رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به کامپیوتری شدن مراحل ثبت اسناد، گفت: در قدیم مشاور املاک در مواردی که منجر به انعقاد قرارداد می شد به عنوان شریک جرم تحت تعقیب قرار می گرفت. شکایت است اما در قانون جدید مشاور املاک فقط پروژه ها را تهیه می کند و مسئولیت کیفری نخواهد داشت بنابراین این قانون از مشاوران املاک و حقوق آنها حمایت می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، پنجمین نشست منطقه ای شفاف سازی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خوزستان برگزار شد.
حسن بابایی در جلسه منطقه ای قانون الزام ثبت رسمی معاملات ملکی که در خوزستان برگزار شد، گفت: قانون الزام به حمایت دارای تکلیف حاکمیتی بوده و زمانی که این قانون توسط شورای نگهبان رد شد، به شورای فرصت ارسال شد. رهبران گفتند مجلس باید برای جلوگیری از فساد و مصلحت وارد شود.
در این جلسه که با حضور استان های بوشهر و لرستان در اهواز برگزار شد، بابایی گفت: معاملات عادی همیشه دغدغه مردم بوده است چرا که زمینه های فساد زیاد بود به همین دلیل مصلحت جامعه ایجاب می کرد که اعتبارات اسناد رسمی باید افزایش یابد. مردم باید با اموال خود اعم از ملک و زمین راحت باشند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: قانون اوراق قرضه قانونی مترقی و مبتنی بر فناوری است. امروزه ثبت یک پرونده الکترونیکی است و این نوع ثبت قابل جعل، تحریف و انکار نیست.
وی گفت: مشاور املاک در روش قدیم به دلیل انعقاد قرارداد در مواردی که موجب شکایت می شد به عنوان معاون جرم تحت تعقیب قرار می گرفت اما در قانون جدید مشاور املاک فقط اقدام به تهیه می کند. یک پروژه است و مسئولیت کیفری نخواهد داشت، بنابراین این قانون از مشاوران املاک و حقوق آنها حمایت می کند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: اینکه در متن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی بلافاصله بعد از کلمه قانون که خود لازم الاجراست، کلمه «اجباری» آمده است. تاکید مضاعف بر ضرورت آن نشان می دهد.
بابایی افزود: از همکاری خوب ادارات پیشگیری از وقوع جرم و پلیس محلی در اجرای این قانون تشکر می کنم.
رئیس سازمان ثبت گفت: مشاوران املاک از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون حق تنظیم سند عادی و مبایعه نامه را ندارند و در صورت عدم همکاری و بروز مشکل به صورت کامل اقدام می کنند. مسئولیت با مشاور اشتباه است و کل مبلغ معامله باید به عنوان جریمه به قربانی پرداخت شود.
بابایی تاکید کرد: بی توجهی به قانون موجب سلب مسئولیت نمی شود و به محض ابلاغ قانون اجرای آن بر همگان واجب است اما با وجود این امروز سازمان ثبت احوال و قوه قضاییه از تمام توان خود استفاده می کنند. توضیح و اطلاع رسانی شود تا کسی در این روند آسیب نبیند.
رئیس سازمان ثبت احوال گفت: رئیس محترم قوه قضائیه بر اجرای این قانون تاکید فراوان دارند و انتظار داریم تمامی نهادها، سازمان ها و اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای صحیح این قانون همکاری لازم را داشته باشند.
وی در پایان گفت: پیش نویس آیین نامه ده گانه توسط سازمان ثبت احوال تدوین و برای تصویب به قوه قضائیه ارائه شد.
انتهای پیام