سالم الخبر: رئیس اداره مبارزه با بیماری های ناقل وزارت بهداشت گفت: با توجه به افزایش بار بیماری در سال 1401 در کشورهای همسایه شرقی، افزایش موارد مالاریا از پاکستان و افغانستان بیش از حد برآورد شده و مرزها شهرهای این منطقه افزایش چشمگیری داشته است.
احمد رئیسی، مواردی برای اولین بار ثبت شد که همگی مالاریا وارداتی و غیر محلی و همگی در سفرهای مرزی به مناطق شرقی بودند.
احمد رئیسی، رئیس اداره مبارزه با بیماریهای ناقل وزارت بهداشت، گفت: 25 آوریل مصادف با 5 اردیبهشت به عنوان روز جهانی مالاریا در سطح جهانی و بیانگر چالشهای پیش روی کشورها است. به ویژه در قالب استراتژی ها و برنامه های سازمان بهداشت جهانی.
موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری
وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران در راستای کمپین جهانی مبارزه با مالاریا از سال 1396 به مدت چهار سال هیچ مورد بومی مالاریا در کشور نداشته باشد. تا سال 1400 که نشان دهنده پیشرفت در برنامه کنترل مالاریا پس از شش دهه مبارزه با این بیماری در کشور است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای منتقله از راه وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت در زمینه مبارزه با مالاریا با توجه به شرایط سختی که در سالهای اخیر شاهد آن بودیم، حاصل شد، افزود: با وجود تحریمهای سختی که علیه کشورمان اعمال شده است، پیشرفتهایی صورت گرفته است. محدودیت های دسترسی به مواد بهداشتی بین المللی و بار سنگین بیماری همه گیر کووید-19 بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک های تخصصی و فنی این سازمان به ویژه اقدامات جنوب و جنوب امکان پذیر نخواهد بود. -سازمان پزشکی شرق. دستیابی به این موفقیت در دانشگاه های علمی ممکن نبود.
رئیسی به کمک های سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با مالاریا اشاره کرد و گفت: علاوه بر کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرق کشور در استان ها بوده است. منجر به کنترل مالاریا در استان سیستان، بلوچستان و هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شد. این دستاورد بزرگ با توجه به حضور ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان که تعداد موارد مالاریا در آن سالانه بیش از دو میلیون مورد تخمین زده می شود، حاصل شد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه سال گذشته موارد مالاریا ثبت شد که به گفته کارشناسان وزارت بهداشت همگی در بین اتباع غیرشهروندی بوده اند، اما ایران همچنان در بین 22 کشور جهان به عنوان کشوری موفق در کنترل این بیماری شناخته می شود. منطقه مدیترانه شرقی WHO
موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ هشدار به کشور
رئیس اداره مبارزه با بیماری های منتقله از طریق ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد مالاریا بومی در کشور طی چهار سال 1397 تا 1400 نشان دهنده پیشتازی ایران در منطقه در زمینه کنترل مالاریا است، گفت: وی افزود: متأسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال 1401 هجری قمری در کشورهای همسایه شرقی، افزایش اغراق آمیز موارد مالاریا از پاکستان و افغانستان و متعاقب آن افزایش خطر شیوع مجدد مالاریا در سطح جهانی. چرخه های انتقال به طور قابل توجهی شهرهای مرزی را در این منطقه افزایش داده است.
وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: این نکته حائز اهمیت است که ایران کشوری بزرگ و پهناور است و قابل مقایسه با کشورهایی مانند امارات و مراکش نیست که اخیرا موفق به اخذ گواهی رفع مالاریا شده اند. سال ها. . جمعیت این کشور بیش از 80 میلیون نفر است و در کنار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که تعداد موارد مالاریا در این کشورها بسیار بیشتر از کشورهای منطقه است.
پیشروی ایران در تشخیص مالاریا در منطقه
وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا یکی از دستاوردهای خوب کشور است، بیان کرد: با وجود مشکلاتی که اپیدمی کووید با آن مواجه است، سیستم تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی گسترش یافته است. به گفته کارشناسان بین المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.
رئیسی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته متأسفانه پس از حدود یک دهه که شاهد کاهش آمار ابتلا به مالاریا بودیم، شاهد افزایش موارد ابتلا به مالاریا بودیم. البته تاکید می شود تمامی موارد مالاریا از مرزهای جنوبی و جنوب شرقی کشور به ویژه از پاکستان وارد شده است. گرچه موارد آلوده از خارج وارد می شود، اما بر برنامه های اجرا شده تأثیر می گذارد. ما و همکارانمان نگران این هستیم که مواردی از افغانستان و پاکستان عواقبی برای برنامه ایران برای مهار و از بین بردن مالاریا داشته باشد.
شیوع مالاریا در مناطق مختلف کشور
وی با بیان اینکه با وجود اینکه سال هاست موارد ابتلا به مالاریا گزارش نشده است اما مواردی برای اولین بار ثبت شده است، افزود: برای اولین بار در استان های همدان، خراسان شمالی، جمه محال و بختیاری در منطقه موارد ابتلا به مالاریا گزارش شده است. از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور گزارش شده است که همگی مبتلا به مالاریا وارداتی و غیرداخلی بوده و همگی از مرز به مناطق جنوب شرق تردد کرده اند.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های ناقل وزارت بهداشت درباره موارد مالاریا در سال 1402 هجری شمسی گفت: پرونده مالاریا در کشور در سال گذشته با 10 هزار و 264 مورد بسته شد. ما معتقدیم که تمامی این پرونده ها صرف نظر از ملیت ایرانی، افغانی یا پاکستانی، پرونده های وارداتی به کشور هستند.
وی در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان وزارت بهداشت بتوانیم با حساسیت بیشتری در جهت شناسایی حرکت کنیم. آلوده بیماران به موقع، درمان سریع و کامل را ارائه دهند و افق روشنی برای طرح کنترل مالاریا داشته باشند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16645/%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D9%85%D8%AF%D8%AF-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%85-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز