سایر موضوعات

لزوم دریافت مقدار واقعی برق از مشترکان پرمصرف و تشویق مشترکان کم مصرف

رئیس جمهور ضمن تشریح نکات مهم در حوزه تولید و مدیریت مصرف آب و برق و با اشاره به تجربه موفق مدیریت مصرف برق در دوره پیک مصرف سال 1402، اظهار داشت: این تجربه موفق نشان داده است که با استفاده مناسب و مناسب با مدیریت موثر مصرف، می توان کمبودها را به ویژه در حوزه آب پر کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز – دوشنبه – در چهاردهمین مقصد برنامه پایش با حضور در ستاد وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی وزارت نیرو حضور یافت و از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای این وزارتخانه بازدید کرد و استماع کرد. در گزارش وزیر، وی توصیه ها و توصیه هایی برای بهبود و ارتقای عملکرد این وزارتخانه کلیدی ارائه کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات سازنده و موثر این وزارتخانه در حوزه آب، برق و فاضلاب که با وجود کمبود اعتبارات و با تکیه بر انگیزه و حرکت جهادی انجام شد، عملکرد وزارت نیرو را در حوزه ساماندهی پروژه های نیمه تمام را شایسته و قابل تقدیر دانست.

رئیسی تامین آب و برق پایدار را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی و همچنین زمینه ساز تداوم رشد و شکوفایی اقتصادی دانست و افزود: تامین نیاز آبی و برق کشور از اولویت های دولت است.

رئیس جمهور سرمایه انسانی را یکی از مهمترین سرمایه های دستگاه های اجرایی و دستگاه های خدمات رسان دانست و بر ارتقای کیفی نیروی انسانی و بهره گیری هر چه بیشتر از دانش کسب و کارهای مبتنی بر کسب و کار در دستگاه های اجرایی تاکید کرد.

رئیسی نکته مهم دیگری را در مدیریت تولید برق در راستای ارتقای بهره وری نیروگاه های کشور برشمرد و تصریح کرد: علاوه بر توجه به ارتقای بهره وری تولید، به تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر نیز توجه جدی می شود. این نیز نکته مهم دیگری است که در سایه توجه به این مهم، امروز شاهد آغاز اجرای 4000 مگاوات برق ترکیبی بادی و خورشیدی بودیم.

رئیس جمهور با اشاره به هدف گذاری 30 هزار مگاوات تولید برق از منابع تجدیدپذیر در کشور، از استفاده از حدود 11 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از این محل تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.

رئیسی همچنین موضوع مهم مدیریت مصرف را مطرح کرد و گفت: متأسفانه در مقطعی به بحث مدیریت مصرف غفلت شد و ساخت و واردات لوازم برقی مستقل از مصرف آنها انجام شد، اما خوشبختانه امروز بحث مصرف مطرح شده است. مدیریت نادیده گرفته شده است ساخت و واردات لوازم برقی با مصرف بهینه در نظر گرفته شده است.

رئیس جمهور همچنین بر لزوم جمع آوری مقدار واقعی برق از مشترکان پرمصرف و تشویق مشترکان کم مصرف در قالب پرداخت مشارکتی تاکید کرد و افزود: این موضوع موجب تامین عدالت در زمینه مصرف برق می شود.تامین برق مشترکان .

رئیسی نکته مهم بعدی را مدیریت همزمان و یکپارچه مصرف آب و برق در حوزه کشاورزی دانست و بر لزوم گنجاندن آن تاکید کرد و ضمن قدردانی از عملکرد مثبت و موثر وزارت جهاد کشاورزی، انرژی در این حوزه را مورد توجه قرار داد. گفت. : مدیریت مصرف آب کشاورزی بسیار مهم است. اجرای طرح های نوین آبیاری و ورود صنایع بزرگ به این منطقه برای اجرای این طرح ها و بهره مندی از آب مازاد صرفه جویی می تواند کمک موثری به بهینه سازی مصرف آب در حوزه کشاورزی کند.

رئیس جمهور افزود: اجرای طرح های آبیاری زیرزمینی در واحدهای بزرگ کشاورزی و مشارکت صنایع بزرگ در این حوزه می تواند حتی کشور را از اجرای طرح های گران آبرسانی از منابع نامتعارف بی نیاز کند.

رئیسی نکته مهم بعدی را توجه به جذب سرمایه گذاری و افزایش بهره وری در پروژه های آب و برق ذکر و خاطرنشان کرد: اگر همزمان با افزایش سرمایه گذاری ها به ارتقای بهره وری توجه نشود حتی می تواند سرمایه سرمایه گذاری شده را خنثی و هدر دهد.

رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود عملکرد تحسین برانگیز وزارت نیرو در مدیریت مصرف برق در دوره پیک مصرف سال 1402 را مورد تاکید قرار داد و در خصوص این مدیریت، قطعی برق برنامه ریزی شده و گسترده ای در مصرف داخلی وجود ندارد. بر تولید منفی نبوده‌ایم، در حوزه آب با وجود کمبود بارندگی، می‌توان با مدیریت صحیح و موثر مصرف، بر کمبودها غلبه کرد.

رئیسی همچنین گفت: بر اساس گزارش ها، آبرسانی به 3 هزار و 640 روستا از مجموع 10 هزار روستای هدف، تکمیل شده و مابقی این روستاها تا پایان سال دولت مردمی از آب شرب سالم و پایدار برخوردار خواهند بود. اتخاذ این برنامه‌ها و شیوه‌های مدیریتی در بخش‌های تولید و مصرف، مهم‌ترین و مؤثرترین گام در رفع دغدغه‌های مردم است و آرامش مردم بهترین هدیه برای زحمات وزیر و مسئولان وزارت نیرو محسوب می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا