سایر موضوعات

قراردادهای جدید عراق برای افزایش تولید نفت و گاز

بر اساس گزارش قیمت نفت، انتظار می رود تولید نفت عراق افزایش یابد. بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، عراق امسال می تواند 4.6 میلیون بشکه در روز نفت تولید کند، در حالی که در سال 2022 این رقم 4.4 میلیون بشکه در روز بود. تولید نفت در این کشور می تواند تا سال 2027 به پنج میلیون بشکه در روز برسد. شاید نفت عراق باشد. و جاه طلبی های گاز در نهایت فرصتی برای تحقق پیدا خواهند کرد.

عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، روزانه 4.5 میلیون بشکه نفت تولید می کند. مقامات دولت عراق در سال های گذشته گفته بودند که ظرفیت تولید می تواند به پنج میلیون بشکه در روز و حتی شش میلیون بشکه در روز برسد، اما اقدام چندانی برای پیشبرد این برنامه ها انجام نشده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، هفته گذشته عراق با امضای قراردادهای متعدد با شرکت های خارجی برای افزایش تولید نفت و گاز طبیعی، گام بزرگی در راستای تحقق این هدف برداشت.

انتهای پیام

به گفته حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، بغداد برای پیشبرد این طرح ها، مزایده بلوک های اکتشافی در شمال، غرب و مرکز این کشور را اعلام خواهد کرد.

کرسنت پترولیوم پیش بینی کرده است که دو میدان گازی در استان دیالی ظرف 18 ماه به میزان تولید روزانه 250 میلیون فوت مکعب خواهند رسید. اکتشاف میدان سوم در استان بصره انجام می شود.

همه این قراردادها هفته گذشته امضا شد و مدت آنها 20 سال است و به عراق کمک می کند تا امنیت انرژی خود را تقویت کند و هزینه واردات گاز از ایران را کاهش دهد.

محمد السودانی، نخست وزیر عراق، گفت که در نتیجه این قراردادها، عراق می تواند تا سه سال آینده واردات گاز طبیعی از ایران را متوقف کند. واردات گاز از ایران سالانه بین 5.5 تا 6.8 میلیارد دلار برای عراق هزینه دارد.

السودانی گفت: ما تصمیم گرفته ایم که وارد بازار جهانی گاز شویم و این پروژه ها را برای توسعه منابع گازی خود و جلوگیری از سوزاندن فلرها به پیش می بریم زیرا کمبود گاز داخلی دلیل اصلی مشکلات تامین برق است.

سومین شرکتی که با دولت عراق قرارداد امضا کرده، شرکت چینی «ژئو جید پترولیوم» است که توسعه میدان نفتی هویزا و میدان نفتی خانا را که در نزدیکی مرز ایران قرار دارند، بر عهده گرفته است.

به نظر می رسد اکنون که عراق برای تامین نیازهای گاز خود به واردات از ایران وابسته است، رشد تولید گاز طبیعی اهمیت ویژه ای پیدا می کند.

چندین غول نفتی، از جمله اکسون، در سال‌های اخیر کشور را ترک کرده‌اند و دلیل آن‌ها چشم‌انداز تیره صنعت نفت عراق است. با این حال دولت هایی که روی کار آمدند با وجود سهمیه تولید اوپک پلاس از برنامه های خود برای افزایش تولید نفت دست برنداشتند.

بغداد با یک شرکت اماراتی و دو شرکت چینی با هدف افزایش تولید نفت به میزان 250 هزار بشکه در روز و افزایش تولید گاز به میزان 800 میلیون فوت مکعب قرارداد امضا کرده است.

یکی از شرکت هایی که به عراق در پیشبرد این پروژه ها کمک می کند، شرکت اماراتی “کرسنت پترولیوم” است. این شرکت قراردادهای بلندمدت اکتشاف و توسعه سه میدان نفت و گاز را امضا کرده است.

در سال‌های اخیر، عراق اقدام زیادی برای افزایش تولید نفت و گاز انجام نداده است، اما قراردادهای جدیدی که با شرکت‌های چینی و اماراتی امضا کرده است، می‌تواند جاه‌طلبی‌های انرژی بغداد را برآورده کند.

دومین شریک جدید برای توسعه نفت و گاز در عراق، گروه چینی “یونیت انرژی” است که قراردادی را با دولت مرکزی بغداد برای توسعه میدان نفتی “سندباد” در بصره امضا کرده است.

دلیل کندی پیشرفت، بی ثباتی سیاسی در این کشور، تغییرات صنعت نفت و اولویت پروژه های کم هزینه و زودبازده در بین شرکت های نفتی پس از دو دوره رکود و پیش بینی ها از زمان اوج تقاضا برای نفت بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا