قیمت بنزین صادراتی آمریکا کاهش یافته است
پالایشگاههای منطقه خلیجفارس آمریکا به دلیل محدودیتهایی که برای عبور کشتیها از کانال پاناما ایجاد شده است، قیمت بنزین صادراتی خود را کاهش دادهاند که مانع از صادرات بیشتر شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، خشکسالی شدید در پاناما باعث شده تا سطح آب کانال بین اقیانوسی به حدی کاهش یابد که دیگر قادر به عملکرد عادی نباشد و در نتیجه ترانزیت از یکی از گلوگاه های دریایی دنیا کاهش یافته و عرضه را تحت تاثیر قرار دهد. از طیف وسیعی از محصولات این روی محصولات تاثیر گذاشت.
آمريكا بيش از مصرف بنزين خود توليد مي كند و بيشتر اين توليد در منطقه ساحل خليج فارس صورت مي گيرد. جریان ثابت صادرات برای سود پالایشگاه مهم است.
تعداد محمولههای بنزین ایالات متحده که از کانال پاناما عبور میکنند در ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریباً به نصف کاهش یافته است. این کانال کوتاه ترین مسیر برای کشتی های حامل سوخت از منطقه خلیج فارس آمریکا به سواحل اقیانوس آرام آمریکای جنوبی و شرق آسیا است.
تحلیلگران می گویند که برخی از پالایشگاه های پرهزینه ایالات متحده ممکن است مجبور شوند تولید خود را کاهش دهند تا از ایجاد ذخایر سوخت جلوگیری کنند زیرا محدودیت های عبور از کانال پاناما حداقل تا پایان سال جاری به قوت خود باقی است. این می تواند بر عرضه محصولاتی مانند نفت کوره که تقاضا برای آن در زمستان بیشتر است، تأثیر بگذارد.
فیلیپ جونز لوکس، تحلیلگر بنزین در Sparta Commodities به رویترز گفت: «سواحل خلیج در حال حاضر ارزان ترین منبع بنزین برای همه در حوضه اقیانوس اطلس است.
به گفته بازرگانان، برخی از پالایشگاه های خلیج فارس در این ماه برای اولین بار از فوریه 2021 بنزین صادراتی را با قیمت 75 دلار در هر بشکه عرضه کردند. آنها مجبور شدند قیمت های خود را کاهش دهند تا حمل و نقل از نظر اقتصادی برای صادرکنندگانی که یا با هزینه های بالاتری برای عبور از کانال پاناما مواجه هستند، مقرون به صرفه باشد. یا مسیرهای طولانی تری را انتخاب کنید.
در شرایط عادی، پاناما روزانه 36 سهمیه برای عبور کشتیها از کانال ارائه میکند، اما به گفته سازمان کانال پاناما، این تعداد در اوایل دسامبر به 22 سهمیه کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، محدودیتهای عبور از کانال پاناما خریداران خارجی بنزین آمریکایی را مجبور کرده است تا نیازهای خود را در مناطق دیگر تامین کنند.
بر اساس آمار کپلر، شیلی، بزرگترین خریدار آب بنزین ایالات متحده، واردات خود از منطقه ساحل خلیج فارس را به کمترین میزان در سه سال اخیر و خرید آسیایی به کمترین میزان در پنج سال گذشته کاهش داد.
انتهای پیام