در این میزگرد یکی از مخترعان قلم انسولین را به عنوان یک کالای لوکس وارداتی معرفی کرد و گفت: در مصاحبه های قبلی در مورد برخی داروها اشاره کردم که قلم انسولین خیلی زود وارد کشور شده است ما نباید انسولین را به صورت قلمی تهیه میکردیم، زیرا این دارو به دلیل هزینههای سنگینی که به سیستم سلامت تحمیل میکرد، میتوانست یک کالای لوکس محسوب شود و معرفی آن برای شرکتهای دارویی سود زیادی داشت.
وی افزود: در گروه های دارویی سر و صدای زیادی در این زمینه به وجود آمد، زیرا واردات انسولین قلمی و تبلیغات گسترده برای استفاده از آن، منافع مالی زیادی برای برخی شرکت ها به همراه داشت. در عین حال مردم تحت تاثیر تبلیغات مجبور به پرداخت بیشتر شدند. پزشکان دارو تجویز می کنند و مردم چاره ای جز پرداخت ندارند. وی افزود: شرکت های دارویی نیز از این فرصت استفاده می کنند و با مراجعه به پزشک، تبلیغات و ارائه امتیازات ویژه داروهای خود را به بازار تحمیل می کنند.
این
این اظهار نظر با واکنش های گسترده ای در فضای مجازی همراه بود. در همین راستا، علی رضا استقامی، استاد گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس هیات مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت در گفت وگویی کوتاه به انتقاد از این دیدگاه ها پرداخت و تاکید کرد که انسولین قلم کالای لوکسی نیست. ; دریافت این نوع دارو و درمان حقی برای مردم و بیماران کشور است و نمی توان این حق را از آنها گرفت.
علیرضا استقلالی، استاد گروه غدد و غدد دانشگاه علوم پزشکی و رئیس انجمن اطلاع رسانی دیابت افزود: هیچ فردی در هیچ سمتی نباید در مورد حقوق مردم اظهار نظر کند. به عنوان یک متخصص، وظیفه ما این است که بر آنچه به نفع مردم و بیماران است تأکید کنیم.
وی همچنین افزود: تجویز انسولین به صورت ویال و قلم توسط پزشکان متخصص برای بیماران دیابتی یک طرف ماجرا است اما از طرف دیگر بیمارانی هستند که زندگی آنها در گرو مصرف انسولین است و باید روزانه چندین بار این انسولین را مصرف کنند. . روز
الاستقامی ادامه داد: در این بحث بسیار ساده جای بحث و مناقشه نیست چرا که بیمارانی که مادام العمر باید انسولین مصرف کنند در رده سنی بسیار وسیعی از خردسالان و نوجوانان تا سالمندان قرار دارند و باید پرسید که آیا از دیدگاه شما قلم، آیا انسولین یک کالای لوکس محسوب می شود که باید تا آخر عمر از آن استفاده کنید؟
استاد گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: از بیماران باید پرسید; از منظر یک نوجوان سه ساله یا یک نوجوان 12-13 ساله که در سن بلوغ باید روزانه سه تا پنج بار تزریق کند، آیا قلم انسولین تجملاتی محسوب می شود؟ اگر این بیماران بگویند بله، انسولین قلم یک کالای لوکس محسوب می شود
یا اینکه مشکلی برای انتقال این دارو به مدرسه، دانشگاه، ورزشگاه یا هر ترافیکی خارج از منزل وجود نخواهد داشت، به عنوان یک متخصص چیزی برای گفتن ندارم. اما مسلم است کسانی که با دیابتی ها زندگی می کنند، به خصوص خانواده هایشان که از صبح تا ظهر و تا شب با آنها و مشکلات آنها سر و کار دارند، قلم انسولین را تجملاتی نمی دانند. این نوع دارو برای درمان بیماران دیابتی نیاز امروز بشریت است و مردم حق دارند از درمان های مناسب تری استفاده کنند، به ویژه در مورد بیماری های مزمن که مردم باید تا آخر عمر با آن ها زندگی کنند و درمان کنند.
وی همچنین تاکید کرد: دریافت این نوع دارو و درمان حقی برای مردم است و نمی توان این حق را از آنها سلب کرد و ممکن است محدودیت هایی برای دسترسی مردم به دارو و درمان ایجاد شود. به خصوص افرادی که تزریق درمانی انجام می دهند. درمان خوراکی راحتتر است، اما برای بیمارانی مانند دیابتیهایی که درمانهای تزریقی را مادام العمر مصرف میکنند، مشکل تنها راحتی نیست، بلکه دقت، سهولت حمل و نقل و مصرف یا بار روانی است.
التستگمی افزود: آیا فردی که این اظهارات ارزشمند را در مورد تجمل قلم انسولین بیان می کند، از بار روانی و ناراحتی ناشی از این بیماری اطلاع دارد؟! آیا از افسردگی یا اضطراب ناشی از بیماری می دانید؟! واقعا اینقدر با بیماران زندگی می کردند؟! آیا واقعاً از بیماران نظرسنجی کردند و بعد این اظهارات را مطرح کردند؟! حتی اگر این سخنان دلسوزانه باشد، دقیق نیست، زیرا فقط ما هستیم
ما یک طرف قضیه را دیدیم. وی همچنین خاطرنشان کرد: درمان دیابت عوارض زیادی دارد اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که بیمار دیابتی که انسولین تزریق می کند یک فرد عادی نیست. از کودکان گرفته تا افراد مسن که بینایی خوبی ندارند و قدرت حرکتی و تحرک ضعیفی دارند، شرایط کاملا متفاوت است.
تسگامی ادامه داد: متاسفم که هر زمان با محدودیت های مالی مواجه می شویم، می خواهیم بار این محدودیت ها را بر دوش حوزه بهداشت و درمان بگذاریم. تامین سلامت مردم وظیفه دولت هاست و باید آن را به خوبی انجام دهند. این وظیفه دولت است نه تحمیل بار بر مردم.
وی بیان کرد: برای اطمینان از اینکه انسولین قلم یک کالای لوکس محسوب می شود یا خیر، در قدم اول از مردم و جامعه دیابت بپرسید که آیا شما دست اندرکاران این بیماری با گوشت، پوست و استخوان با این بیماری دست و پنجه نرم می کنید؟ آیا با این جمله که انسولین قلم یک کالای لوکس محسوب می شود موافقید یا خیر؟
وی در پاسخ به این سوال که از نظر دسترسی به دارو و درمان های جدید دیابت در کجا هستیم، گفت: خوشبختانه درمان های جدید بسیاری برای دیابت در کشور داریم. تمام داروهای جدید خوراکی دیابت در کشور در دسترس بیماران است و همچنین اکثر داروهای تزریقی را در کشور داریم. اکنون یکی دو داروی جدید وارد بازارهای جهانی شده که قرار است در داخل کشور تولید شود و مراحل تولید آن زمان می برد.
تتگامی تاکید کرد: خوشبختانه در زمینه درمان دیابت از سایر کشورهای دنیا عقب نیستیم و اکثریت قریب به اتفاق آنها را در کشور داریم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17782/%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D9%84%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%B3-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%AD%D9%82-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز