مالزی به دنبال واردات آهن، فولاد، زعفران و خرما از ایران است
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق صنایع ایران، در ابتدای این نشست مجتبی صفایی رئیس اتاق صنایع دستی ایران از برقراری روابط تجاری با مالزی ابراز خرسندی کرد. ، و این دیدار را سرآغاز برقراری روابط سازنده دو کشور دانست و گفت: اصناف در ایران در زمینه هایی مانند مبلمان، طلا و جواهر، فرش، خشکبار، پوشاک، چرم، کیف، ظرفیت تولید و صادرات بالایی دارند. و کفش و … که باید با تقویت ظرفیت صادراتی خود تقویت شوند، محصولات تولیدی مستقیما به کشورهای مختلف صادر شود.
وی افزود: موقعیت مالزی در شرق آسیا و اشتراکات دینی و فرهنگی به ویژه اشتراکات دو کشور در زمینه محصولات حلال، فرصتی را برای فعالان کارگری ایرانی فراهم می کند تا بتوانند محصولات خود را به بازارهای مالزی صادر و عرضه کنند و همچنین ارزی برای آنها کسب کنند. کشور تا بیشترین بهره را از آن ببرند.
به گفته رئیس اتاق شرکتهای ایران، بر اساس آمارهای موجود، مالزی سریعترین نرخ رشد جمعیت را در جهان دارد و این ظرفیت را دارد که با ایجاد تجارت دوجانبه، نیازهای دو کشور را از طریق صادرات و واردات تامین کند.
صفایی اعلام کرد: اتاق اصناف ایران آماده دعوت از تجار و بازرگانان مالزیایی برای بازدید و شناسایی فرصتهای صادرات و واردات ایران است و به نوبه خود درخواست فراهم کردن بستری برای حضور تجار و بازرگانان ایرانی در بازارهای مالزی را دارد.
وی بر ضرورت توسعه تجارت مستقیم بین دو کشور ایران و مالزی تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که نتیجه این دیدار فرصتهایی را ایجاد کند و زمینه را برای توسعه فعالیتهای اقتصادی دو کشور ایجاد کند.
آینده روشنی در انتظار فعالان اقتصادی دو کشور است
خیری بن عمر سفیر مالزی در ایران با ابراز خوشحالی از حضور فعالان کارگری این کشور گفت: عضویت در خانه اصناف ایران و دیدار با فعالان کارگری آینده روشنی را برای بخش اقتصادی به ارمغان آورده است. فعالان هر دو کشور بنابراین باید بستر مناسبی ایجاد کنیم که از طریق آن علاوه بر تضمین منافع دو کشور، بتوانیم روابط تجاری و اقتصادی را توسعه دهیم.
به گفته وی، مالزی یک کشور صادرکننده و واردکننده است و طبیعتاً در مناطق خاصی نیاز به واردات کالا از ایران دارد. در حال حاضر برخی از محصولات ایرانی در بازارهای مالزی موجود است و معتقدم واردات محصولات ایرانی نه تنها برای تجار مالزیایی سودآور است، بلکه کیفیت محصولات نیز برای مصرف کنندگان مالزیایی جذابیت خاصی دارد.
خیری بن عمر ادامه داد: فولاد، آهن، فولاد، زعفران و خرما از جمله محصولات ضروری و پرمصرف در مالزی است. در این راستا اتحادیه ها و انجمن ها نیز خواهان برقراری تعامل و روابط تجاری با ایران هستند.
سفیر مالزی در پایان نسبت به نتایج و پیامدهای مثبت این دیدار ابراز امیدواری کرد و گفت: دیدار با فعالان تجاری و اقتصادی ایران در قالب این دیدار به ما بسیار روشن شد و امید است در آینده ، در آینده با برگزاری تورهایی برای بازدید از توانمندی های اقتصادی دو کشور، تجار و بازرگانان ایران و مالزی می توانند در بهترین شرایط و بسترها روابط تجاری خود را آغاز و توسعه دهند.
به این ترتیب در این جلسه هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و روسای کمیسیون های تخصصی اتاق اصناف ایران و نمایندگان وزارت امور خارجه، فعالان تجاری و روسای برخی اتحادیه ها حضور داشتند. شرکت کنندگان در این نشست ضمن بیان تجربیات خود از بازدید از بازارهای مالزی در سال های اخیر، توانمندی های شرکت های ایرانی در زمینه های مبلمان و نجاری، طلا و جواهرات، نساجی و پوشاک، صنایع دستی، لوازم خانگی، صنایع چرم، لوستر و … . گزارش شده است
در نهایت مقرر شد به منظور تسهیل روابط بین تجار دو طرف ابتدا کارگروهی متشکل از معاونت اقتصادی و برنامه ریزی اتاق بازرگانی اتاق ایران و اتحادیه های صنفی ذیربط و نمایندگان سفارت مالزی تشکیل شود. ایجاد و پس از آن زیرساخت های شرکت در نمایشگاه حلال مالزی برای بازرگانان و تجار ایرانی سفر مالزیایی ها به ایران جهت بازدید از محصولات و افزایش روابط تجاری.
absnews