در پایان ، این وکیل اعلام کرد: “به طور کلی ، با در نظر گرفتن تمام قوانین و مقررات مربوط به ضابطان قضایی و پراکندگی و محدوده قوانین در این زمینه ، تهیه دستورالعمل ها ضروری است. نحوه هماهنگی قضایی افسران با قضات قضایی ، گامی ضروری و مفید است. “و در احترام به حقوق مدنی و انسانی شاکی ، متهم و حتی شاهدان و مطلعان م beثر باشد و سطح اعتماد مردم را به گزارش ضابطان قضایی و در نهایت ، بالا می برد. در قوه قضائیه
این وکیل خاطرنشان کرد که برخی از افسران ، به ویژه افسران خاص ، به دلیل کار و وظایف خاص خود ، گاهی اوقات اقدامات تعقیب و تحقیق را انجام می دهند. لازم است دستورالعمل کاملی طبق توصیه دادستان کل برای سازماندهی روابط بین افسران تهیه و تنظیم شود تا تعهدات قانونی افسران و قضات مربوطه از همه نظر شفاف تر و مشخص تر شود و گزارش افسران و شرایط اعتبار آن معتبرتر و قابل اطمینان تر باشد.
وی افزود که ضابطان قضایی نیز وظایفی دارند ، به ویژه مدنی ، کیفری و اداری در انجام وظایف قانونی خود.
محمدصادق آل محمد در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، در خصوص ماموریت دادستان کل کشور برای تهیه دستورالعمل سازماندهی ارتباط و همکاری افسران با قضات ، اظهار داشت: دادستان و سایر قضات مرتبط با پرونده در کشف جرم ، تحقیقات اولیه ، حفظ آثار ، علائم و جمع آوری شواهد در زمینه جنایت ، اجرای تصمیمات دادگاه و غیره که مطابق قانون عمل می کنند کاملاً مشخص است ، زیرا استقرار سیستم قضایی جدید در ایران تصویب و توسط قانونگذار در کلیه قوانین مربوط به نظام عدالت کیفری در ادوار مختلف تاریخ با توجه به خواسته های روز مقررات قانونی تحت عنوان “ضابطان قضایی و وظایف آنها”.
آل محمد گفت که افسران قضایی ، که افسران عمومی و ویژه هستند ، همگی باید تحت نظارت و آموزش دادستان مربوطه و مقامات قضایی مطابق قانون عمل کنند. بدیهی است مأموران علاوه بر پیروی از دستور دادستان و هر مقام قضایی ، باید پرونده را تکمیل و تا آنجا که ممکن است به حقایق پی ببرند.
یک کارشناس مسائل حقوقی اعلام کرد: “با در نظر گرفتن تمام قوانین مربوط به ضابطان قضایی ، تهیه دستورالعمل در مورد نحوه ارتباط ضابطان قضایی با قضات قضایی یک اقدام ضروری ، مفید و م toثر برای احترام به حقوق غیرنظامیان و انسانهای شاکی است. متهم و حتی شاهدان و مطلعان.
آل محمد ادامه داد: گزارش افسران در صورتی معتبر است که قابل اعتماد بوده و شایسته اطمینان قاضی باشد. برای قضاوت ، دادستان موظف است دوره های آموزش مداوم را برای افسران ترتیب دهد. همچنین نمایندگان ملزم به اجرای دستورات و بستن پرونده ها در اسرع وقت و در محدوده زمانی تعیین شده توسط مقام قضایی هستند.
این وکیل دادگستری گفت که همه قوانین و مقررات مختلف مربوط به ضابطان و وظایف و اختیارات آنها اجرا شده و قابل اجراست. حفظ آثار و نشانه ها و جمع آوری شواهد جنایت با رعایت دقیق استانداردهای قانونی و رعایت حقوق متهم ، متقاضی ، شاهد و غیره بسیار مهم است.
وی گفت در اولین قانون آیین دادرسی کیفری ایران در سال 1290 در مورد افسران و افسران دادگستری و وظایف و اختیارات قانونی آنها ، مقررات تا بعد از پیروزی انقلاب وجود داشت. سرانجام ، در آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و 1394 ، کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی صراحتاً وظایف و مسئولیت های قانونی ضابطان قضایی را تعیین کرده است. در حال اجرا است
انتهای پیام