سالم خبر: مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که انتخاب رئیس جدید سازمان غذا و دارو در مراحل نهایی خود قرار دارد و هفته آینده اعلام می شود. وزارت بهداشت تحقیقات گسترده ای را در مورد رئیس جدید سازمان غذا و دارو انجام داده و این روند اکنون در مراحل پایانی خود قرار دارد.
به گزارش سالم خبر؛ همانطور که علی جعفریان در یک برنامه تلویزیونی گفت: تاکنون بیش از ده نامزد برای این سمت ارزیابی شده اند و کمیته انتصابات با بررسی سوابق و توانمندی های این افراد به نقطه تصمیم گیری نزدیک شده است. روند بررسی کاندیداها دقیق و کامل بوده و خوشبختانه در حال نزدیک شدن به مراحل پایانی هستیم. امیدواریم تا یک هفته آینده انتصاب نهایی انجام شود و سمت معاونت غذا و دارو به فردی واجد شرایط واگذار شود.
وی با اشاره به چالش های انتصاب معاونت غذا و دارو گفت: روند انتخاب مدیران مرتبط با حوزه دارو و درمان از جمله معاونت غذا و دارو و معاونت درمان سازمان غذا و دارو انجام می شود. با عوارض سختی مواجه است. همچنین فشارهای خارجی بر وزیر بهداشت و درمان بسیار زیاد بود.
وی همچنین افزود: اگرچه گزینههای مختلفی برای این سمتها ارائه میشد، اما یافتن افراد واجد شرایط و هماهنگ با سیاستهای وزارت بهداشت، به دلیل حساسیت و تضاد منافع، کار را با مشکل مواجه کرد.
جعفریان همچنین ادامه داد: برخی تایید کرده اند که برای انتخاب های رئیس سازمان غذا و دارو تضاد منافع در سطح صفر وجود ندارد که از نظر ما غیرممکن و غیرقابل قبول است. زیرا با توجه به حساسیت این سمت باید داوطلبانی که تجربه کار در صنعت داروسازی در کشور را دارند انتخاب شوند. برخی از کاندیداها همکاران دانشگاهی بودند اما هیچ تجربه مستقیمی در صنعت نداشتند. در حالی که این نقش ها نیازمند افرادی است که از چالش های صنعتی و مدیریتی در حوزه پزشکی آگاهی کامل داشته باشند.
به گفته مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و درمان، مدلهای مختلفی برای این انتصابها در گذشته در نظر گرفته شده است، اما شرایط کنونی گزینههایی را میطلبد که با دولت و تیم وزارت بهداشت سازگار و مصون باشند. تضاد منافع
وی همچنین اعلام کرد که تا پایان آبان ماه آینده تکلیف دستیاران درمان و پرستاری مشخص و دستیاران آنها اعلام می شود.
جعفریان یکی از موانع اصلی در این فرآیند را تطبیق و همسویی منتخبان در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی با سیاست های دولت دانست و گفت: این موضوع بر پیچیدگی انتخاب افراد افزوده است. وزیر بهداشت نیز باید فردی را انتخاب کند که نه تنها صلاحیت لازم برای مدیریت معاملات دارویی را داشته باشد، بلکه با تیم وزارتخانه سازگاری لازم را نیز داشته باشد. این فرآیند، مطابق با ملاحظات فوق، مستلزم بررسی های دقیق تر و هماهنگی بیشتر در سطوح مدیریت ارشد است.
وی ادامه داد: فرآیند انتصاب روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در مراحل پایانی خود قرار دارد. همزمان با انتصاب روسای و مسئولان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور، وزارت بهداشت اعلام کرد که روند بررسی و مصاحبه داوطلبان با جدیت در حال انجام است.
جعفریان افزود: بر اساس گزارش ها تاکنون بیش از 120 مصاحبه در کمیته انتصابات وزارت بهداشت با نامزدهای معرفی شده انجام شده است. این فرآیند برای انتخاب روسای 65 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور انجام می شود. در این میان تعیین ۲۱ دانشگاه و دانشکده و تعیین مسئولان مربوطه انجام شده است.
وی گفت: حدود 30 دانشگاه و دانشکده دیگر نیز در مرحله نهایی گزینش قرار دارند و فهرست اسامی داوطلبان این سمت ها در کمیته انتصابات در حال بررسی است. در این میان با توجه به حساسیت های منطقه ای موضوع تعامل و توافق با نمایندگان مجلس مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفت. اگرچه طبق قانون و تأیید رهبری، نمایندگان مجلس ممکن است در انتصابات دخالتی نداشته باشند، اما در برخی موارد نظرات و پیشنهادات نمایندگان نیز مورد توجه قرار می گیرد تا هماهنگی نسبی بین دیدگاه های محلی و تصمیمات وزارتخانه ایجاد شود.
وی بیان کرد: تلاش می کنیم تا حد امکان همکاری و تعامل را با نمایندگان هر استانداری حفظ کنیم به ویژه در مواردی که توافق نسبی بین نمایندگان و گزینه های مطرح شده وجود دارد. اگرچه نمی توان رضایت کامل همه نمایندگان را جلب کرد، اما از سوی دیگر نمی توان تاریخی را تعیین کرد که در آن مخالفان زیادی وجود داشته باشد.
جعفریان گفت: این تلاش ها در حالی ادامه دارد که وزارت بهداشت به دنبال انتخاب و انتصاب مسئولانی با صلاحیت های تخصصی و علمی است تا در توسعه و ارتقای حوزه سلامت کشور موثر باشد.
وی همچنین افزود: شورای اقدامات دارویی با هدف بهبود وضعیت دارویی و درمانی تشکیل شد. پس از تلاش های مستمر برای بهبود اقدامات دارویی در کشور، این شورای جدید برای رسیدگی به مسائل مربوط به دارو و درمان تشکیل شد. این شورا که اعضای آن از چهره های برجسته و با تجربه انتخاب می شوند، با هدف تصمیم گیری موثر و اصولی در حوزه پزشکی فعالیت می کند.
مشاور عالی وزیر بهداشت و درمان همچنین تصریح کرد: شورای تدابیر دارویی کار خود را آغاز کرده است و جلسات زیادی با حضور مسئولان مختلف برگزار می شود تا بهترین تصمیم ها گرفته شود. با توجه به حساسیت های موجود در این زمینه، این شورا به بررسی و رفع دغدغه ها و چالش های پیش رو می پردازد.
وی همچنین به چالش های فراوان در این زمینه اشاره کرد و افزود: در حوزه دارو و درمان بیشتر وقت و انرژی صرف شده است تا بتوانیم به نتایج بهتری برسیم. همچنین جلسات متعددی با معاونان مختلف رئیس جمهور و مسئولان ذیربط به منظور ایجاد هماهنگی و هم افزایی بیشتر برگزار شد.
جعفریان ابراز امیدواری کرد: این شورا بتواند با اقدامات مناسب و کمک به بهبود وضعیت پزشکی و درمانی کشور، مشکلات موجود را کاهش دهد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17660/%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز