جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

قالیباف: معیشت مردم خط قرمز مجلس است

علی اصغر عابستانی با موافقت با این پیشنهاد گفت: همه کارشناسان معتقدند ارز ترجیحی ساختار مناسبی نیست و باید ساختار مناسب تری برای تامین کالاهای اساسی در نظر گرفته شود. میلیاردها و میلیاردها ارز ترجیحی تخصیص یافته برای تغذیه سبد خانوار هدف گذاری نشده است، کشاورزان، واردکنندگان و مصرف کنندگان اکنون ناراضی هستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر کریمی در جلسه علنی امروز مجلس و بررسی بند درآمد لایحه تخصیص 1401 پیشنهاد حذف بند الحاقی 1 تبصره 1 این لایحه مالی را مطرح کرد که مبنی بر اختصاص ارز ترجیحی برای تامین کالاهای اساسی بود. خدمات سال آینده

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی نمایندگان در جریان بررسی طرح حذف ارز ترجیحی در لایحه امور مالی، خاطرنشان کرد: من بارها گفته ام که رزق و روزی مردم خط قرمز مجلس است و آنجاست. بدون شک حوزه انتخابیه در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.

absnews

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به رئیس کمیسیون تلفیق گفت: آقای حاجی بابایی نباید در مقابل مردم شعار بدهیم یعنی بگوییم کمیسیون تلفیق که از آن جمله است. شما رئیس جمهور هستید مجلس آیین نامه دارد و همه چیز مشخص است. من بارها گفته ام که معیشت مردم خط قرمز مجلس است و در آن شکی نیست. در این پیشنهاد موضوع ارز ETS منتفی شده و تمامی درآمدها و هزینه های صورتحساب مختل می شود. اکنون ما این بند اضافی را برای تصمیم گیری جهانی به کمیسیون ارجاع می دهیم.

علی اصغر باقرزاده در مخالفت با این پیشنهاد گفت: این پیشنهاد بسیار ناپخته است و در کمیسیون تلفیق بحث های کارشناسی در خصوص حذف ارز ترجیحی صورت گرفته اما دولت نتوانسته نمایندگان را در این حوزه قانع کند. هنوز زیرساخت های لازم برای تامین نیازهای اساسی به ویژه دارو ایجاد نشده است. دولت هنوز قدرت و توان لازم را پیدا نکرده است. دولت الان آزاد است و اگر زیرساخت ها مهیا باشد در هر کالایی می تواند این کار را انجام دهد اما حالا ارز ترجیحی حذف نشود.

وی در تشریح پیشنهاد خود گفت: تخصیص 9 میلیارد دلاری برای تامین کالاهای اساسی در سال 97 با فهرست 15 قلم کالای اساسی تصویب شد، اما به تدریج بیشتر کالاها از این فهرست حذف شدند و اکنون 5 تا 6 قلم کالا از این فهرست باقی مانده است. این کالاها.” تخصیص این ارز باعث فساد گسترده شده و پرونده های متعددی در دستگاه قضایی وجود دارد و این ارز فرصت بسیار خوبی را برای رانت خواری در اقتصاد کشور فراهم کرده است. همه ما اثرات تورمی حذف این ارز را می دانیم، اما می توانیم مابه التفاوت ارز ترجیحی و آزاد را به افرادی که به آنها اعتماد داریم پرداخت کنیم تا این اقلام مختلف بدون مشکل تهیه شود.

علی اکبر کریمی که پیشنهاد حذف را داده بود، گفت: به نظر من هم باید این بند به کمیته برگردانده شود و قسمت های 1 و 2 آن با هم بررسی شود. من هم مخالف حذف ارز ETS هستم.

حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق، درباره این پیشنهاد گفت: «مجلس باید هوشیار باشد. امروز باید تصمیمی گرفته شود که 85 میلیون نفر پاسخگو باشند. اینکه این سوال مبهم است و باید به کمیته ارجاع شود قابل قبول نیست. موضع کمیسیون کاملاً مشخص است و در این بند الحاقی ذکر شده است که حذف این بند به معنای افزایش شش برابری قیمت ها و قرار دادن مجلس در مقابل مردم است. مجلس مخالف جایزه است، سال 1401 سال رفاه مردم است و من بحثم را با شما تمام کردم. اکنون باید به وضوح در برابر مردم تصمیم گیری شود.

سیدحمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه در خصوص پیشنهاد حذف بند ۱ الحاقی گفت: سیستم مبادلات ما باید یا ترجیحی باشد یا ETS که در بند ۱ ارز ترجیحی و در بند ۲ ETS دیده می شود. با حذف این بند الحاقی، ابهام جدی مبنی بر اینکه این ارز از کجا باید تامین شود، ایجاد می شود. پیشنهاد ما این است که این موضوع به کمیته ای ارجاع شود تا پیشنهاد آقای کریمی مشخص شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *