سایر موضوعات

لزوم تقویت فرهنگ عمومی برای داشتن بیمه عمر

نتایج ارائه مدل کیفی نهایی نشان می دهد که شرایط علّی مؤثر بر مدل عبارتند از: اعتماد، سبک مدیریت، رهبری، سیاستگذاری و شبکه خبرگان و مهمترین راهبردهای بهبود فرهنگ بیمه عبارتند از: بازاریابی، ارتباط سیستم با ذینفعان، تبلیغات و آگاهی.

در این پژوهش کیفی، 25 نفر از کارشناسان و اساتید دانشگاه و مدیران شرکت های بیمه شرکت کردند که با استفاده از ابزار علمی مصاحبه، اطلاعات لازم را برای تحقیق ارائه کردند.

قیومی و همکارانش می‌گویند: «هم‌چنین یکی از مهم‌ترین راهبردهای ذکر شده در این تحقیق، ارتباط سیستماتیک با ذینفعان، نمایندگان این شرکت‌ها و حتی پژوهشگاه بیمه مرکزی با افراد است.

به گزارش ای بی اس نیوز، صنعت بیمه گروهی است که با محیط غیر بیمه ای خارج از خود تعامل دارد. این محیط ها شامل محیط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی است. بنابراین فرهنگ و جهت گیری کلی استراتژیک کسب و کار بیمه باید به گونه ای ادغام شود که خدمات برتر به ذینفعان ارائه شود. در این راستا فرهنگ اجتماعی جامعه عاملی تأثیرگذار است که شناخت اولویت‌ها، استخراج هنجارها و شاخص‌های مربوط به آن‌ها و آشنایی با توسعه رویکردهای فرهنگی آن را مسلط می‌سازد و دلیل بر تعالی و کارآمدی هر دو است. توان خدماتی صنعت بیمه و رونق این تجارت به صنعت تبدیل می شود

به گفته عباسعلی قیومی، دانشیار و پژوهشگر مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و همکارانش، «بیمه عمر یا بیمه عمر قراردادی است بین شرکت بیمه و بیمه شده که در آن بیمه شده برای مدت معینی مقید است و بسته به نوع قرارداد متعهد می شود که حق بیمه را اغلب به صورت اقساط بلندمدت و در صورت وقوع حوادثی مانند فوت، بیماری صعب العلاج یا نیاز شخصی به مراقبت های پزشکی خاص در طول مدت انجام دهد. عمر، شرکت بیمه موظف است سرمایه بیمه شده را یکجا پرداخت کند یا برگه سنوات را به بیمه گذار یا شخص ثالثی که وی تعیین می کند پرداخت کند. اما در ایران این نوع بیمه به چند دلیل از جمله فرهنگ حاکم در کشور رشد و توسعه چندانی نداشته است.

به گفته محققان و بر اساس نظرات کارشناسان، بیمه زمینه ساز رشد و توسعه بیشتر جامعه است و به لحاظ ماهیت و آثار خود مانع از تعمیق شکاف طبقاتی و در نتیجه کاهش تنش های اجتماعی و فرهنگی می شود. التهابات بنابراین فعالیت در زمینه پیشبرد فروش و انتشار اهداف خرید بیمه نامه توسط متقاضیان، خود امری است که منجر به توسعه و رفع تبعیض در جامعه می شود. از سوی دیگر توسعه فرهنگی نماد دگرگونی و نشانه دگرگونی حیات فرهنگی و ارتباط آن با سایر اشکال توسعه است. رشد فرهنگی فرآیندی است که طی آن با اصلاح حیطه های ادراکی، شناختی، ارزشی و گرایشی انسان ها و نیز توانایی ها و باورهای آنها، شخصیتی خاص برای رشد در آنها ایجاد می شود.

انتهای پیام

با توجه به نتایج حاصل از اجرای مدل فوق، پژوهشگران فوق پیشنهاد کردند که بیمه‌گران و بیمه‌شدگان از اهمیت نقش و جایگاه بیمه‌های عمر بیشتر آگاه شوند. این آگاهی را می توان در قالب فعالیت های مختلف از تبلیغات موثر گرفته تا آموزش در مدارس و دانشگاه ها اجرا کرد.

در این راستا تیمی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و علوم و تحقیقات تهران تحقیقی را انجام دادند که در آن سعی شد الگویی برای توسعه فرهنگ بیمه عمر در ایران ارائه شود.

لازم به ذکر است این نتایج علمی پژوهشی که می تواند در توسعه بیمه عمر و زندگی در کشور موثر باشد در نشریه «مطالعات توسعه اجتماعی ایران» منتشر شده است. این نشریه به صورت فصلنامه توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات منتشر می شود.

محققان کشور در پژوهشی جدید الگویی را برای توسعه بیمه عمر در کشور ارائه کردند که توجه به آن می تواند منجر به ارتقای درک عمومی از بیمه عمر و اقدام گسترده تر برای دریافت آن شود.

آنها می گویند: «ما در تحقیقات خود الگویی برای توسعه این نوع بیمه ارائه کرده ایم که پیامدهای کاربرد آن عبارتند از: 1) توسعه فرهنگ بیمه عمر در ایران که منجر به تقویت زندگی مشترک می شود. بیمه در سبد بیمه ای کشور 2) به اشتراک گذاری دانش بین اعضای جامعه بیمه ای کشور، 3) تسریع در تصمیم گیری، 4) بهبود خدمات به بیمه شدگان بیمه عمر و 5) بهبود عملکرد شرکت های بیمه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا