وی ادامه داد: در شرایطی که خارجی ها با تحریم های همه جانبه صادرات نفت خام و درآمدهای ارزی کشور را مختل کرده اند، تکیه بر توان و توان ملی می تواند عامل اصلی برون رفت از این مشکلات باشد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: ایمان به ظرفیت جوانان این کشور عامل پیشرفت مداوم و مراحل پیشرفت کشور بوده است. پیشرفت در صنعت هسته ای، نظامی و موشکی با اعتماد به نخبگان جوانان این منطقه امکان پذیر شده است که در این بخش ها قدرت کشور را در مذاکرات منطقه ای و بین المللی بیش از پیش افزایش داده است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که اقتصاد بخش خصوصی کشور به شدت بانک محور است و سهم تسهیلات دریافتی نظام بانکی برای پرداخت تعهدات مالی از جمله بازپرداخت بدهی، سرمایه در گردش، توسعه و هزینه های شخصی بسیار بالاست. حتی در شرایط رکود اقتصادی؛ بنابراین تصمیمات گاه و بی گاه مدیران اقتصادی کشور بارها و در مواقع حساس رویکردی منفی به بازار در پیش گرفته است که تنها چالش اقتصاد و بازار را تشدید می کند و ضربات سنگینی به اقتصاد غیردولتی و خصوصی وارد می کند. بخش
وی احیای واحدهای راکد و نیمه پایدار را برجسته کرد و افزود: با احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه پایدار بخشی از جوانان جویای اشتغال می توانند مشغول به کار شوند و مهمترین فایده این کار حفظ خود است.
حمیدرضا امام قلی تبار بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به انگیزه های اقتصادی امسال اظهار داشت: حفظ اشتغال موجود و همچنین ایجاد اشتغال. مشاغل جدید باید یکی از اهداف اصلی دولت باشد.
امام قلی تبار افزود: اجرای سیاست محدودکننده پولی توسط دولت و مدیران اقتصادی کشور طی شش ماه گذشته که به دلایلی از جمله کنترل تورم و مدیریت نقدینگی به بانک ها ابلاغ شده است، مشکلات زیادی را برای اقتصاد ایجاد کرده است. فعالان و آحاد جامعه که نتیجه آن اختلال در مدیریت نقدینگی پیمانکاران، تولیدکنندگان، اصناف و … بوده است. ; این امر را می توان با افزایش حجم چک های برگشتی از بانک ها در دی ماه سال قبل تا پایان اردیبهشت ماه 1401 هم به لحاظ ریالی و هم از نظر تعداد تأیید کرد. در واقع این سوال زنگ خطر بزرگی برای کسانی است که بدون مطالعه و بدون چشمانداز چنین تصمیمات عجولانهای گرفتند و مدیریت نقدینگی بخش خصوصی را بسیار آسیبپذیر کردند.
امام قلی تبار تاکید کرد: در شرایط فعلی بازار کار موضوع بسیار مهم حفظ اشتغال موجود است. در حال حاضر بخش عمده ای از اشتغال کشور در بخش خصوصی است که برای ادامه فعالیت با مشکلات زیادی در بخش بانکی دست و پنجه نرم می کند. بنابراین لازم است دولت در این زمینه اقدامات قابل توجهی انجام دهد.
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور ادامه داد: نقش بانک ها در ساختار اقتصادی با توجه به استراتژی اقتصادی هر کشور با بررسی تاریخ بانکی کشورمان به ویژه در دو سال گذشته تعریف می شود. یا سه دهه است که واضح است که این بخش نتوانسته است شایسته ایفای نقش خود به عنوان یک ابزار قدرتمند و استراتژیک در اقتصاد بخش خصوصی کشور باشد.
absnews