رئیس قوه قضائیه: موضوع اولویت کشور «معیشیت مردم» است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه موضوع اولویت کشور «معیشیت مردم» است، گفت: روسای دستگاه های مختلف قضایی باید با تمام ظرفیت های قانونی دستگاه های اجرایی را در راستای تحقق شعار برجام یاری کنند. سال
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام محسنی آژه ای امروز دوشنبه (24 فروردین) در جلسه شورای عالی قوه قضائیه در پیامی به مسعود کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) تبریک گفت. به مناسبت فرا رسیدن سالگرد تمامی نیروهای اقشار مختلف کشور به ویژه از افسران گارد قضایی و نیروهای فراجا که در تعطیلات نوروزی شبانه روز مشغول خدمت رسانی به مردم بودند تجلیل شد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه به تشریح و تشریح نحوه مقابله با جنگ ترکیبی دشمن و فتنه های در حال وقوع در این راستا برای ایجاد رخنه در صف یکپارچه ملت ایران پرداخت و به ویژه بر «اطلاعات» تاکید کرد. و عدم غفلت». حرکت رو به جلو با برنامه و استراتژی، «اقدامات مثبت و منفی به موقع و متناسب» و مهمتر از همه «رویکرد جامع» در این تاپیک صحبت کردند.
محسنی اجیعی گفت: در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن و فتنه ای که شیطان صفتان برای تبدیل اختلافات طبیعی و عادی به درگیری و ملتهب کردن فضای کشور ایجاد کرد، باید «نگاه جهانی» داشت و فرهنگ، روانی و نگاه داشت. مسائل ایمنی با هم و در نظر گرفته شده است
رئیس قوه قضائیه با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری «کنترل تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است، بر لزوم تلاش و تلاش بیشتر همه دستگاههای کشور تاکید کرد. دستیابی به این هدف و موضوع اولویت دار کشور «حیات مردم» اعلام شد: روسای دستگاه های مختلف قضایی باید در حد توان خود و با رعایت همه ظرفیت های قانونی به دستگاه های اجرایی کمک کنند تا شعار برجام محقق شود. و با نهایت تلاش و کوشش به وظایف و مسئولیت های مستقیم خود در این زمینه عمل کنند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اولویت دادن به معیشت مردم به معنای غفلت از سایر مسائل نیست، تصریح کرد: رعایت قانون در همه زمینه ها و امور هم وظیفه و هم مفید است. یک فرد قانونمند که استانداردها را زیر پا می گذارد باید بداند که به دیگران و خود آسیب می رساند.
در ادامه جلسه امروز، محسنی اجیعی ضمن اشاره به برخی مسائل فرهنگی و ناهنجاری های اجتماعی که موجب آزردگی مردم متدین ایران اسلامی می شود، به تشریح مصوبات و ماموریت های فراوانی که شورای عالی انقلاب فرهنگی طی اخیر به حدود 30 نهاد از جمله 10 وزارتخانه داده است، پرداخت. سال ها. ، دادگستری، صدا و سیما، بسیج، نیروی نظامی و انتظامی، حوزه های علمیه، ستاد امربه معروف و سایر ادارات وظایف و وظایفی را مشخص کرده اند و متاسفانه در اجرای این مصوبات و ماموریت ها کاستی هایی ذکر شده است که باید جبران شود. باید تلاش مضاعف از سوی دستگاه های مسئول صورت گیرد.
محسنی آژه ای ضمن تشریح وظایف پنج گانه تعریف شده در یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای قوه قضائیه در برخورد با ناهنجاری های اجتماعی، گفت: تمامی دستگاه های متولی رسیدگی به ناهنجاری های اجتماعی باید از تمامی ابزارها و ظرفیت های قانونی موجود برای مقابله با ناهنجاری های اجتماعی استفاده کنند. با این ناهنجاری ها مقابله کرده و از آنها استفاده کنید. وظایف و تکالیف فرجا، سایر ضابطان و قوه قضائیه در این رده نیز بر اساس مواد قانونی قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری و سایر مقررات روشن بوده و بر اهتمام در اجرای این تعهدات قانونی تاکید شده است.
