خطر پوشاک قاچاق برای سلامت مردم!
عضو اتحادیه واردکنندگان پوشاک با اشاره به فروش آسان کالای قاچاق در بازار گفت: با ممنوعیت واردات پوشاک از سال 97، تولیدکنندگان متحمل ضرر زیادی شده اند زیرا بازار در اختیار عرضه کنندگان کالاهای قاچاق قرار گرفته است. کمک به عرضه پوشاک قاچاق در سطح شهر بدون مشکل.
وی افزود: بنگلادش به عنوان دومین صادرکننده بزرگ پوشاک، تعداد زیادی برند لباس تولید می کند. کشور ما مقدار زیادی پوشاک را در تناژ و کیلوگرم با قیمت ارزان ارسال می کرد.
افتخاری با ابراز تاسف از عدم برخورد با قاچاق کالا، گفت: در شرایطی که نیاز جدی به حمایت از تولیدکنندگان داخلی وجود دارد، ارائه شرایط ناعادلانه به درستی نیست. زیرا به دلیل شرایط تحریم امکان ورود به بازار منطقه وجود ندارد و بخش زیادی از بازار داخلی در اختیار کالاهای قاچاق است.
افتخاری ادامه داد: با کاهش ارزش لیر، ترکیه نیز به محل پرورش قاچاقچیان پوشاک تبدیل شده است و سایت های غیرقانونی در فضای مجازی اقدام به سفارش کالا و ارسال قانونی به آنها می کنند.
از منظر اقتصادی نیز قاچاق کالا به طور غیرمستقیم بر سرمایه گذاری های ملی کشور تأثیر می گذارد. واردات کالاهای قاچاق (با قیمت پایین) ضربه جدی به تولید داخلی و کاهش تقاضا برای تولیدات داخلی و به دنبال آن کاهش سودآوری و در نهایت کاهش سرمایه گذاری در بخش تولید ملی وارد می کند.
بنابراین گزارش، مجید افتخاری، عضو اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان پوشاک در حاشیه حضور در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه سیما، با اشاره به رکود ناشی از افزایش قاچاق در بازار، گفت: کرونا جدید نیز وجود دارد. قاچاق گسترده پوشاک؛ دلیل شلوغی خیابان ها غرفه های بی رویه دست فروشان است.
وی افزود: نه تنها تولیدکنندگان ما، بلکه اگر همین محصولات بنگلادشی وارد کشورهای دیگر شود، دیگر تولیدکنندگان توان رقابت با آنها را ندارند و بازار پوشاک آن کشورها را مختل می کنند.
وی در خصوص آسیب هایی که پوشاک قاچاق به سلامت مصرف کنندگان وارد می کند، تصریح کرد: با توجه به عدم نظارت بر کالاهای قاچاق، احتمال ورود لباس های نامناسب حاوی الیاف بازیافتی به کشور وجود دارد که برای سلامت مصرف کنندگان مضر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان معتقدند قاچاق پوشاک علاوه بر اینکه ضربه سختی به کل اقتصاد ملی وارد می کند، در سایر ابعاد سیاسی و اجتماعی نیز آثار مخربی برای کشور به همراه خواهد داشت. قاچاق پوشاک از منظر سیاسی برای کشورها یک نکته منفی تلقی می شود و از نظر اجتماعی تعادل اجتماعی و درآمد بین اقشار جامعه را بر هم می زند.
absnews
یکی از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان پوشاک در پایان گفت: با توجه به عدم رونق بازار پوشاک، این بازار کمترین نرخ تورم را تجربه کرده است و طی 5 ماه گذشته به دلیل افزایش شدید قیمت پنبه و نخ در بازار جهانی، این قیمت تابعی از تقاضا است. فروشنده کالای خود را با کمترین سود به فروش می رساند.
این عضو اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان پوشاک درباره تفاوت قاچاق و واردات پوشاک توضیح داد: واردکننده کالای قاچاق هیچ گونه عوارض و مالیات پرداخت نمی کند و از سوی دیگر کالای خود را با هزینه کمتر و غیر واقعی خریداری می کند، بنابراین تولیدکنندگان می خواهند جدی مبارزه کن کالاهای قاچاق هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و نزدیک شدن به بازار شب عید، تولیدکنندگان پوشاک خواستار برخورد جدی تری با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق در بازار شده اند و معتقدند که عدم تداوم بازار. مبارزه با قاچاق، قبلاً آن را برای قاچاقچیان ایمن کرده است.
وی ادامه داد: صنعت پوشاک به یک چهارم هزینه اشتغال استاندارد نیاز دارد در حالی که قاچاق آن را وارد رقابت نابرابر کرده و بازار داخلی را به خود اختصاص داده است.
افتخاری گفت: اتحادیه از مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخواست کرده است تا فهرست کالاهای قاچاق را در اختیار ستاد قرار دهند و در این رابطه به فعالیت خود ادامه دهند.
اراده جدی برای مبارزه با قاچاق وجود ندارد
افتخاری با اشاره به مفید بودن برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه، گفت: در مقاطعی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به طور مستمر با قاچاقچیان برخورد می کرد، شاهد کاهش میزان پوشاک قاچاق بودیم.
افتخاری افزود: فروشندگان کالای قاچاق با اطلاع از زمان ملاقات، آرامش دارند که ریسک فروش کالای قاچاق را کاهش می دهد.
کاهش ریسک فروش کالاهای قاچاق
افتخاری گفت: عزم جدی برای مبارزه با کالاهای قاچاق که اشتغال و ظرفیت تولید کشور را تحت تاثیر قرار می دهد وجود ندارد.
هجوم لباس های بنگلادشی و ترکی قاچاق به بازار ایران
بازار پوشاک کمترین نرخ تورم را دارد
افتخاری با انتقاد از برخورد با قاچاق پوشاک گفت: با وجود پیچیدگی زیاد شرکت های هرمی، در مدت کوتاهی با این موضوع برخورد شد. متاسفانه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا عزم جدی وجود ندارد.