سالهاست که گیاهپزشکان غربی از خواص درمانی فلفل استفاده میکنند. فلفل دارای اثر محرک است، بنابراین گردش خون، تحریک سیستم عصبی، تحریک اشتها، درمان سوء هاضمه و افزایش تعریق را تقویت می کند. خواص ضد باکتریایی فلفل باعث شده است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی و گلودرد استفاده شود. بسیاری از گیاهان دارویی چینی توصیه می کنند که خانم ها یک هفته قبل از قاعدگی غذاهای تند بخورند تا درد را کاهش دهند. در پرو، فلفل به طور مستقیم برای درمان دندان درد استفاده می شود. در شرق و غرب از فلفل برای درمان آرتریت، روماتیسم، واریس و رفع زگیل نیز استفاده می شود.
مطالعات نشان داده اند که کپسایسین دارای خواص سم زدایی در برابر طیف وسیعی از مواد شیمیایی سرطان زا است. بنابراین، برخی از محققان ادعا می کنند که فلفل در رژیم غذایی می تواند به کنترل سرطان کمک کند.
فلفل اسید معده را تحریک می کند و اسیدیته را افزایش می دهد و به کشتن باکتری های مضر کمک می کند. به همین دلیل از غذاهای فلفلی و تند برای مبارزه با بیماری های عفونی مانند وبا و اسهال میکروبی استفاده می شود. آزمایشات با عصاره کپسایسین نشان می دهد که این ماده گیاهی می تواند به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت ها کمک کند.
فلفل و بیماری های عفونی
فواید خاص فلفل دلمه ای:
فلفل و سرماخوردگی
فلفل دلمه ای منبعی غنی از ویتامین C است بنابراین مصرف منظم آن مدت و شدت علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد.
فلفل و سرطان
فلفل و زخم معده
مطالعات در جوامع مختلف نشان داده است که کپسایسین با افزایش جریان خون به مخاط معده و افزایش ترشح مخاط از سلول های پوشش معده از افراد در برابر زخم معده محافظت می کند. لازم به ذکر است که نتایج برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف 20 گرم فلفل، 30 دقیقه قبل از مصرف 600 میلی گرم آسپرین، عوارض شایع آسپرین مانند تخریب معده و اثنی عشر را کاهش می دهد. سایر مطالعات طولانی مدت نیز نشان داده اند که فلفل از تخریب پوشش معده توسط الکل می کاهد.
نکته مهم: یک فلفل متوسط حداکثر 160 گرم وزن دارد. و سه برابر مقدار روزانه ویتامین C یک فرد بالغ را تامین می کند.