رئیس قوه قضاییه گفت: بسیاری از پرونده های مربوط به ناهنجاری های اجتماعی باید در دادگاه مطرح شود و به آنها رسیدگی شود، اما دادستان ها نیز در خصوص برخی از این مسائل وظایف و تکالیفی دارند. بر این اساس بخشنامه ای را منتشر خواهیم کرد تا مراجع ذیصلاح قضایی بیش از پیش تکلیف خود را در رسیدگی به پرونده های ناهنجاری های اجتماعی روشن کنند.
وی گفت: مسئولان قضایی در مراجع ذی صلاح از کارشناسان و صاحب نظران این حوزه برای رسیدگی به پرونده های ناهنجاری های اجتماعی فراخوانده و توجیهات لازم را برای اقدامات خود ارائه کنند تا در این مقوله به قانون عمل کنند.
رئیس قوه قضائیه ضمن اشاره به حریم خصوصی افراد و ممنوعیت تعدی به آن حریم گفت: در قانون «حمایت از امر به معروف و نهی از منکر» زندگی خصوصی و غیرخصوصی تعریف شده است. مصادیق این مشکل واضح است.
محسنی اژی با اشاره به تلاش قوه قضائیه برای تدوین لایحه ای در خصوص مقوله های ناهنجاری های اجتماعی گفت: کمیته فرهنگی مجلس بر اساس مسئولیت قانونی خود بر اساس آیین نامه داخلی قانونگذار، پیشقدم شد تا لایحه ای را در خصوص مقوله های مربوط به ناهنجاری های اجتماعی تدوین کند. طرحی برای مقوله های مرتبط با ناهنجاری های اجتماعی؛ قوه قضائیه نیز آمادگی دارد در این زمینه لایحه ای تنظیم کند یا به لایحه مجلس کمک کند و در اینجا به معاونت حقوقی قوه دستور می دهم در صورتی که لایحه مذکور مجلس از دستور خارج باشد یا تشخیص داده شود که قابل رسیدگی و تصویب نیست. به زودی تنظیم می شود و طی مراحل قانونی ارسال لایحه دادگاه در این خصوص تسریع یافته است.
رئیس قوه قضائیه در ادامه جلسه امروز بار دیگر به همه مسئولان قضایی مراجع و مراکز مختلف تاکید کرد که نسبت به موکلان و مراجعین به دستگاه قضایی برخورد خوبی دارند و توجه ویژه ای به احترام قائل هستند. با مشتریان خود و در انجام وظایفشان صبور باشید.
محسنی آژه ای در ادامه به مراجع ذیصلاح قضایی تاکید کرد: حتی الامکان روند تحقیقات قطع نمی شود و ترس از تبانی و فرار وجود ندارد، از دستگیری موقت متهمان و افراد خودداری و در موارد غیرضروری دستور صادر نشود. منجر به دستگیری فرد می شود؛ همچنین به صدور قرارهای مناسب توجه کنید.
رئیس قوه قضاییه گفت: در مواردی که طبق مقررات و با رسیدگی به تمامی جوانب پرونده برای متهم قرار جلب صادر می کنند، مراجع قضایی ذی ربط باید نسبت به رعایت حقوق وی اطمینان حاصل کنند و بدانند در صورت نادیده گرفتن حقوق وی. ، این یک سوال مشروع است.
رئیس قوه قضاییه همچنین بار دیگر به مراجع ذیصلاح قضایی تاکید کرد: در رسیدگی به پرونده ها در مواردی که ضرورتی ندارد محدودیت هایی مانند ممنوعیت خروج از کشور و ممنوعیت معاملات برای اشخاص لحاظ نشود. و در صورتی که پس از رسیدگی به تمامی جوانب موضوع و نیازهای موجود، این محدودیت ها اعمال شود. مردم را از موضوع مطلع کرده و پس از رفع نیاز نسبت به رفع آن محدودیت ها نیز اقدام نمایند.
محسنی آژه ای گفت: همچنین مراجع ذی صلاح قضایی باید توجه داشته باشند که در بازرسی از منازل و محل کار متهمان اشیاء و ابزار غیرضروری که در کشف جرم دخیل نیستند، ضبط نگردد و در صورت عدم ضبط وسایل شخصی. آثار نیز مصادره می شوند، پس از رفع نیاز باید بازگردانده شوند.
رئیس قوه قضاییه نیز در این دیدار درگذشت حجت الاسلام والمسلمین جعفری رئیس شعبه 49 دیوان عالی کشور را تسلیت گفت و برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت کرد. . .
انتهای پیام