خادم حرم امام خمینی (ره) افزود: نکته سوم مربوط به نظام جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی خلافت نیست. جمهوری اسلامی یعنی بپذیریم که در دنیا یک دولت شهر هستیم. یعنی با کشورهایی که آنها را به رسمیت شناخته ایم رابطه داریم.
خمینی گفت: جهان تشیع نیز پذیرفته است که رئیس جمهور با رای این مردم انتخاب شود، نه 5 متر آن سوی مرز و نه 10 متر. مرزها معنا پیدا کرده و شخصیت حقوقی پیدا کرده است.
خادم حرم مطهر امام خمینی (ره) اضافه کرد: اولاً سیاست معنا پیدا می کند تا با کمترین هزینه بیشترین بهره را ببریم. بنابراین او هم به دانش و هم به اطلاعات نیاز دارد و این مرد باید راهی را انتخاب کند که کمترین هزینه و بیشترین هزینه را داشته باشد.
خمینی گفت: سوال دوم این است که سیاست خارجی در هر کجا که ریشه دارد قرار است مشکلات را در حوزه روابط بین الملل و سیاست خارجی حل کند. هیچ سیاستمدار خارجی واجد شرایط دیپلمات نمی تواند مشکلات را حل کند مگر با قدرتی که از مردم خود می گیرد.
وی افزود: نکته چهارم این است که او اسلامی است; این محدودیت اسلامی یعنی آنچه پیامبر اسلام و اهل بیت علیهم السلام مطرح کرده اند بر اساس تصمیمات ما باشد. اولی در منطقه نه شرق و نه غرب و تراز منفی است.
وی تاکید کرد: قدرت یک دیپلمات قوی، قدرتی است که از فضای داخلی کشور و اعتماد مردمش می گیرد.
خمینی در پایان خطاب به مسئولان سیاست خارجی کشور گفت: نام و برند را فراموش کنید و از آن عبور کنید، اما جایی که به نفع ملی و مردمی است، خودتان را بهتر کنید.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی ظهر سه شنبه در نشست هم اندیشی سیاست خارجی اندیشه امام خمینی (ره) در حرم مطهر امام خمینی (ره) با اشاره به سیاست خارجی اندیشه امام خمینی (ره) گفت: خمینی: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تمام هویت خود را در این سخنان می یابد.