لغو مجوز مجلس به سازمان اداری برای انتقال نیروها مهمترین خبر مجلس در پایان سال 1401 است.

سال 1401 به پایان رسید و نمایندگان شورای اسلامی در آخرین روزهای کار خود با توجه به اینکه شورای نگهبان به برخی از مواد لایحه مالی 1402 ایراداتی داشت، این مواد را بررسی و اصلاح کردند و بیشترین خبر مهمی که از مثلث سبز مخابره شد، لغو مجوز مجلس به سازمان اداری و استخدام کشوری برای انتقال نیروهای رسمی و پیمانی بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهم ترین اخبار شورای اسلامی از هفته آخر اسفند 1401 را در این داستان کوتاه مرور می کنیم:
پربازدیدترین خبر این هفته مثلث سبز با توجه به اینکه بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه مالی 1402 در دستور کار اعضای شورای اسلامی بود، به رفع ایرادات شورای نگهبان اختصاص یافت. شورای نگهبان به این لایحه و اعضای شورای اسلامی بر اساس این بند مربوط به مجوز مجلس به سازمان اداری و استخدامی کشور برای استقرار و انتقال نیروهای رسمی، ثابت و پیمانی بین سازمانی و دستگاه های اجرایی درون استانی بدون موافقت کارمند از لایحه بودجه 1402 حذف شد.
بر اساس تغییرات بند 2 الحاقی تبصره 19. وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است کلیه پرداخت های انجام شده از محل بودجه کشور و هدفمندی یارانه ها را طبق ردیف های مصوب جداول شماره (6، 7، 8، 9 و 10) و پیوست شماره (1) گزارش نماید. 1) قانون را به صورت اینترنتی و در موارد استثنایی حداکثر ظرف مدت هفت روز کاری به شورای اسلامی ارائه می کند تا در اختیار نمایندگان قرار گیرد.
پربازدیدترین خبر دیگر شورای اسلامی مربوط به حذف حقوق سربازان از بودجه سال آینده بود که با توجه به قسمت 7 بند الف تبصره 12 لایحه بودجه 1402 نمایندگان شورای اسلامی این موضوع را انجام دادند. برای جلب نظر شورای نگهبان.
پیش از این مجلس ارقام مشخصی برای حقوق سربازان در سال آینده مشخص کرده بود که با اعتراض شورای نگهبان مواجه شد: «مشخص نیست محدوده تعیین شده در دستورالعمل زیر بخشی از حداقل حقوق پرداخت کنندگان باشد یا خیر. یا خیر.» بنابراین مجلس برای جلب نظر شورای نگهبان ارقام مشخص حقوق سربازان را حذف کرد.
خبر زیر مربوط به سفر هیئت پارلمانی ایران به بحرین برای شرکت در مجمع عمومی اتحادیه بین الملل بین الملل (IPU) بود که عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی، امنیت ملی و امور خارجه کمیسیون سیاست شورای اسلامی با اشاره به سفر خود به بحرین گفت: افق های نوری بین دو کشور دیده می شود.
محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون تحقیق و تفحص از علل مسمومیت دانشآموزان، آمار این موضوع را از ابتدای مسمومیت تا 30 اسفندماه سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: تعدادی از ماموران دستگیر شده و در مرحله بازجویی قرار دارند. اما عوامل اصلی هنوز دستگیر نشده اند.
وی با اشاره به تعداد دانش آموزان مسموم شده از ابتدای این موضوع تا روز یکشنبه (30 اسفند) گفت: برخی از مسمومیت ها ناشی از مصرف نفتالین و همچنین ماده ای به نام برنج بوده است. بخشی از مشکل به دلیل بازیگوشی دانش آموزان در تعطیلی زودهنگام مدارس بود. برخی از این اقدامات عمدی انجام شد (در این پرونده نزدیک به 100 نفر دستگیر شدند) و در بین دستگیرشدگان نیز دانشجویانی بودند که از روی سوء نیت این کار را انجام دادند و پس از اخذ وثیقه آزاد شدند.
احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفته گذشته گفته بود که باید سیاست فعال تری در قبال دخالت های دولت آذربایجان داشته باشیم و به این کشور پاسخ دهیم.
همچنین هفته گذشته بیژن نوباوه یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی به تشریح طرح کمیسیون فرهنگی در خصوص حجاب و عفاف پرداخت و گفت: در این گزارش 7 ماده در خصوص برخورد غیرمستقیم و هوشمندانه به گونه ای ارائه می شود که هیچ گونه برخورد فیزیکی انجام نمی شود. در نیروی انتظامی جای بگیرد و در عین حال الان باید حجاب ملت حفظ شود و به کسانی که از قانون طفره می روند تذکر داده شود، اما نمی دانم چرا خوانده نشد.
وی افزود: در مواد این طرح آمده است که در اجرای بند (د) ماده (د) ماده (د) مصوبه 330618 مورخ 30 آذر 1401 شورای عالی امنیت ملی و بند (د) ماده (د) 2 مصوبه 867 ق. شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای مقابله هوشمندانه و غیرمستقیم با معضل کشف حجاب و رونمایی از بدن در اماکن عمومی و انظار عمومی مواردی چند ارائه می شود. فرجا و ضابطان قضایی زیر نظر دادستان از طریق دوربین و سایر وسایل فنی جهت جمع آوری دلایل و شناسایی افراد مشمول موسسات و ارگانهای موضوع ماده 5 قانون مدیریت وظیفه عمومی و ماده 29 برنامه ششم توسعه از قبیل راه ها اقدام می کنند. ، اماکن عمومی، وسایل نقلیه و فضای مجازی آشکارسازی حجاب یا بدن را تشخیص داده و متخلفان را طبق جداول مجازات می کنند.
محمدباقر قالیباف، رئیس شورای اسلامی هفته گذشته با تشکر از پیشرفت مناسب دولت در اصلاح ساختار بودجه، با اشاره به توافق ایران و عربستان گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ ثبات است. و امنیت منطقه و خلیج فارس بدون دخالت قدرت های خارجی.
الله وردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به تداوم واردات خودرو در سال 1402، گفت: هدف از این مصوبه نه تنها واردات، بلکه به روز رسانی تولید خودرو در کشور و نیز به روز رسانی تولید خودرو در کشور است. همچنین رقابت بین سایر قطب های ساخت خودرو ایجاد می کند. .
وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی در واکنش به اظهارات مقامات کاخ سفید مبنی بر عدم توافق ایران و آمریکا در خصوص مبادله زندانیان، این موضع غیرکارشناسی را مایه تعجب و خشم کاخ سفید دانست. بر سر معامله پکن و ال، بی توجهی آمریکا را نشان داد.
انتهای پیام