سایر موضوعات

قرارداد با هندی ها برای چابهار در مراحل نهایی تدوین است



معاون مهندسی و توسعه تجارت زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی تلاش متخصصان داخلی را برجسته کرد و گفت: کل طراحی، اجرا و تدوین استانداردهای سواحل، بنادر و سازه های دریایی با ظرفیت مشاوره ما انجام شده است. مهندسین و صنعتگران و توسط شرکت های داخلی انجام می شود. .

به گزارش ای بی اس نیوز، علی فتحی در نشست خبری چهاردهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی اظهار کرد: این همایش یکی از رویدادهای مهم ایران و جهان برای نمایش آخرین فناوری های دریایی است که دانشگاهیان در آن شرکت خواهند کرد. . و کارشناسان از 19 تا 20 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می شود.

وی ادامه داد: برنامه دو روزه این همایش با ارائه مقالات آموزشی و کارگاه های آموزشی در یک سالن اصلی و چهار سالن متوسطه خواهد بود و با توجه به اهمیت این همایش، مراسم افتتاحیه با حضور نفر اول آغاز می شود. معاون رئیس جمهور و وزیر راه.

معاون مهندسی و توسعه تجارت زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی تلاش متخصصان ملی در حوزه سازه های دریایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: کل طراحی، اجرای ساخت و تدوین استانداردها در حوزه سواحل، بنادر و سازه های دریایی. با صلاحیت مهندسان مشاور و صنایع ما انجام شده است، توسط سرویس دهندگان داخلی انجام می شود. در زمینه تجهیزات، 850 نوع قطعه و تجهیزات را با استفاده از ظرفیت ملی راه اندازی می کنیم.

فتحی با بیان اینکه بحث ساخت تجهیزات را از سال‌ها پیش آغاز کردیم، افزود: فناوری‌هایی را در حوزه ساخت تجهیزات معرفی کرده‌ایم و بحث می‌شود که کسب‌وکارهای دانش‌بنیان دخیل هستند. بنابراین در تجهیزات استراتژیک، بخشی را در داخل کشور توسط بنگاه های دانش بنیان تولید می کنیم و برای واردات قطعه وارد مذاکره شده ایم.

وی ادامه داد: برخی شرکت ها اعلام کرده اند که آمادگی دارند و اگر به انتقال فناوری کمک کنند می توانند به واردات کمک کنند. از طرفی برخی تجهیزات برای تولید به صرفه نیست زیرا به حجم زیاد نیاز نداریم و باید به فکر واردات باشیم. اما به خصوص در بخشی از قطعات که مدام به آن نیاز داریم سعی می کنیم وارد نکنیم.

معاون مهندسی و توسعه زیرساخت های سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ما تنها کشوری در منطقه خاورمیانه هستیم که در طراحی و اجرای سازه های دریایی به خودکفایی رسیده ایم. برگزاری این همایش ها محقق شده است. از جمله اینکه 850 نوع قطعه و تجهیزات را با استفاده از برق خانگی راه اندازی کردیم و توانستیم تعویض را متوقف کنیم.

فتحی افزود: پارسال فاز سوم بندر رجایی بزرگترین اسکله کشور با امکان پذیرش شناورهای نسل جدید اجرا شد و تمامی مراحل آن با برق رسانی داخلی اجرا شده است. ما تنها کشوری هستیم که حتی نیازی به پیمانکار خارجی در این بخش نداریم و تمامی قطعات طراحی و اجرا 100 درصد داخلی است. البته در حوزه تجهیزات به تعداد زیادی جرثقیل دروازه ای نیاز داریم که باید به فکر واردات آن باشیم زیرا تولید داخل آن به صرفه نیست.

قرارداد با هندی ها برای چابهار در مراحل نهایی تدوین است

عضو کمیته اجرایی سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص مشکلات بندر چابهار و تجهیزات بلااستفاده وارد شده به این بندر توسط طرف هندی گفت: هدف اصلی قرارداد با چین انتقال محموله هند از ایران به هند بود که باعث افزایش ایران می شود. درآمد ترانزیت و این کار انجام می شود و البته ابتدا باید هزینه ای برای استفاده از این تجهیزات وجود داشته باشد. اما با دیپلماسی اخیر، بحث انعقاد قرارداد با هند در مراحل پایانی تدوین است و با تکمیل و نهایی شدن قرارداد، مسائل قرارداد حل خواهد شد.

فتحی در خصوص همکاری با کشورهای دوست از جمله چین و روسیه نیز گفت: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در موضوع دیپلماسی اقتصادی و کشورهای خارجی، آماده همکاری با همه طرف ها هستیم، کشورهای خارجی اعم از چین یا هر کشور دیگری چه در داخل و چه در خارج از منطقه و با تشکیل کارگروه های تخصصی و فنی در این سطح وارد و برقراری ارتباط می شویم و زمینه های همکاری رفت و برگشتی منجر به عقد قرارداد می شود.

وی ادامه داد: با همکاری در سطح کشور و سایر سازمان ها نتیجه را به گوش همه خواهیم رساند. البته بخشی از کار کارگروه های تخصصی و فنی به سازمان بنادر مرتبط است و بخشی دیگر خارج از سازمان و در واقع به راهبردهای سیاسی کشورها مربوط می شود. اما در خصوص قسمت مربوط به سازمان بنادر کارگروه های فنی تشکیل شده و ارتباط عمدتاً با کشورهای حوزه خلیج فارس ادامه دارد و از هر نوع سرمایه گذاری خارجی استقبال می کند.

معاون مهندسی و توسعه تجارت زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره همایش Icopmas 2023 توضیح داد: اولین جلسه این کنفرانس را تحت عنوان کنفرانس بین المللی بنادر و سازه های دریایی در سال 1369 در دانشگاه تهران برگزار کردیم. و پس از این جلسه هر دو سال یک بار این سخنرانی برگزار می شد. و هم اکنون چهاردهمین دوره همایش است که از 19 تا 20 اردیبهشت ماه برگزار می شود. سازمان بنادر به عنوان متولی اصلی امور دریایی، عملاً متعهد به ارتقای دانش سواحل و بنادر است.

فتحی ادامه داد: اهداف این همایش استفاده از آخرین فناوری ها در حوزه سواحل، بنادر و دریا و ظرفیت های مهندسان کشوری، انتقال تجربه، ایجاد اتاق فکر سازه های دریایی حوزه است. همچنین در حال برنامه‌ریزی نمایشگاه موازی با 20 شرکت داخلی هستیم که عمدتاً در حوزه دستاوردهای کسب‌وکار دانش‌بنیان فعال هستند و در بخش زیرساخت‌ها کارهای توسعه‌ای انجام داده‌اند.

وی در خصوص کشورهای خارجی حاضر در این همایش گفت: این کنفرانس جنبه تخصصی و علمی تری دارد و در سال های اخیر کشورهای دارای توان علمی نیز آمده اند و در نهایت قرار شد مبنای تقاضا و تعدیل با کرونا در شخص بوده و به دلیل محدودیت زمانی شرکت های خارجی در این کنفرانس حضور ندارند.

عضو هیئت مدیره سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بنابراین فرصت کوتاهی داشتیم تا از نمایندگان کشورهای خارجی از جمله ژاپن، هند و کانادا دعوت کنیم و از همه دیپلمات ها برای سخنرانی دعوت شد. از 200 مقاله ای که دریافت کردیم، 58 مقاله پوستر و 75 مقاله شفاهی بود و 60 مقاله پذیرفته نشد. البته از آنجایی که کنفرانس در سال های گذشته بین المللی بود، ارائه ها به زبان انگلیسی خواهد بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا