پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

لزوم اجرای سند توسعه تعاون کشور

رئیس اتاق تعاون ایران گفت: 104 هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آنها در حوزه تولید فعال هستند.

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیماآقای بهمن عبداللهی در جلسه اعضای کمیسیون جهش و رشد تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی افزود: حدود 53 هزار تعاونی در زمینه تولید کالا فعال هستند. و محصولات، بیشتر در حوزه های مختلف مسکن، کشاورزی، معدن، پتروشیمی و صنایع. آنها در پایین دست فولاد کار می کنند. البته در سایر بخش های اقتصادی کشور نیز شاهد فعالیت تعاونی ها هستیم.

وی با بیان اینکه فعالیت 104 هزار تعاونی حدود یک میلیون و 900 هزار شغل در کشور ایجاد کرده است، گفت: نرخ اشتغال تعاونی ها تقریبا هشت درصد از اشتغال کشور را پوشش می دهد.

رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی 50 درصد محصولات کشاورزی در تعاونی ها تولید می شود، افزود: در قانون برنامه پنجم پیش بینی شده بود که سهم تعاونی ها از … درآمد اقتصاد ملی در پایان برنامه به 25 درصد می رسید، اما اکنون این رقم محقق نشده و سهم ما حدود 6 درصد است و با اهداف تعیین شده فاصله داریم.

وی بیان کرد: یکی از مواردی که ما را از رسیدن به اهداف مورد نظر در این بند باز داشته، عدم نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی است. در این قانون تعاونی ها در بخش های مختلف نقش مهمی دارند اما به همین دلیل. توجه به اجرای قانون جدی نبود، نتوانست به اهداف مورد نظر خود دست یابد.

عبداللهی در ادامه سند توسعه تعاون را برجسته کرد و افزود: سند توسعه تعاون باید به عنوان نقشه راه تعاونی ها اجرا می شد که کمتر از 15 درصد آن محقق شده است در حالی که این سند در دولت دهم و پس از تعلل تدوین و تصویب شد. برای مدت طولانی در دولت یازدهم و دوازدهم; در دولت سیزدهم تجدید نظر و ابلاغ شد.

وی گفت: اکنون درخواست ما از کمیسیون افسار و ارتقای تولید به دو صورت بیان شده است. اولاً به عنوان کمیسیون جهش تولید باید در توسعه تعاونی ها کمک کند تا نقش تعاونی ما را افزایش دهد که بخش مهم آن اجرای مفاد سند توسعه تعاون است.

رئیس اتاق تعاون ایران افزود: موضوع دیگر مربوط به تامین مالی است. اقتصاد ما به گونه‌ای است که بانک‌ها مأموریت تامین مالی بنگاه‌ها را دارند، بانک عامل ما (بانک توسعه تعاون) کوچک‌ترین بانک دولتی است که سرمایه کمی دارد و به دلیل فعالیت در سایر بخش‌ها نمی‌تواند در چهارچوب تعاونی‌ها و با مشارکت به درستی عمل کند. بانک ها دیگر هیچ تفاوتی وجود ندارد. ضمن اینکه بازار سرمایه نمی تواند نقش جدی در این حوزه داشته باشد.

وی ادامه داد: البته صندوق ضمانت اتاق تعاون ایران را هم داریم که کل سرمایه این صندوق 200 میلیارد تومان است که نمی تواند کمکی به این مبلغ کند، بنابراین با ظرفیت فعلی نمی توان 104 هزار تومان را توسعه داد. تعاونی ها و اهداف تعیین شده

عبداللهی در ادامه سهم را برجسته کرد و گفت: از سال 1397 که آزادسازی تعاونی سهام آغاز شد، این موضوع محل بحث شد، حدود 40 شرکت از بزرگترین شرکت های کشور سهامدار هستند و طبق آخرین آمار، مجموع پرتفوی این سهام 700 است. این همت است، اگرچه بیش از پنج سال از انتشار سهام می گذرد، اما ماموریت آن مشخص نشده است.

وی با انتقاد از تقسیم سود بین مردم افزود: به جای اینکه ماهانه این پول را به صورت مبلغی ناچیز بین مردم تقسیم کنیم که دردی از مردم دوا نمی کند، می توانیم آن را صرف خرید سهام جوامع کنیم. به منظور تقویت جامعه سبد سهام.” دولت کرد

رئیس اتاق تعاون ایران فعالیت تعاونی های مرزبانی را برجسته کرد و گفت: یکی از ارکان تامین امنیت کشور حضور مردم در مرزهای کشور است. معیشت تعاونی ها می تواند پشتوانه حضور آنها در مرز باشد، چرا که کارگران مرزی به دلیل بیکاری مهاجرت می کنند.

وی افزود: 6 میلیون کارگر مرزی در تعاونی های مرزی عضویت دارند که در سال های اخیر محدود شده اند و به جای آنها قاچاقچیان فعال هستند، در حالی که اگر مرزنشینان بتوانند از شرق کشور برنج وارد کنند، نمی توانند برنج وارد کنند. نیازی به قاچاق این محصول نیست و به چند برابر قیمت خرده فروشی به فروش می رسد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *