قیمت گذاری اجباری قوانین بازار سرمایه را تغییر داده است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی، قیمت گذاری اجباری را موجب برهم زدن ضوابط بازار سرمایه دانست و گفت: در حوزه صنعت مالی کشور در نظر داریم از ظرفیت های تخصصی برای تقویت حوزه مالی و اقتصادی استفاده کنیم. کشور. ، مانند سایر کشورها.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری، آنا به نقل از سازمان بورس، محمدرضا پورابراهیمی در پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) گفت: در حوزه مالی ما انتظار داریم از قابلیت های تخصصی برای تقویت بخش مالی مانند سایر کشورها استفاده کنیم و اقتصاد کشور را به کار گیریم. برای رسیدن به اهداف نیاز به بازنگری داریم.
وی افزود: تورم بالای 40 درصد داریم و خالص تشکیل سرمایه منفی شده است. به نظر می رسد در نظام اقتصادی نیازمند تحول و آسیب شناسی اساسی هستیم.
پورابراهیمی ادامه داد: قوانین مرتبط در صنعت مالی همیشه جالب بوده است و نمی توان به صنعت مالی اشاره کرد و قوانین آن را در اجرا در نظر نگرفت.
وی گفت: اگر بخواهیم از بازار سرمایه برای توسعه کشور استفاده کنیم باید قوانین آن را رعایت کنیم. ما قوانین بازار سرمایه را با سیاست قیمت گذاری تجویزی خود زیر پا گذاشتیم. تنها در مورد قیمت گذاری اجباری لاستیک، 7 هزار میلیارد تومان اجاره توزیع شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه ابلاغ 26 ماده مربوط به برنامه هفتم توسعه مشخص است که یکی از محورهای آن استقرار نظام مالیاتی، تورم تک رقمی و… است. در بند اول این اطلاعیه عمدتاً به توسعه اقتصادی و همچنین عدالت اشاره شده است. دولت و مجلس با هم می توانند این موضوع را پیش ببرند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: رعایت ضوابط صنعت مالی نقش مهمی در تحقق اهداف دارد. همانطور که در مورد قیمت گذاری باید نظارت شود و این موضوع چندین بار در مجلس مطرح شده است.
پورابراهیمی افزود: تعداد زیادی تحت مداخله و تخصیص رانت در قیمت گذاری سفارش داشتیم که تاثیر مثبتی بر تولید و مصرف کننده نداشت.
وی خاطرنشان کرد: صنعت تایر از جمله صنایعی است که دچار مشکل قیمت گذاری دستوری شده است. در این صنعت 7 هزار میلیارد تومان رانت وجود دارد که بر اقتصاد تاثیر می گذارد. اقتصاد مبتنی بر توزیع عادلانه و صحیح منابع است و باید به ساماندهی این موضوع توجه شود.
پورابراهیمی افزود: در شرایط فعلی کشور تعداد کل بنگاه های دولتی و غیردولتی حدود 20 درصد است که نشان دهنده یکی از چالش های اساسی مالکیت حاکمیتی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده از سوی مجلس و سازمان بورس، موسسات دولتی غیردولتی 37 درصد، بخش خصوصی 20 درصد و بخش خصوصی 12 درصد هستند. درصد سهام و سهم دولت 31 درصد در بازار سرمایه. به دلیل سهم اندک بخش خصوصی، پیشرفت اقتصادی 8 درصدی حاصل نمی شود.
نباید تجربه تلخ دولت قبل را با تثبیت نرخ ارز تکرار کنیم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حوزه سیاستهای ارزی بارها و بارها روشهای مختلفی را امتحان کردهایم. برخی به دنبال تثبیت و تعدیل نرخ ارز هستند. از سال 1381 تاکنون بانک مرکزی بالغ بر 285 میلیارد دلار برای مدیریت بازار ارز مداخله کرده است.
پورابراهیمی نرخ شناور ارز را مدیریتی دانست و گفت: نباید تجربه تلخ دولت قبل را تکرار کنیم. تکرار تجربیات گذشته قوانین را زیر پا می گذارد. اگر به حرکت اقتصادی کشور اعتقاد داریم باید قواعد علمی و تخصصی را بپذیریم. چاره ای جز بررسی علمی و کارشناسی اقتصاد نداریم. پایگاه ما باید حرفه ای باشد. نه سیاسی، جناحی و قبیله ای.
وی با اشاره به برنامه آتی مجلس در خصوص برنامه هفتم توسعه گفت: با این برنامه می توانیم تحولات بزرگی را رقم بزنیم. من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون برنامه هفتم اعلام می کنم که قطعا جلسات خود را با کارشناسان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی جدی تر خواهیم کرد.
اجرای مالیات با سواد منابع مالی را به سمت بازار سرمایه هدایت می کند
پورابراهیمی درباره اقدامات مجلس در سال گذشته گفت: یکی از مهمترین اقدامات مجلس تصویب قانون مالیات بر سواد بود. امیدواریم با اجرای این قانون بازارهای دلالی در کشور ساماندهی شود و منابع به سمت بازارهای واقعی مانند بازار سرمایه برود. مورد دوم اصلاح قانون بانک مرکزی بود که مراحل نهایی آن در شورای نگهبان در حال بررسی است که امیدواریم به زودی ابلاغ شود.
وی افزود: رویکرد ما مالیات بر درآمد کامل و کاهش مالیات شرکت ها است. قانون اصلاح بازار سرمایه نیز در حال نهایی شدن است. متن نهایی مصوبه کمیسیون اقتصادی را نهایی کرده ایم که شامل احکام خاصی از جمله جایگاه بخش خصوصی در بازار سرمایه است. ما موظف به حمایت از سهامداران خرد هستیم.