بذرپاش: تنها 30 درصد از مفاد برنامه ششم محقق شده است
به گزارش خبرنگار پارلمانی ای بی اس نیوز، محمد باقر قالیباف وی روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی شورای اسلامی که با حضور روسای کمیسیون های تخصصی مجلس و مهرداد بذرپرش رئیس دیوان محاسبات کشور برگزار شد، گفت: در مجموع 6 برنامه توسعه نشان می دهد که در رشد اقتصاد کلان در وضعیت بدی قرار داریم.» زیرا به طور متوسط 30 درصد برنامه ششم اجرا شده است و اگر چیزی نداشتیم در واقع این 30 درصد بود. ٪ خود به خود وارد می شد.
بررسی های دیوان محاسبات نشان می دهد که اهداف برنامه ششم به خوبی محقق نشده است که مهم ترین دلایل آن نبود اطلاعات آماری دقیق و به روز، نبود برنامه ریزی کافی، نبود اقدامات لازم است. و منابع مالی کافی، عدم هماهنگی بینوزارتی و عدم تصویب آییننامهها دستورالعملها و سایر مقررات قانونی مرتبط با تصمیمات فوق، نگاهی کلی سیاسی به موضوع بهجای تدوین موارد عملگرایانه، وجود دیدگاه نسبت به موضوع است. برنامه و در نهایت تحریم های بین المللی و عدم توجه به ظرفیت های مردمی برای حل مشکلات.
رئیس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر امروز از ما بپرسند که کارنامه 20 سال گذشته برنامه چشم انداز چه بوده است، همه باید سرمان را پایین بیاوریم، وقتی مردم از ما می پرسند دولت و مجلس چه افق روشنی دارد. قرار است در هواپیمای هفتم داشته باشند.” به ما نشان بده این یعنی امید به آینده و ما باید به این درخواست پاسخ دهیم.
قالیباف برنامه هفتم توسعه و سپس لایحه مالی را در اولویت پیگیری قرار داد و گفت: باید بر اساس واقعیت های موجود و تحریم ها برنامه را تدوین کنیم. در واقع معتقدم لازم نیست برنامه ریزی را از غربی ها یاد بگیریم، بلکه کافی است به آنچه می دانیم دلبسته باشیم و عمل کنیم.
همچنین نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی نشان دهنده عدم دستیابی به اهداف در ترکیب منابع بودجه است و در هیچ یک از مصوباتی که نیاز به مشارکت بخش خصوصی داشته است، موفقیتی حاصل نشده است.
در حوزه بانکی، عمده وظایف نظارتی از جمله اقدامات نظارتی و نظارتی بانک مرکزی، استقرار سامانههای نظارتی برخط، ایجاد سامانههای متمرکز، امکان دریافت استعلامهای مورد نیاز به صورت الکترونیکی و آنلاین و امکان دریافت استعلام است. الکترونیکی و آنلاین و غیره خاطرنشان شد که اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است، اما نیاز به تجمیع و ایجاد سایر سامانه های مرتبط وجود دارد.
بررسی شاخصهای کلان اقتصادی حاکی از شکاف معنادار بین آنها در اجرا و قانونگذاری است. در قانون برنامه ششم توسعه، دستیابی به رشد متوسط سالانه هشت درصد پیش بینی شده است، اما میانگین عملکرد سال 1396 در سه ماهه سوم سال 1400 کمتر از یک درصد (0.76) بوده است.
مهرداد بذرپاش گزارش این نهاد ناظر را از ارزیابی عملکرد برنامه ششم توسعه در بازه زمانی 1396 تا 1400 در جلسه شورای هماهنگی شورای اسلامی ارائه کرد و پیشنهادات اصلاحی و کاربردی برای تدوین برنامه ششم توسعه کشور را بیان کرد. برنامه هفتم توسعه
در این گزارش که برای اولین بار تهیه شد، دیوان محاسبات عملکرد 520 بند، ماده، مولفه و تبصره برنامه ششم توسعه را مورد ارزیابی قرار داد و در نهایت پیشنهادات راهبردی برای تدوین برنامه هفتم توسعه را در دو بخش ارائه کرد. بخش های ساختاری و حقوقی. پیشنهاد شده.
بررسی وضعیت تصویب آییننامهها و آییننامههای مربوطه نیز نشان میدهد که تنها ۲ درصد از آییننامهها در زمان تصویب، ۷۱ درصد آییننامهها خارج از محدوده زمانی قانون تصویب شدهاند و ۲۷ درصد هنوز تصویب نشدهاند. .
با توجه به جمع بندی تفریق بودجه دیوان محاسبات کشور در سال های 95-95، علیرغم درج مواد خاصی از قانون برنامه ششم توسعه کشور در بودجه های سنواتی، اعتبار لازم تخصیص نیافته و یا مطابق با اهداف تعیین شده به دست آورد.
این گزارش نشان می دهد که اهداف قانونگذار تنها در 30 درصد از مصوبات برنامه ششم محقق شده است، در 48 درصد از مصوبات برخی از مصوبات محقق شده و در 22 درصد از مصوبات نیز اهداف قانونگذار محقق نشده است. برآورده شد. همچنین هیچ یک از سیاست های کلی به طور 100 درصد محقق نشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر افزود: معتقدم ضعف ما در این بخش، عدم دانش و سواد برنامهنویسی یا کمبود سرمایه برای اجرای آن نیست، بلکه قلب و فکر لازم برای اجرای آن را نداریم، زیرا ما از نظر اخلاقی و سازمانی متعهد به اجرای قانون نیستند و متاسفانه این موضوع به فرهنگ مدیریتی ما تبدیل شده است.
وی یادآور شد: دستگاه ها و کمیسیون های کنترلی ابتدا باید سعی کنند احکام را به حداقل برسانند، سپس اگر حکمی را صادر کردیم، مسئول آن را مشخص کنیم تا تکلیف اجرای این حکم و نظارت و کنترل مکان مشخص شود.