معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه بر اساس قانون دارایی 1400 حقوق بیش از 33 میلیون تومان نباید پرداخت شود، تصریح کرد: این پرداختی است یا ناخالص؟ و راه دوم استفاده از مابه التفاوت توجه داشته باشید که اگر این دو راه را حذف کنیم هیچ پرداختی بالاتر از سقف قانونی نخواهیم داشت.
لطیفی در تکمیل این توضیحات گفت: بخشی از پرداخت های بالای سقف قانونی دستگاه های اجرایی در حوزه دارو است. به عنوان مثال، تعداد اعمال جراحی در بخش دولتی که مبنای قانونی نیز دارد، می تواند این رقم را به بیش از 33 میلیون نفر برساند.
عرب اسدی با اشاره به شرکت های دولتی گفت: شرکت آب و فاضلاب کشور 100 درصد اطلاعات آن را ضبط کرده است.
لطیفی به طور کلی گفت: به طور کلی یکی از اقداماتی که باید در دستور کار قرار گیرد رسیدن به یک نظریه پایه واحد است، یکی از اقداماتی که باید در دستور کار قرار گیرد، تجمیع و تمرکز قوه مقننه و محدود کردن مبادی قانون گذاری و در نهایت اجرا است. قانون در حوزه اجرا».
وی همچنین از تعدد قوانین در نظام اداری کشور انتقاد کرد و 1400 حقوق و مزایا را به صورت جداگانه برای قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ، قانون هیئت معلمان و غیرعضوها پرداخت کرد. اعضای هیئت علمی، حقوق هیئت مدیره، قانون خاص و قانون کار. و قرارداد انجام کار را مقایسه کرد و گفت: تعدد قوانین باعث شد که برخی دستگاه ها از قانون مدیریت خدمات کشوری که قانون مادر است مستثنی شوند. برای ما بسیار مهم است که در این زمینه ادغام یا در قانون گنجانده شویم.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین گفت: شهرداریها نهادهای عمومی هستند و دولت نیستند، اما چون به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند باید اطلاعات خود را وارد کنند.
حسین عرب اسدی در تشریح حداقل و حداکثر پرداختی به کارکنان گفت: تومان؛ البته تعداد این گونه ارقام پرداختی کم است و مثلاً متعلق به شخصی است که شش ماه است آن را دریافت نکرده و در مجموع این مبلغ پرداخت شده است، اما ما این استثنائات را در نظر نمی گیریم و آنها را اصلاح می کنیم و آنها را بر اساس اعداد پایدار قرار دهید.
وی ادامه داد: با وجود برخی فشارها در سطح مدیریت میانی و تمایل دستگاهها به معافیت از قانون، اراده اجرای این قانون در سطح وزرا وجود داشت و قطار دولت را به لرزه درآورد.
وی در ادامه به تشریح درصد پیشرفت دستگاه های زیر در ورود اطلاعات پرداخت و اینکه کدام دستگاه ها اطلاعات خود را به طور کامل 100 درصد بارگذاری کرده اند.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور در تشریح دستگاه هایی که اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان خود را ثبت کرده اند، گفت: از مجموع 2 هزار و 864 دستگاه اجرایی زیر مجموعه دستگاه های اجرایی، هزار و 461 دستگاه اطلاعات خود را در سامانه ثبت نام کرده اند. سامانه هزار و 330 نفر دیگر از جمله شهرداری ها اطلاعات خود را وارد نکرده اند و اگر این اتفاق بیفتد می توان گفت بیش از 90 درصد اطلاعات حقوق و مزایای اجرایی ثبت شده است.
لطیفی با اشاره به قانون نظام هماهنگ پرداخت گفت: البته طبق این قانون قرار نیست همه دستگاه ها درآمد یکسانی داشته باشند، مابه التفاوت قابل قبول است اما تبعیض را نمی پذیریم.
وی ادامه داد: البته به نظر میرسد که ما در مورد یک نظریه خاص در کشور در بحث عدالت موافق نیستیم. من معتقدم نظریه اساسی انقلاب اسلامی این است که شکاف بین غنی و فقیر را پر کند. ما در اینجا قصد نداریم دید کمونیستی داشته باشیم، تفاوت ها را پذیرفته ایم برخلاف نظام کمونیستی که قبول نمی کند، ما با تبعیض مخالفیم. در غرب، تفاوت چندانی در دستمزد بخش دولتی نمی بینید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، «میثم لطیفی» با اشاره به لزوم اجرای ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه، گفت: برای اولین بار در مورد نحوه اجرای این قانون به توافق رسیدیم. متعاقباً پیگیری و تأکید رئیس جمهور بر ساماندهی حقوق و دستمزد و حمایت از معاون اول رئیس جمهور باعث شد تا با جدیت بیشتری این سؤال را پیگیری کنیم.
عرب اسدی گفت: در حال بررسی ورود اطلاعات دستگاه ها هستیم، برخی دستگاه ها در فرآیند ثبت اطلاعات با مشکلات اداری مواجه شده اند که تا چهارشنبه هفته جاری (24 آذر) با آنها به توافق رسیده ایم. استراحت و به سازمان برنامه و بودجه اعلام شود. البته تعاملی که تاکنون صورت گرفته بسیار خوب بوده است و در یک هفته گذشته به اندازه کل یک ماه گذشته اطلاعات ثبت شده است و خدا را شکر هیچ مقاومتی وجود ندارد.
عرب اسدی در جمع بندی سخنان خود گفت: در نوعی اتاق تاریک موضوع حقوق نامتعارف و خاص موضوع «رفاه و دیگران» است که هیچ قاعده ای ندارد. پیشنهاد ما این بود که تمام مزایای اجتماعی در شورای دستمزد مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری تنظیم شود. پرداخت های ویژه به دلیل وجود فصل رفاه در بودجه است که دستگاه ها به سطوح کارشناسی با ضریب کمتر و به سطوح مدیریتی با ضریب بیشتر اختصاص می دهند و گاهی تا 400 و 500 درصد احکام فردی به آنها پرداخت می شود. ما معتقدیم اگر بتوانیم با کمک مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم این موضوع را حل کنیم، پرداخت های نامتعارف تا حد زیادی کنترل می شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به ضرورت عدالت در سه حوزه گفت: باید با کمک نخبگان در حوزه نیروی انسانی عدالت را بین مردم و دولت برقرار کنیم و به انحراف کمک کنیم. تصورات از بی عدالتی
وی ادامه داد: با این مبنا و با این روحیه برادری سعی کرده ایم هیچکس را از حق خود محروم نکنیم، اما در اینجا تاکید می کنم که اگر در نهایت به این نتیجه برسیم که سازمانی تصمیم به عقب نشینی از نیروهای لشکر گرفته است. دستور داده و اینکه ثبت اطلاعات مشکل فنی نداشته باشد، طبق بخشنامه ما دستگاه ها را راه اندازی می کنیم و هیچ گونه پرداختی به بالاترین مقام دستگاه، رئیس منابع انسانی و ذیحساب صورت نمی گیرد و هر زمان که اطلاعات ارائه می کنند، معوقات خود را دریافت می کنند. پرداخت خواهد شد.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه توضیحات خود به تعداد شاغلانی که اطلاعات آنها در سال 1400 ثبت شده است، اشاره و خاطرنشان کرد: 2 میلیون و 90 هزار و 645 نفر در مجموع 2 میلیون و 300 هزار کارمند. از قوای سه گانه، نهادهای ذیل نظر مقام معظم رهبری و سایر دستگاه های اجرایی ثبت شده است و می توان گفت از نظر تعداد شاغل از 80 درصد فراتر رفته ایم.
وی با تاکید بر اهمیت مرز مشاغل حاکمیتی و شغلی تاکید کرد: ما معتقدیم که در اداره مشاغل به ویژه در حوزه کارمندان باید الگوی زهد و الگوی کفایت همزمان باشد. ، اما این به دلیل خلط بین پست های حکومتی و تصرفی در دستگاه های اجرایی است. وجود دارد، این اتفاق نمی افتد. مبنای ما برای اداره مشاغل باید با شرکت ها متفاوت باشد. امیدواریم با استفاده از سامانه ثبت حقوق و مزایا بتوانیم نقشه ای از وضعیت موجود را بدست آوریم.
عرب اسدی همچنین با بیان اینکه منطق پرداخت ها باید مشخص باشد، گفت: با توجه به اینکه این افراد 40، 50 نفر بیشتر نیستند، مثلاً 40 میلیون تومان حقوق به استاد کل دانشگاه 45 یا 50 پرداخت شود. و علم را ارج می نهد. منطقی است، اما اینکه یک رئیس گروه در دانشگاه 80 میلیون تومان دریافت کند، منطقی نیست.
وی با ارائه خالص موجودی بیش از 50 میلیون تومانی پرداختی نیروها در سال 1400، تصریح کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه تاکنون 1345 نفر در قوه مجریه، 44 نفر در قوه قضائیه و 24 نفر در قوه مقننه بیشتر دریافت کردند. بیش از 50 میلیون تومان
لطیفی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور را پذیرفتم، نظریه خود را بر مبنای نظریه امت و امامت قرار دادم که مورد انتقاد هم قرار گرفت، اما تحت نظریه امت و امامت. نظریه برادری است; من معتقد به داشتن روحیه برادری نسبت به دستگاه های اجرایی هستم. وقتی می بینم دستگاهی اطلاعات خود را ثبت نمی کند، قبل از اینکه موضوع را در رسانه ها مطرح کنم، موضوع را مستقیماً با وزیر مربوطه مطرح می کنم و از او می خواهم به تکلیف قانونی که رئیس جمهور ترسیم کرده است، عمل کند.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور از میانگین خالص پرداختی، حداقل و حداکثر پرداختی و تعداد شاغلان در دوره 9 ماهه 1400 و به تفکیک نقاط قوت خبر داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز