سایر موضوعات

ماجرای برخورد معاملات قدرتمند با سازمان مالیاتی / نیاز به شفاف سازی در خصوص 2 موضوع تبعیض آمیز – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، یکی از نکات مربوط به سازمان امور مالی، رایزنی برخی بنگاه های اقتصادی با این سازمان است. این اصناف که معمولاً شامل اصناف قدرتمند می‌شوند، همواره در دوره‌های مختلف بر سازمان‌دهی امور مالیاتی فشار وارد می‌کنند و گاه امتیازاتی نیز کسب می‌کنند.

این گونه موارد مصداق بارز تبعیض در حوزه مالیات های استانی است که یکی از آنها ضرایب کاهش مالیات بر ارزش افزوده بود. این در حالی است که ضرایب کاهش مالیات بر ارزش افزوده از سال 1395 برای تسهیل در پرداخت مالیات توسط سازمان امور مالیاتی اعمال شده و تنها شرکت های خاصی مشمول آن شده اند و این تصور را ایجاد می کند که بین بنگاه ها تبعیض وجود دارد.

در بخشنامه مربوط به ضرایب کاهش مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها تنها نام 23 شرکت ذکر شده است که با اعمال این ضرایب مالیات آنها از حدود 9 درصد به نیم درصد کاهش می یابد. لازم به ذکر است که بحث ضرایب کاهش مربوط به سوابق مالیاتی قبل از سال 1400 می باشد.

تاریخچه جلسات قدرتمند طبقاتی با سازمان مالیاتی در طول فصل مالیات

در حال حاضر شاهد تکرار چنین مواردی هستیم. به عنوان مثال اخیرا یکی از اصناف قدرتمند به اعضای خود اعلام کرد که بر اساس جلسه ای که با رئیس سازمان امور مالیاتی برگزار شد، اعضای این صنف می توانند پس از اعمال کسورات قانونی از امکان دانلود ارقام درآمد بهره مند شوند. در روزهای باقی مانده

نکته قابل توجه در این جلسه حضور یکی از نمایندگان مجلس که رئیس سابق اتحادیه مربوطه نیز بوده است در این جلسه است.

لزوم شفاف سازی در مورد دو موضوع تبعیض آمیز

بر اساس اظهارات اخیر سیدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی مبنی بر اینکه در صورت عدم بارگذاری فرم تبصره 100 جنرال موتورز تا 3 خردادماه برای مودیان، این گروه نسبت به تنظیم اظهارنامه اقدام کنند. آیا اصناف از این قاعده مستثنی هستند؟

ابهام دومی که وجود دارد این است که سال گذشته تراکنش انواع دستگاه های کارتخوان اعضای یک صنف خاص که ابزار اضافی و گران قیمت آنها به ویژه در شهر تهران است تا حدودی نادیده گرفته شد و وجود دارد. سوال آیا قرار است با رایزنی ها اتفاقا برای اجرای 1401 تکرار شود؟ اینها ابهاماتی است که سازمان امور مالیاتی باید آنها را روشن کند.

مسئله اصلی این است که اگر قرار است تسهیلاتی در اختیار اصناف قرار گیرد، همه صاحبان مشاغل از آن بهره ببرند، نه اینکه تنها اصنافی که اساساً قدرت چانه زنی بیشتری دارند، بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا