اخبار سیاسی روز

لزومی به تصویب توافق احتمالی در مجلس نیست

نه، لازم نیست زیرا اتفاق جدیدی رخ نداده و توافق جدیدی وجود ندارد. حرکت جدید از صفر شروع نشد، بلکه ادامه توافق قبلی است که در مجلس تصویب شد و به قانون تبدیل شد.

در این بین آمریکا از برجام خارج شده و حالا آمریکا می خواهد به برجام بازگردد و اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکرده اند، او به وظایف خود عمل نکرده است، ایران نیز باید از انجام تکالیف خود دست بردارد. بر همین اساس است که دولت آقای روحانی تعهدات خود را انجام داد و دستور غنی‌سازی را صادر کرد و دوباره به سمت غنی‌سازی پنج درصد و بیشتر رفتیم و ماشین‌های جدید نصب شد. این اقدامات بر اساس همان مصوبه قبلی مجلس برای اجرای برجام و همچنین خطوط قرمزی که شورای عالی امنیت ملی و رهبری ترسیم کرده بودند انجام شد.

بنابراین در هیچ کجای قانون تصریح نشده است که متن موافقتنامه باید در دادگاه مطرح شود، اما ماده 7 قانون اقدام راهبردی رفع تحریم ها مقرر می دارد که کمیسیون امنیت ملی پس از رسیدگی به گزارش وزارت کشور. امور خارجه درباره عملکرد طرف مقابل در رفع تحریم‌ها گزارشی را به صحن علنی ارائه می‌کند و مجلس درباره این گزارش و نه متن توافق نظر خواهد داد.

با این توضیحات آیا لازم نیست متن توافق احتمالی در مجلس تصویب شود؟

بر اساس ماده 7 قانون اقدام راهبردی رفع تحریم ها، در صورت ایفای تعهدات و وظایف 4+1، وزارت امور خارجه گزارش عملکرد طرف مقابل را به کمیسیون امنیت ملی ارائه می کند. سپس نوبت به کار کارشناسی کمیسیون امنیت ملی می رسد که آیا توافق انجام شده برای لغو تحریم ها تایید می شود یا خیر و این گزارش در صحن دادگاه قرائت می شود.

لزومی به تصویب توافق احتمالی در مجلس نیست. حرکت جدیدی آغاز نشده است، اما ادامه توافق قبلی است که قبلا در مجلس تصویب شده بود. ما در مجلس قبل برجام را تصویب نکردیم و با این همه مواد، تبصره‌ها و پیوست‌ها بحث برجام را شروع نکردیم، بلکه اجازه دادیم دولت با رعایت خطوط قرمز برجام را اجرا کند. پس از آن شورای عالی امنیت ملی حدود هفت شرط و مقام معظم رهبری نیز 6، 7 شرط و در مجموع حدود 15 شرط برای دولت برای اجرای برجام تعیین کردند. ما در مجلس قبل وارد جزئیات برجام نشدیم، بنابراین بحث فعلی برجام ادامه سوال قبلی است با همان اجازه ای که در مجلس قبل دادیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه نیازی به تصویب توافق احتمالی در مجلس نیست، گفت: حرکت جدیدی آغاز نشده است، اما این در ادامه توافق قبلی است که قبلا در مجلس تصویب شده بود. ”

جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم و یازدهم در گفت وگو با ای بی اس نیوز، به ابهامات، انتقادات و سوالات مبنی بر لزوم تصویب توافق احتمالی هسته ای در مجلس پاسخ داد که در ادامه می خوانید. .

از ابتدای کار مجلس یازدهم در کمیسیون امنیت ملی توضیح دادم که پنج مرحله غنی سازی، ساخت و نصب ماشین آلات جدید، تحقیق و توسعه و انباشت اورانیوم به پایان رسیده است و یک مرحله دیگر باقی مانده است. یعنی پروتکل الحاقی که همیشه به صورت داوطلبانه اجرا می شود و دوربین های آژانس نیز در این قالب نصب و مانیتور می شوند. ما از همان روزهای اول مجلس یازدهم اصرار داشتیم که کمیسیون امنیت ملی برای جلوگیری از پایبندی به پروتکل الحاقی به دلیل اینکه طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است، طرحی ارائه کند. مجلس آمد و علاوه بر اقدامات دولت قبل برای کاهش تعهدات، آنها و پروتکل الحاقی در طرحی گنجانده شد و مجموع آنها به قانون اقدام راهبردی تبدیل شد، بنابراین این قانون ادامه قانون قبلی اگر آمریکا و اروپا به تعهدات خود احترام نمی گذارد، ایران نباید به تعهدات خود احترام بگذارد.

انتهای پیام

برخی معتقدند با توجه به تصویب برجام در مجلس دهم، توافق جدید احتمالی در مذاکرات برجام باید به تصویب مجلس یازدهم برسد. با توجه به سابقه نمایندگی خود در مجلس سابق تا چه اندازه با این نظر موافق هستید؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا