شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

قیمت خودروهای مونتاژی را افزایش نمی دهیم

در پی گمانه زنی های اخیر مبنی بر افزایش قیمت خودروهای مونتاژی به دلیل افزایش قیمت قطعات یدکی این خودروها، معاون وزیر صمت معتقد است که در آینده قیمت خودروهای مونتاژی نه تنها افزایش نمی یابد، بلکه کاهش نیز خواهد داشت. این در حالی است که یک کارشناس در حوزه خودروهای مونتاژی معتقد است که افزایش حقوق واردات قطعات خودرو به طور قطع بر قیمت آنها تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آخرین مصوبه تعرفه قطعات مونتاژ شده خودروسود تجاری خودروها بسته به حجم موتور و نرخ داخلی سازی بین 13 تا 35 درصد افزایش یافته است. به دنبال این مشکل، احتمال افزایش قیمت خودروهای مونتاژی از این منظر مطرح شد.

در همین رابطه منوچهر لقیقی – معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت – در گفت و گوی رادیویی گفت: تعرفه خودروها هنوز تغییری نکرده است و در راستای توسعه تولید ملی اصلاحاتی در خصوص آنها انجام خواهد شد.

از ابتدای سال جاری تصمیم بر این شد که ارز نیمایی تنها به خودروسازان با تولید داخلی بالای 50 درصد اختصاص یابد.وی یادآور شد: تا سال گذشته خودروسازان مونتاژی عمدتا از ارز نیمایی استفاده می کردند. اما از ابتدای سال جاری مقرر شد نیمی از ارز نیمایی تنها به خودروسازانی که تولید داخلی آنها بالای 50 درصد است اختصاص یابد و بقیه خودروسازان از ارز صادراتی خود یا سایرین استفاده کنند. این تغییر نرخ ارز قطعا بر تعرفه واردات و قیمت کالای وارداتی تاثیر می گذارد.

تولید خودروهای مونتاژ شده 76 درصد افزایش یافت

معاون صنایع حمل و نقل وزارت حمل و نقل صمت ضمن اشاره به اینکه تولید خودروهای مونتاژ شده طی هفت ماه گذشته به طور میانگین 76 درصد افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر قیمت برخی از خودروها در بازار کاهش یافته است. نسبت به قیمت کارخانه آنها. بنابراین در شرایطی که علاوه بر افزایش عرضه نسبت به تقاضا، واردات نیز روال خود را تجربه می کند، به نظر می رسد در صورت درخواست افزایش قیمت برای خودروهای مونتاژی، بازار همواره تقاضای قیمت کمتری خواهد داشت.

لاگی بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت قطعه سازی 2 میلیون و 200 هزار خودرو وجود دارد و روش های جدیدتر و مدرن تری برای بیمه سپاری وجود دارد که به دلیل وجود زیرساخت های رایج، مقرون به صرفه تر است.

این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به لطف واردات خودروهای فرسوده، فاصله قیمتی بازار با قیمت کارخانه کاهش یافته است. سیاست وزارت صمت نیز بر این اساس بود. بنابراین انتظار داریم در آینده قیمت خودروهای مونتاژی کاهش یابد.

بحث تیراژ در اصلاح تعرفه واردات لوازم یدکی دیده نشد

در ادامه این گفت و گوی تلفنی، مدیر روابط عمومی یکی از شرکت های خودروسازی مونتاژی گفت: تغییر نرخ ارز قطعات مونتاژی و خودروهای وارداتی به طور قطع قیمت خودرو را تغییر می دهد و باعث درخواست شرکت های مونتاژی برای افزایش قیمت می شود. و باز هم در بحث شورای رقابت و وزارت صلح و امنیت گفت: تا کنون تولید خودروهای مونتاژی روند خوبی را طی کرده است، اما با بحث افزایش نرخ تعرفه قطعات، قطعا قیمت ها افزایش می یابد و تغییرات ایجاد می شود. ساخته شده است.

وی ضمن گلایه از تسریع و تغییر در داخلی سازی قطعات خودرو، گفت: زمانی که میزان داخلی سازی و تیراژ تولید داخل افزایش پیدا نکند، عوارض گمرکی خودروهای مونتاژی بعضاً بیشتر از خودروهای وارداتی می شود؛ در حالی که این موضوع باعث می شود خودروهای مونتاژی نیز از گمرک خارج شوند. اما متاسفانه در تصمیم اخیر موضوع ترافیک در نرخ ها لحاظ نشده است.

این کارشناس حوزه خودروهای مونتاژی با تاکید بر اینکه خودروهای داخلی ما هنوز به تیراژ مناسبی نرسیده اند و به همین دلیل تولیدکنندگان در دایره اقتصادی قرار ندارند، خاطرنشان کرد: پس از تغییر نرخ ارز، قیمت خودرو افزایش یافت. قطعات هنوز تغییر نکرده است. زیرا شش ماه طول می کشد تا سفارش به دست سازنده برسد و با قیمت جدید عرضه شود.

وی گفت: توزیع تکالیف بازار خودرو از سوی وزارت حراست و شورای رقابت یا سامانه موجب عدم تعادل در بازار می شود. ما هنوز موفق به ادغام و متمرکز کردن دو خودروساز بزرگ کشور با وجود کنترل مستقیم نشده ایم. چون نوع تفکر اقتصادی ما با بقیه دنیا متفاوت است.

این مدیر یک شرکت خودروسازی آزادسازی بازار را شرط اصلی تعادل بازار دانست و اعلام کرد: در حوزه خودرو چارچوب مناسبی وجود ندارد و به همین دلیل نتوانستیم در این صنعت رقابتی پیشرفت کنیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *