به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی بهرمند در نشست خبری خود به مناسبت گرامیداشت روز ملی شیرینی، اظهار داشت: قیمت مواد اولیه تولید کیک و شیرینی با نوسانات قابل توجهی همراه است و امکان تعیین قیمت وجود ندارد. برای این محصول از این رو از سازمان صمت خواستیم تا با عدم تعیین قیمت رقابت بر سر کیفیت ایجاد کند.
رئیس اتحادیه قنادی تهران ادامه داد: تمامی واحدهای قنادی بر اساس کیفیت و نوع استفاده از مواد اولیه، قیمت شیرینی و کیک را تعیین می کنند تا هزینه ها، سود متعارف و قیمت تمام شده مواد اولیه مشخص باشد و هیچکس اطلاعی نداشته باشد. آنها می تواند نقض کند.
وی تصریح کرد: اتحادیه بر واحدهای تولیدی قنادی و قنادی نیز نظارت کامل دارد تا قیمت خارج از عرف نباشد و در صورت مشاهده تخلف، در صورت عدم تناسب بین قیمت و مواد اولیه مصرفی، برخورد قانونی می شود. گرفته خواهد شد. علیه متخلفان اتخاذ شده است.
به گفته ذینفع، قیمت پسته هم اکنون حدود یک میلیون و 200 هزار تومان و کره نیوزلندی بالای 500 هزار تومان است. بنابراین اگر قنادی بخواهد از مواد اولیه مرغوب استفاده کند، قیمت محصول نهایی بالا خواهد بود.
این مسئول صنفی درباره قیمت شیرینی شب عید گفت: در صورت افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه، قیمت شیرینی شب عید تغییر می کند و در صورت عدم افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش قیمت نخواهیم داشت.
*بیستم ژانویه روز ملی شیرینی در ایران است
رئیس اتحادیه قنادی های تهران گفت: شیرینی در ایران برخاسته از تمدنی با قدمت هزاران ساله، قریب به دو قرنی است و یک دهه است که 30 دی ماه به عنوان روز ملی قنادی نامگذاری شده است.
وی از قنادی ها و شیرینی فروشی ها خواست در روز ملی شیرینی 10 درصد تخفیف برای مشتریان خود در نظر بگیرند. وی گفت: کارگروهی در اتحادیه تشکیل شده که واحدهای قنادی بر اساس کیفیت، تعداد مشتری و میزان فروش رتبه بندی می شوند.
بهرمند خاطرنشان کرد: شیرینی ها و قنادی ها هم اکنون با مشکلاتی همچون افزایش هزینه تولید، افزایش هزینه نرم، تامین مواد اولیه مرغوب و کمبود نیروی کار مواجه هستند.
رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت: امسال از نظر تولید نسبت به سال های گذشته 30 تا 40 درصد افت تولید و فروش را تجربه کردیم که متناسب با این مشکل کیفیت تولید آنها افزایش یافت.
وی افزود: نانوایی ها نیز در سال های اخیر به واسطه یارانه آردی که دریافت می کنند به سمت شیرینی پزی رفته اند که برای شیرینی و قنادی مشکلاتی ایجاد کرده است.
بهرمند گفت: البته در سال های اخیر اتحادیه این موضوع را از اتاق اصناف و سازمان صمت پیگیری کرده که نتیجه ای نداشته است و با این اقدام نانوایی ها برخوردی نمی شود.
رئیس اتحادیه قنادان تهران اعلام کرد: هم اکنون بیش از 35 هزار اتحادیه قنادان در سراسر کشور فعال هستند که از این تعداد یک هزار و 150 واحد مرتبط با تهران و دارای پروانه فعالیت هستند و 250 واحد نیز در مرحله اخذ هستند. مجوزهای بهره برداری .
ذینفع معتقد است ایران با توجه به قدرتی که در این بخش دارد، پتانسیل صادرات این محصول را دارد و تاکنون هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است، اما هم اکنون این محصول به خارج از کشور ارسال می شود.
رئیس اتحادیه قنادان در تهران افزود: اکنون عمده شیرینی های ایرانی به صورت چمدانی به استرالیا، کانادا، کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر می شود.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات این صنعت کمبود نیروی کار به دلیل دستمزد پایین است که باید این معضل به طور جدی بررسی و رفع شود.
وی در خصوص محاسبه قیمت جعبه در شیرینی فروشی ها گفت: بر اساس مصوبه سازمان ملی استاندارد برای هر کیلوگرم آب نبات 125 گرم جعبه محاسبه می شود. بنابراین قیمت جعبه بستگی به مشتری دارد و اگر فردی جعبه نمی خواهد می تواند پاکت نامه یا نایلون بخواهد.
ذینفع در خصوص صدور مجوز کافه قنادی اعلام کرد: مجوز کافه قنادی از سوی اتحادیه قنادان صادر می شود که می تواند علاوه بر تولید شیرینی، کترینگ نیز ارائه کند.
وی درباره تفاوت قنادی و قنادی توضیح داد: قنادی ها محصولات سرد می فروشند اما قنادی ها محصولات گرم تولید و می فروشند و اتحادیه هیچ نظارتی بر فروش اینترنتی و غذاهای فوری ندارد.
absnews