جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

قراردادهای موقت کارگران از ماه جاری دائمی می شود

یک مقام کارگری با بیان اینکه قراردادهای موقت کارگران از بهمن ماه باید دائمی شود، از شورای عالی کار خواست تا پیشنهاد منطقه‌ای شدن حقوق را از شورا پس بگیرد تا در فرصتی دیگر مورد بررسی و کار کارشناسان قرار گیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، طبق تبصره 1 ماده 7 قانون کار، حداکثر مدت موقت برای کارهایی که ماهیت آنها غیر مستمر است باید توسط وزارت کار تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد. بر این اساس وزارت کار با تشکیل جلسات کارشناسی و بررسی تبصره ها، پیش نویس آیین نامه را تهیه و به دولت ارسال کرد.

هیأت وزیران در تاریخ 20/11/1397 به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر مدت موقت را برای کارهایی که ماهیت آنها ناپیوسته و غیر دائمی است، یعنی چهار سال کامل تعیین کرد.

در همین راستا فتح الله بیات با اشاره به مصوبه هیات وزیران اعلام کرد: تمامی کسانی که چهار سال به عنوان کارگر موقت کار کرده اند از بهمن ماه قراردادشان به قرارداد دائم تبدیل شود.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه ای که در بهمن ماه سال 1397 در دوره آقای ربیعی وزیر کار به تصویب هیات وزیران رسید، چنانچه کارگران در کارگاه های ناپیوسته مشغول به کار شوند و به جای کار بیش از 4 نفر به کار ادامه دهند. سالها پس از اتمام سال چهارم قرارداد خود باید به قراردادهای دائمی و مستمر منتقل شوند.

به قول بیات از تاریخ ابلاغ این قانون در بهمن ماه 1398 تا بهمن ماه 1402 مدت 4 سال می گذرد و وزارت کار به عنوان مجری و ناظر قوانین و اجرای آنها این مصوبه را به دستگاه های ذی صلاح ابلاغ می کند. تا موثر واقع شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی در گفت‌وگوی رادیویی گفت: کلیه افرادی که در مشاغل موقت یا در شرکت های پیمانکاری فرعی و پتروشیمی، نفت و گاز، مخابرات و برق و یا در کارگاه های زیر 50 نفر مشغول به کار هستند، چارچوب قرارداد آنها موقت است.

وی در عین حال قراردادهای کارگران کارخانه های بزرگ مانند خودروسازی را نیز موقتی دانست و گفت: در اکثر شرکت ها و کارخانه های بزرگ خودروسازی، کارگران دارای مشاغل مستمر و دائمی با قرارداد موقت هستند. ممکن است برخی از افراد در این شرکت ها بالای 40 میلیون و 50 میلیون تومان حقوق دریافت کنند، اما قطعاً کارگر نیستند، سرپرست و مدیران جدا از حوزه کارگری هستند، اما مشکل ما امنیت شغلی است. در صنعت خودرو یا کار آنها سخت و زیان آور است و خارج از محدوده قانون کار است. با اضافه کاری و جابجایی شیفت ها و نوبت های اضافه، حقوق آنها به بیش از 25 میلیون تومان می رسد، اما اکثر کارگران امروزی کارخانه خودروسازی با شرایط بهتر یک سال و شش ماه قرارداد دارند، بنابراین منتظر تصویب شورای عالی هستیم. وزرا ما 4 سال صبر کردیم و انتظار داشتیم از این ماه اجرایی شود.

به گفته این مقام کارگری، مصوبه هیات وزیران به قانون تبدیل شده و وظیفه همه دستگاه ها و زیرمجموعه های ذیربط وزارت کار است که برای جلوگیری از ظلم و ستم نسبت به آن در سریع ترین زمان ممکن آماده شوند. کارگران

بیات درباره پیشنهاد حقوق منطقه ای نیز گفت: طبق آخرین جلسه شورای عالی کار هیچ یک از نمایندگان حاضر حقوق منطقه ای را نپذیرفتند و پس از رای گیری، حقوق منطقه ای تصویب نشد زیرا چارچوب، امکانات و شرایط لازم برای آن وجود داشت. درخواست تایید نشده است اجرا آماده نبود

وی افزود: اگر بخواهیم این طرح را در همه مناطق اجرا کنیم نیاز به کار کارشناسی درازمدت دارد تا در ماه های بهمن و اسفند که حقوق در تعیین حقوق سال بعد کارگران تداخل پیدا نکند. و دستمزدها مورد مذاکره و مذاکره قرار می گیرد. مزد منطقه ای متمایز از مزد کشوری و حداقل مزد است و حداقل مزد مزدی است که طبق ماده 41 قانون کار و کار. اجزای آن باید مشخص شود.

وی از کارفرمایان و نمایندگان وزارت اقتصاد، وزارت بهداشت و وزارت کار خواست این طرح را از شورای عالی کار خارج کنند تا یک سال کار کارشناسی و تحقیقاتی انجام شود و هر بار به نتیجه برسد. ، این مورد بحث و مذاکره خواهد شد

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *