اخبار اقتصادی روز

قفل تولید دارایی های عمومی شکسته می شود/ مجری تولید دارایی های عمومی وزارت اقتصاد است

قربان زاده ادامه داد: نکته دوم گسترش مالکیت عمومی مانند سهام است که به دنبال توانمندسازی جامعه و سهامدار شدن مردم در شرکت ها بوده ایم. به نوعی این امکان همگانی است حتی برای همان دستگاه هایی که کارکنان دارای تخفیف در قالب ابزارهای مختلف مانند صندوق های املاک، زمین و صندوق املاکی هستند که طبیعتا ساخت و ساز در آنها وجود دارد و مدل های حراج، مدل هایی که در آنها وجود دارد. ساخت و ساز انجام می شود باید ارائه شود.

وی همچنین درباره اصلاحات ساختاری سازمان خصوصی سازی برای اجرای این قانون گفت: در مرحله اول معاونت ها و ادارات را تغییر می دهیم تا دفتر ویژه و معاونت تولید دارایی های ثابت داشته باشیم. ، که طبق این مصوبه مسئولیت اجرای کار را بر عهده دارد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان خصوصی سازی تشریح جزئیات تصمیمات سران قوا و ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل شورای هفت نفره با اختیارات ویژه در خصوص واگذاری و تولید از دارایی های عمومی گفت: قرار است خط ویژه ای برای قفل تولید دارایی های عمومی شکسته ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: راهبر این موضوع وزارت اقتصاد است که از سوی هیئت وزیران اقتصاد به نهادی خصوصی سپرده شده است و دبیرخانه این موضوع عملاً در سازمان خصوصی سازی فعالیت خود را آغاز کرده است.

absnews

قربان زاده همچنین در خصوص دسترسی مردم به اطلاعات در سامانه سادا افزود: انتشار عمومی همان دسترسی است. اینکه بگوییم همه مانند کدال به این اطلاعات دسترسی دارند یعنی همه. در واقع سادا باید یک نسخه شفاف در دسترس مردم باشد، مهمتر از آن شفافیت این نسخه است که در نظر داریم و به این شفافیت فکر می کنیم، زیرا سادا قبلا زیر نظر خزانه داری و اداره کل دارایی بود. وزارت اقتصاد و ما اکنون به این ادارات برای شفافیت متعهد هستیم. البته همانطور که تقبیح ایجاد شده باید در این بخش هم اتفاق بیفتد و خیز مردم برای همراهی و اطلاع رسانی در مورد این املاک باشد.

وی درباره ترکیب این هیئت هفت نفره نیز تصریح کرد: این هیئت به ریاست معاون اول رئیس جمهور و وزرای اقتصاد، دهیاری، راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه و نماینده ای بر عهده دارد. رئیس قوه قضائیه و نماینده رئیس مجلس. مشخص می شود که اختیارات و وظایف آنها در بند 2 قطعنامه شرح داده شده است.

قربان زاده همچنین به راهکارهایی از حملات افشاگران و همچنین اقدامات قهرآمیز و تدابیر اجرایی اشاره کرد و گفت: نکته جالب این است که در سازمان جذب در سال 1388 بخشنامه ای صادر شد که اندازه هر پست مثلاً وزیر یا وزیر تعیین شد. رئیس قوه مجریه و یا معاون وزیر یا هر کارمندی باید چه اندازه فضای کاری داشته باشند و لیستی از کارکنان در سامانه پاکنا وجود دارد، در این زمینه مشاهده و پیشنهادی وجود دارد. می توان استفاده کرد این است که اگر سازمانی مثلاً سازمان خصوصی سازی n طبق این بخشنامه تعداد کارکنان به مقدار مشخصی زمین نیاز دارد و مازاد آن محاسبه می شود. به طور کلی باید طرح و مکانیزمی ایجاد شود که رتبه دستگاه هایی را که مثلاً با درصد مالکیت مازاد در محدوده قرمز قرار می گیرند و با واگذاری به منطقه نارنجی یا سفید می رسند را نشان دهد.

رئیس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه بهره وری به معنای عام و بهره وری به معنای خاص یعنی حفظ دارایی های دولتی هدف گذاری شده است، افزود: با تصویب شورای عالی ارشاد بر اساس مصوبه 67 شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور. رؤسای قوا از آذرماه به دستگاه های دولتی و سازمان ها و واحدهای تابعه ابلاغ شده و وزارت اقتصاد دبیرخانه و مجری این مصوبه تولید دارایی های عمومی است.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، حسین قربان زاده در گفت و گوی تلویزیونی از تصمیم اخیر شورای هماهنگی رهبری مبنی بر تشکیل شورای هفت نفره با اختیارات ویژه در خصوص واگذاری و تولید دارایی های دولت خبر داد. و افزود: تولید واژه ای است که مردم ملی به آن اشاره می کنند و به مسائل نظری اشاره نمی کنند، بلکه ارزش آفرینی، افزایش بهره وری و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی بر دارایی ها محسوب می شود و به طور خاص در گزارش های سالانه از آن استفاده شده است. بودجه املاک، مستغلات، املاک و مستغلات و دارایی های ثابت چند سال اخیر.

وی گفت: در خصوص ضمانت اجرا باید گفت که رسانه ها ضامن اجرا هستند، دومین ضمانت اجرا در متن مصوبه مشخص شده است که نهادها و کسانی که از اجرای این مصوبه امتناع می ورزند یا مانع اجرای آن می شوند. اجرای بدون مهلت یا تخفیف مجازات ماده 576 مشمول قانون مجازات اسلامی است. اما قبل از این برخورد قهری باید از روش تعاملی پیروی کرد.

وی گفت: برای اجرای این مصوبه نیازمند اصلاح ساختاری در سازمان خصوصی سازی هستیم که پیشنهاد آن نهایی شده و در تفاهم نامه ای که بین سازمان اداری و استخدامی و وزارت اقتصاد منعقد می شود، این اصلاح ساختاری انجام می شود و ما به سمتی می رویم که در کشور تشکیلاتی داشته باشیم، فرض کنیم که تقاطع بخش دولتی و خصوصی دارایی های دولتی اعم از مالی و غیر مالی را مدیریت می کند و این سازمان مسئولیت آن را بر عهده خواهد داشت.

قربان زاده افزود: امروز مطلع شدیم که نماینده رئیس قوه قضائیه معرفی شده و نماینده رئیس مجلس نیز در روزهای آینده معرفی خواهد شد و هنوز جلسه ای در این خصوص تشکیل نشده است و اعضا می باشند. پیش بینی می شود تا پایان هفته تکمیل شود و امید است اولین جلسه کمیته در این هفته تشکیل شود، آینده شکل گرفته و مسیرهای کلی در این جلسه مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به اختیارات ویژه ای که این مصوبه برای نقل و انتقال و تولید دارایی های دولتی ایجاد می کند، گفت: اساساً این مصوبه از مصادیق مصوبه دولت است و در این مصوبه مقرر شده است که قوانین و مقررات مغایر برای آن متوقف شود. دو سال است و به این ترتیب موانع موجود اعم از ارزیابی و اعطای مجوز و واگذاری مرتفع خواهد شد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: به هر ترتیب این دارایی‌ها از رکود و انجماد خارج شده‌اند، باید در اولویت قرار گیرند، خود دستگاه‌ها می‌توانند بازی برد-برد را بین ذی‌نفعان خود شروع کنند که کارمندانشان یا کسانی که تعامل دارند. با دستگاه ها و می توانند از آن بهره مند شوند.

مسئول سازماندهی خصوصی سازی:

رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین افزود: به عنوان مثال وقتی جایی آتش می گیرد مردم با آتش نشانی تماس می گیرند، در مورد اموال راکد دولتی هم باید این اتفاق بیفتد، یعنی بگوییم نظام باید به سمتی برود که مردم ببینند. ملک راکد جایی زنگ زده است و پیگیری این است که این ملک راکد به قدری زشت است که مردم با دیدن بانکی در شهر و انتهای خیابانی که سال هاست استفاده نشده یا شیشه های آن شکسته است به جایی زنگ می زنند و اعلام می کنند. امیدواریم با پیگیری این مصوبه و امکانی که در اختیار دبیرخانه و قوه مجریه است، این شرایط به زودی تامین شود.

قربانزاده یادآور شد: از اختیارات این شورا می توان به شناسایی، تصویب مازاد و تصمیم گیری در مورد انواع مدل های نقل و انتقالات اشاره کرد که تا به حال چنین اختیارات گسترده ای در تولید و فروش نداشته است، باید به گونه ای از خط ویژه ای استفاده شود که این قفل را بشکند. در مورد ایجاد دارایی های عمومی، اجازه دهید آن را روشن کنیم.

وی یادآور شد: در خصوص املاک، عیب کارشناسان این است که دولت ها بر دارایی های ثابت خود نظارت کامل ندارند و اساساً حتی نمی دانند قبل از تولید چقدر دارایی دارند و قسمت دوم بهره وری است.

قربان زاده افزود: از آنجایی که اجرای این مصوبه تجربه ای است که قرار است متمرکز شود و این تمرکز به دلیل انبوهی از دارایی هایی است که می توان به عنوان پیشنهاد مطرح کرد، قطعاً نیاز به آیین نامه و دستورالعملی دارد که از ابتدا مشخص کند چه راهبردی دارد. اقدام کنیم و قرار است برنامه ریزی متمرکز انجام دهیم و چه اقدامی را به دستگاه ها محول کنیم که البته دستورالعمل ها و آیین نامه ها در حال تهیه است.

وی با اشاره به ثبت اموال و دارایی های دولتی در سامانه سادا، یادآور شد: طبیعتاً در این سامانه هم ثبت اموال منقول و هم غیرمنقول را داریم که بر اساس فرآیند خوداظهاری است و پس از این مرحله انجام می شود. بررسی کرد که آیا این اطلاعات صحیح است یا خیر.

معاون وزیر اقتصاد گفت: تا پیش از این سازمان خصوصی سازی تنها متولی دارایی های مالی و بنگاه ها بود و برای اولین بار در حوزه دارایی های ثابت نیز فعال است که عرضه را تقویت می کند. اگر این فشار عمومی شکل بگیرد، تأثیر می گذارد و حتی ممکن است به تعدیل قیمت منجر شود.

وی ادامه داد: در سامانه سادا، دستگاه‌ها تنها به املاک مربوط به خود یا زیر مجموعه‌های خود دسترسی دارند و بنا به دلایل و ملاحظاتی، این دسترسی برای هیچ دستگاه دیگری در ارتباط با موقعیت جغرافیایی یا جزئیات سایر اطلاعات مالکیت وجود ندارد. ، زیرا اطلاعات طبقه است. طبقه بندی شده اند، اما برخی از این موارد دارای ظرفیت، شفافیت و اطلاعات هستند، زیرا در ترکیب دارایی ها و دارایی های دولت مشخص می شود که مثلاً این دارایی ها برای یک بانک است، مالکیت چند ملک و حتی کجاست. آدرس این است که به عنوان مثال بانک صادرات املاک خود را در سایت کدال اعلام کرده است، چون بانک بورسی است، باید این روش را به سایر بانک های دولتی و سایر بانک های دولتی اجازه دهیم. گروه های دیگر که این املاک غیر از محرمانه هستند. املاک به دلیل شرایط نظامی صدا باید یک نسخه شفاف و در دسترس مردم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *