت. یعنی اگر بخواهم نوعی کار ملکی انجام دهم، باید درآمد آن را در صندوق درآمدم ببرم و 65 درصد آن را به عنوان مالیات پرداخت کنم.

یزدی زاده با ابهام مبنی بر اجرای قانون مالیات بر سرمایه گفت: به عنوان مثال مالیات در حوزه املاک در زمان واگذاری است و اجرای این قانون در حوزه دارایی نیاز به هیچ مبنایی ندارد. زیرا زمان خرید و فروش مشخص است و بر این اساس درصد مالیات در حین انتقال مشخص می شود.

یزدی زاده با اشاره به لزوم توجه به این ریسک در نظام مالی کشور گفت: این دو کالا از یک سو به ابزاری برای پس انداز سپرده ها و حتی سرمایه گذاری ها تبدیل شده اند و از سوی دیگر به واسطه ای تبدیل شده اند. مبادله، یعنی شخص مجبور نیست آنها را به ریال تبدیل کند و سپس معامله کند، بلکه مستقیماً تبدیل به یک وسیله مبادله شده و در نتیجه تهدیدی برای جایگزینی پول ملی شده است.

یزدی زاده در خصوص برآورد دولت از این مالیات گفت: با توجه به اینکه این مالیات مالیات بر درآمد نیست و در حوزه سیاسی است، به دلیل متغیر بودن نمی توان برآورد دقیقی از درآمدزایی آن به دست آورد. بازار و رونق بازار. اگر فروش رونق داشته باشد، درآمد افزایش می یابد.

یزدی زاده با اشاره به ارزش پول ملی در اقتصاد کشور گفت: تقویت نرخ ارز عامل روانی بسیار مهمی در ثبات اقتصادی کشور است.

وی با بیان اینکه کاهش ارزش ارز ربطی به این دولت و این دولت ندارد، گفت: مشکل کاهش ارزش ارز به 50 سال قبل برمی گردد و طی 50 سال اخیر این ارز توسط دولت های مختلف فروخته شده است که این بلا را به سر می برد. پول ملی کشور

وی درباره مراحل عملیاتی این مشکل گفت: اولین قدم گرفتن امتیاز انتقال بدون ذخیره آنهاست. یعنی هرگونه انتقال ارز و طلا مانند پول ملی باید توسط بانک انجام شود. امروزه هرگز پولی برای بازخرید محصول در اختیار فرد قرار نمی‌گیرد و این کار بیشتر از طریق بانکداری آنلاین یا چک انجام می‌شود. آنها اجازه رد و بدل کردن پول ملی را به صورت نقدی نمی دهند اما به جای پول ملی با افتخار می گویند ما این همه اسکناس داریم و محدودیتی برای آنچه شما می خواهید وجود ندارد.

این استاد دانشگاه درباره مزایای اجرای این قانون در کنترل بازار ارز بیان کرد: در صورت اجرای صحیح این قانون نرخ ارز به 15 هزار تومان کاهش می یابد.

یزدی زاده با تاکید بر لزوم تغییر ساختار ضعیف معافیت ها گفت: به مرور زمان به دلیل فروش ارز و فروش طلا، دولت ها در یک حرکت رو به جلو جایگزین پول ملی شدند. ابتدا به عنوان وسیله ای برای پس انداز مورد استفاده قرار گرفت و جایگزین پول ملی در پس انداز شد و عملاً بخشی از تعهد پول ملی برای پس انداز حذف شد.

وی با اشاره به اینکه اکنون 4 قلم کالا در این طرح دیده شده است که هر 4 قلم با یک نرخ دیده شده اند در حالی که ماهیت متفاوتی دارند، گفت: اولین اصلاحیه طرح این است که مجلس حداقل نرخ داشته باشد. حداکثر نرخ را تعیین کنید و این اختیار را به وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی بدهید تا با توجه به سیاست های آتی این نرخ را تعیین کنند.

یزدی زاده اضافه کرد: به عبارت دیگر نرخ ها و معافیت های مالیاتی در قانون مالیات بر عایدی سرمایه باید به گونه ای باشد که به جای انتخاب یک کسب و کار بدون ریسک با نقدینگی بالا و سود بالا در بازارهایی مانند ارز، طلا، خودرو یا ملک، باید کسب و کار را انتخاب کند. رفتار خود را تغییر دهد و به دنبال تولید با سود کمتر، ریسک بیشتر، ریسک بیشتر، سرعت گردش کمتر و قدرت نقدینگی کمتر سرمایه اولیه خود باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به طرح ارائه شده از سوی مجلس گفت: این طرح نمی تواند اهداف قانون مالیات بر عایدی سرمایه را که در نامه وزیر اقتصاد به رئیس مجلس نیز به آن اشاره شده است، محقق کند.

وی افزود: در کار بانکی کمی پیشرفت کرده ایم و برای اخذ مالیات باید تراکنش های بانکی را کنترل می کردیم. این دو کالا پا را فراتر گذاشته و به دلیل غیرقابل ردیابی تبدیل به وسیله مبادله شده اند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه یک ابزار سیاست گذاری است و هدف دولت درآمدزایی نیست، گفت: به همین دلیل علاوه بر اینکه نرخ مالیات بر عایدی سرمایه باید بسیار بیشتر از نرخ باشد. مالیات بر فعالیت های تولیدی او باید در این زمینه انعطاف پذیر باشد.

یزدی زاده با انتقاد از وزیر اقتصاد که قصد دارد تا 4 سال آینده این طرح را با هدف ایجاد یک پلتفرم اجرایی کند، افزود: چنین موردی عجیب است زیرا مفهوم پلتفرم – فرم مشخص نیست چرا که مثلاً ، در حوزه خودرو با یک تابه می توان این سوال را مطرح کرد. بله، اما با نرخ مالیات 25 درصدی بر عایدی سرمایه نمی توان سفته بازی در بازار خودرو را از بین برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا