معاون حمل ونقل و مدیریت سوخت کشور گفت: تنوع بخشی به سبد سوخت و کاهش سهم بنزین با استفاده از راهکارهای مندرج در قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، رویکردی ضروری برای رفع عدم تعادل بنزین است.
سید کاظم عزیزی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، یکی از بزرگترین چالش های پیش روی کشور را مصرف بی رویه انرژی دانست که از یک سو منجر به از دست رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور و از سوی دیگر می شود. دست منجر به خروج ارزهای خارجی از کشور شد. وی گفت: این چالش در بخش بنزین بیش از سایر بردارهای انرژی مشهود است به طوری که در دو سال گذشته بیش از 40 درصد به مصرف این سوخت اضافه شده است و اکنون 85 درصد از حمل و نقل سبک کشور را تشکیل می دهد. سبد سوخت بخش
وی افزود: مهمترین رویکرد برای کنترل مصرف بنزین، تنوع بخشی به سبد سوخت مصرفی و کاهش سهم آن در این سبد با استفاده از راهکارهای مختلف مطرح شده در قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت است.
قائم مقام ستاد ملی حمل و نقل و سوخت با بیان اینکه یکی از اهداف مهم ذکر شده در قانون توسعه حمل و نقل و سوخت رسیدن به سرانه مصرف بنزین کشور به میزان 0.7 لیتر در روز برای هر نفر است، گفت: سال های اول از اجرای این قانون در نیمه دوم دهه 80 و نیمه اول دهه 90 این شاخص محقق شد که نشان می دهد اجرای دقیق این قانون می تواند مشکل فعلی کمبود بنزین را حل کند.
عزیزی گفت: در سال های اخیر به تدریج از این شاخص فاصله گرفته ایم. بنابراین در حال حاضر این تعداد دو برابر شده است و این موضوع نیاز به تحلیل و برنامه ریزی جدی دارد.
وی با بیان اینکه این قانون علاوه بر هدفمندسازی مصرف سرانه راهکارهایی نیز ارائه و تعیین تکلیف کرد که برخی از آنها با موفقیت اجرا شده و نیاز به تداوم دارد و اجرای برخی دیگر نیازمند تلاش و تدابیر ویژه است، گفت: علاوه بر این مدیریت بهینه مصرف سوخت، توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی مبتنی بر کاهش ترافیک و سفر مقوله مهم دیگری است که قانونگذار در همین قانون با رویکرد کنترل مصرف سوخت به آن اشاره کرده است و اثرات اجرای آن در سوخت. کنترل مصرف در طول دهه موفق فوق به اثبات رسیده است. بنابراین این نگرش باید دوباره تقویت شود.
انتهای پیام