شاخص قیمت جهانی آژانس غذای سازمان ملل در ماه مه به پایینترین سطح خود در دو سال گذشته رسید، زیرا کاهش قیمت روغنهای گیاهی، غلات و محصولات لبنی بر افزایش قند و گوشت بیشتر شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، این آژانس روز جمعه اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو در ماه می به طور میانگین ۱۲۴.۳ واحد در مقابل ۱۲۷.۷ ماه قبل از آن بود.
شاخص ماه می کمترین میزان از آوریل 2021 بود که 22 درصد نسبت به اوج ثبت شده در مارس 2022 پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین کاهش داشت. شاخص قیمت غلات فائو در ماه می نسبت به ماه قبل 5 درصد کاهش یافت.
فائو گفت که قیمتهای بینالمللی برنج در ماه می به افزایش خود ادامه دادند که بخشی از آن به دلیل کاهش عرضه در برخی از کشورهای صادرکننده بود. ماه گذشته، آژانس نسبت به افزایش قیمت کالاها ابراز نگرانی کرد.
در این گزارش همچنین آمده است که شاخص قیمت روغن نباتی فائو در طول ماه حدود 9 درصد کاهش یافت که منعکس کننده ذخایر بزرگ دانه های روغنی و تقاضای ضعیف برای روغن پالم است، در حالی که قیمت جهانی لبنیات بیش از 3 درصد در بحبوحه افزایش فصلی تولید شیر در نیمکره شمالی افزایش یافت. درصد پایین آمده است.
فائو اعلام کرد که قیمت شکر نسبت به آوریل 5.5 درصد افزایش یافت و برای چهارمین افزایش ماهانه متوالی، نگرانیها در مورد الگوی آب و هوای ال نینو بر خطرات عرضه جهانی افزوده است.
در گزارش جداگانهای درباره عرضه و تقاضای غلات، فائو تولید جهانی غلات در سال جاری را 2.813 میلیارد تن پیشبینی کرده است که یک درصد افزایش نسبت به سال 2022 نشان میدهد.
به گزارش رویترز، انتظار می رود ذخایر جهانی غلات با 1.7 درصد افزایش سالانه به رکورد 873 میلیون تن در فصل 2023-2024 برسد که منعکس کننده ذخایر مورد انتظار بالاتر ذرت، برنج و جوجوبا است. با این حال، انتظار می رود که ذخایر گندم به دلیل کاهش تولید کاهش یابد در حالی که انتظار می رود تقاضا رکود داشته باشد.
انتهای پیام