سایر موضوعات

سیستم حمل و نقل داخلی؛ ترمز صادراتی به اوراسیا


یکی از اعضای انجمن زنان بازرگان ایران گفت:

فتحی بیان کرد: از نظر زیرساختی عملا در حوزه لجستیکی و مالی ضعیف هستیم و به عنوان مثال چند سالی است که سیستم حمل و نقل ما چه در حوزه راه، چه در حوزه ریلی و چه در حوزه دریایی و… توسعه نیافته است. اکنون صادرکنندگان نمی توانند ارسال یا دریافت کنند، در این زمینه با مشکلات زیادی مواجه هستند.

لیلا فتحی، عضو انجمن صادرکنندگان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا، گفت: از نظر سیاسی، توافق شانگهای و گسترش روابط با کشورهای آسیای میانه و قفقاز بسیار ارزشمند بوده است. اما مشکل اینجاست که آیا مدیران قبلی با امضای چنین قراردادهایی به آمادگی زیرساخت ها و امکانات کشور می اندیشند یا برای آن برنامه ریزی دارند.

وی ادامه داد: ما در حوزه لجستیکی و مالی عملاً از نظر زیرساخت ضعیف هستیم و به عنوان مثال چند سالی است که سیستم حمل و نقل ما چه در بخش جاده، چه در بخش ریلی و دریایی توسعه نیافته است و اکنون صادرکنندگان قادر به حمل و نقل نیستند یا در دریافت کالا در این زمینه مشکلات زیادی دارند.

فتحی با اشاره به کمبود خودروهای ترانزیتی در هفته های اخیر گفت: کاهش ارزش پول ملی باعث شده است که اکثر رانندگانی که خودروهایشان ترانزیت است به دنبال بار دلاری باشند و هم اکنون اکثریت آنها در خط ترکیه – CIS در لطف آباد مشغول به کار هستند. مرز، خودروهای ترانزیتی از پذیرش کالا برای مرز لطف آباد، ترکمنستان یا مطهری مشهد خودداری می کنند و پس از 4 روز خودرویی برای این مسیرها پیدا نشد.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون هزینه صادرات داخلی از طریق ریل از 30 فرانک سوئیس به 43 فرانک، در کشورهای اوراسیا به 2.5 دلار و در برخی مسیرها به 5 دلار افزایش یافته است.

فتحی بیان کرد: از سوی دیگر عدم شفافیت و کنترل بر قیمت و بهای تمام شده بار باعث نامشخص بودن قیمت یک مسیر شده و با وجود کمبود خودرو، قیمت کرایه افزایش یافته و باعث افزایش قیمت تمام شده کالا شده است. و در نهایت در بازار رقابتی خارجی شاهد کاهش تقاضا برای کالاهای ایرانی خواهیم بود.

یکی از اعضای انجمن زنان بازرگان ایران با بیان اینکه دولت می تواند با انعقاد قراردادهای مرزی و گمرکی با کشورهای همسایه تجارت را تسهیل کند، گفت: قراردادها و معاهدات دوجانبه امروز کلید حل بسیاری از مشکلات است، به عنوان مثال نظارت امروز بر قیمت ها حمل و نقل ریلی توسط راه آهن ایران انجام نمی شود و عملاً قیمت اعلام شده از سوی شرکت های کارگزاری راه آهن با تعرفه ها و هزینه های بسیار بالا برای دموراگ دلاری بدون شفافیت در این حوزه باعث ایجاد هرج و مرج در این حوزه شده است، اما در صورت وجود تفاهم نامه بین ایف دو کشور وجود داشت، این مسائل حل می شد.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا