وزیر نفت با تاکید بر اینکه 12 قرارداد برای ساخت پالایشگاه نفت در کشور منعقد شده که معادل یک میلیون و 460 هزار بشکه خوراک است، گفت: مجوز تنفس خوراک در دولت سیزدهم برای اصلاح سرمایه گذاری ها اصلاح شد.
وی با بیان اینکه در آغاز به کار دولت سیزدهم شرکت های بزرگ برای حضور در صنعت نفت ایران اعلام آمادگی کردند، گفت: پیش بینی می شود یک میلیون و 460 هزار بشکه ظرفیت پالایشی کشور افزایش یابد.
absnews
اوجی گفت: قیمت خوراک پتروشیمی ها بر اساس قیمت چند قطب منطقه ای و قیمت گاز وارداتی و صادراتی تعیین می شود.
وزیر نفت با اشاره به رشد تقاضا در صنعت پتروشیمی گفت: رشد این صنعت بسیار بیشتر از فرآورده های نفتی است و رشد تقاضا برای این صنعت بین 8 تا 10 درصد است.
قرارداد 4.5 میلیارد دلاری برای توسعه میادین نفت و گاز امضا می کند
وزیر نفت گفت: امروز ظرفیت تولید روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز غنی را داریم و مردم هر روز از مزایای آن بهره مند می شوند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز منعقد شده است. این قراردادها با کنسرسیوم های بانکی، هلدینگ ها و شرکت های خارجی امضا شده است.
به گفته وزیر نفت، پیشنهاد ساخت پالایشگاه نفت با ظرفیت پالایش روزانه 300 هزار بشکه را به مجلس داده ایم و در دولت سیزدهم تلاش خواهیم کرد ظرفیت پالایشی کشور را افزایش دهیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، جواد اوجی امروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه ایران پلاست با بیان اینکه از دیدن دستاوردهای این نمایشگاه مفتخرم و فعالان پتروشیمی ایرانی اکنون پیشتاز جهان هستند، گفت: ایران اکنون در مجموع 250 میلیارد بشکه نفت دارد. ذخایر نفت خام و 33000 میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی قابل استخراج است.
به گفته وی، قبل از انقلاب یکی دو شهر از نعمت گاز برخوردار بودند و امروز 85 درصد خانوارهای شهری و 95 درصد خانوارهای روستایی از نعمت گاز بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه باید یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گاز شیرین در کشور تولید شود، ادامه داد: در حال حاضر 850 میلیون مترمکعب گاز شیرین در کشور تولید می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در بودجه سال 1401 مقرر شده بود برای عرضه پتروشیمی ها سقف تعیین شود، ادامه داد: به گفته وی این موضوع در بهمن و اسفند ماه سال جاری اجرایی شد.
اوجی گفت: صنایع تکمیلی پتروشیمی با سرمایه گذاری کم و سود بالا می تواند در ایجاد اشتغال در مناطق کم برخوردار موثر باشد. «تعیین عرضه پتروشیمی یکی از دغدغههای وزارت نفت بوده و توسعه میادین نفت و گاز امضا شده است.
وی افزود: در سال های اخیر سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز صورت نگرفته است، پالایشگاه های نفت علاوه بر تامین سوخت و تامین امنیت انرژی، غذای صنعت پتروشیمی را تامین می کنند.
وی با اشاره به اینکه ایران در برخورداری از منابع گازی که ماده اولیه اصلی پتروشیمی است رتبه دوم را دارد که در واقع پشتوانه خوبی برای توسعه این صنعت است، گفت: در بحث بنگاه های دانش بنیان، صنعت پتروشیمی بسیار است. پیشتاز است و کمترین خسارت ناشی از تحریم های صادراتی را صنعت پتروشیمی می بیند و درآمد صنعت پتروشیمی با درآمد نفتی منطبق است.
وزیر نفت با بیان اینکه در دولت سیزدهم باید شاهد تحول بزرگی در صنعت پتروشیمی باشیم و ظرفیت تولید پتروشیمی ها را در سال 1404 به 140 میلیون تن برسانیم، گفت: پتروشیمی ها کمترین آسیب را در تحریم های ظالمانه علیه ایران متحمل شدند. صنعت نفت و امسال شاهد این پیشنهاد هستیم 10 میلیارد دلار در سامانه نیما بوده ایم.
وی با بیان اینکه منتظر مذاکره و لغو تحریم ها نبودیم، گفت: علاوه بر این 10 تفاهم نامه در این زمینه امضا شده است. در این مدت شرکت های بزرگ دنیا برای سرمایه گذاری در نفت و گاز با ایران وارد مذاکره شده اند و در حوزه انرژی نیز قراردادهای خارجی منعقد شده است که در فرصت مناسب برای خدمت رسانی به مردم اعلام می کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز