قطار زمینی وارد تهران شد
سامانه تک مرحله ای واحد آمایش سرزمین در استان تهران رسما آغاز به کار کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اجرای طرحهای دولت الکترونیک یکی از مهمترین اقدامات برای اجرای شعار امسال «تولید دانشبنیان و اشتغالزا» است. در راستای تحقق این هدف و اجرای شعار زیست محیطی سال با عنوان محیط زیست افراد پایه، هوشمند و فناور، همراه با سایر سازمان های دولتی و غیردولتی، موضوع دولت الکترونیک را سرلوحه برنامه های خود قرار داد. بر این اساس سامانه تک مرحله ای واحد آمایش سرزمین یکی از 23 پروژه اولویت دار دولت الکترونیک است که به منظور تسهیل در ارائه خدمات و مجوزها و مدیریت زمین و نظارت بهینه زمین ایجاد و راه اندازی شده است.
ثبت و صدور مجوزهای مربوط به ساخت و ساز در زمین و ملک شخصی و استعلامات مربوطه، ثبت و واگذاری بهره برداری از اراضی و املاک ملی، دولتی و موقوفه، ثبت و نظارت بر گزارش های مردمی زمین خواری و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به دامنه زمین، اهداف این یک سیستم چهارگانه است. به عبارت دیگر زمین سامانه ای است که امکان ثبت درخواست و پیگیری الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری را برای متقاضیانی که قصد انجام اقداماتی از قبیل تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز در اراضی را دارند فراهم می کند. و اموال کشور
سامانه زمین دارای دو زیر سامانه با عنوان پرتال متقاضی و ردیاب زمین است و کاربران به آدرس https://iraneland.ir قابل دسترسی و استفاده هستند. سامانه پایش اراضی به عنوان یکی از دو بخش اصلی سامانه «پنجره واحد آمایش سرزمین» با پایش استانهای اصفهان، البرز، قزوین و زنجان آغاز به کار کرد و مأموریت ویژه پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی و حفظ جنگلها را دنبال میکند. و مراتع. ذی نفعان سامانه دیده بان زمین، طیف قابل توجهی از مؤسسات هستند که به نوعی تعهد قانونی نسبت به حفظ، نگهداری و اداره اراضی کشور دارند، در این راستا وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست، ریاست راهداری و سازمان حمل و نقل و حمل و نقل جاده ای، سازمان امور اراضی، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور.
در همین راستا چندی پیش سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در مراسمی به میزبانی استانداری تهران، سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین در استان تهران نصب شد. در این مراسم احسان کشتکاری، عضو هیئت مدیره سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه بررسی تجربیات گذشته در حوزه پروژه های دولت الکترونیک نشان می دهد که رفتار جزیره ای هرگز موفق نبوده است، اظهار داشت: سامانه زمین یکی از 23 پروژه اولویت دار دولت الکترونیک است. نمونه بسیار خوبی از همکاری نهادهای مختلف کشور بین آنهاست که با اشتراک گذاری اطلاعات در یک سامانه واحد، فعالان حوزه زمینی نیازی به بازدید حضوری ندارند.
کشکاری به نقش سازمان فناوری اطلاعات ایران در سامانه زمین اشاره کرد و گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان رهبر فنی این سامانه، ابزارها، زیرساختهای فنی و فناوری مورد نیاز حوزه زمین را فراهم کرد تا به جای ارائه خدمات از طریق چندین پنجره، ارائه خدمات از طریق یک پنجره واحد.
در ادامه این مراسم، مازیار مبشری – مدیرکل دفتر توسعه ضوابط و مقررات فنی دولت الکترونیک – به معرفی جزییات این سامانه پرداخت و گفت: در حال حاضر 10 دستگاه اطلاعات اولیه پیشخوان واحد آمایش سرزمین را ارائه می کنند تا مردم به صورت هوشمندانه اقدام کنند. و بدون مراجعه حضوری از خدمات این سامانه بهره مند شوید.
وی سامانه زمین را به دو بخش اصلی تقسیم کرد و افزود: زیرسیستم پایش زمین با دریافت تصاویر ماهواره ای اطلاعات را پردازش می کند و بنابراین تخلفات اراضی را به پنج متولی حوزه استحفاظی گزارش می دهد. دپارتمان پرتال کاندیداهای مردمی نیز تسهیلات اخذ مجوز زمین را برای مردم فراهم می کند و با همکاری حدود ۲۱ دشت از آب و فاضلاب گرفته تا مسکن و شهرسازی، برق و گاز و … به درخواست های ثبت شده به صورت سیستمی پاسخ داده می شود.
مبشری راه اندازی سامانه اراضی در حدود 24 استان کشور را مورد تاکید قرار داد و از دستگاه هایی که قرار است به این سامانه متصل شوند خواست تا پاسخگوی این سامانه باشند و همچنین از شهرداری تهران خواست تا نقشه هایی را که قبلا تهیه شده است برای تکمیل سامانه ارائه کند. مورد تقاضا بود؛ عجله کن
در پایان این مراسم علیرضا فخاری – استاندار تهران – با تاکید بر لزوم استفاده از امور سایر استان هایی که سامانه زمینی در آنها راه اندازی شده است، گفت: یکی از مزیت های اصلی این سامانه، زمین بودن آن است. امکان نظارت بر رفتارهای سازمانی را فراهم می کند. علاوه بر این، کوتاه شدن فرآیندها از طریق سیستم پنجره واحد آمایش سرزمین شفافیت را به همراه دارد و مکان هایی که کار به بن بست می رسد را می توان شناسایی کرد.
وی با بیان اهمیت نظارت و پالایش نظام زمین، از ویژگی های مثبت این نظام است، تعادل توزیع عادلانه ثروت بین مردم را یکی از دستاوردهای مثبت نظام زمین دانست که قادر به کنترل سود است. به دنبال جریان در کشور
چندی پیش مدیرکل دفتر توسعه ضوابط و مقررات فنی دولت الکترونیک در این زمینه گفت: سامانه زمین در حوزه نظارت بر اراضی کشور در حال حاضر در 10 استان از جمله قزوین، اصفهان، زنجان، البرز است. ، کردستان، یزد، کرمان، کردستان و کرمانشاه. و این مرکز اجرا و راه اندازی شده و مقدمات اجرایی آن در 11 استان دیگر نیز انجام شده و به زودی زمین های آسیب پذیر اکولوژیکی آنها توسط تصاویر ماهواره ای رصد می شود. همچنین بخشی از خدمات زمین از طریق سامانه به مردم و سرمایه گذاران 20 استان ارائه شود و به زودی در سراسر کشور امکان پذیر می شود.
انتهای پیا