فلاحی در پایان خاطرنشان کرد: البته کمیسیون های تخصصی و کمیسیون تلفیق بودجه و پیشنهادات نمایندگان می تواند راه های زیادی را برای ایجاد منابع جدید به روی دولت باز کند. مثلاً معافیت ها و فرار مالیاتی که در حوزه های مختلف داریم می تواند کمک کند. علاوه بر این، افست هایی که در بخش نفت، گاز و … انجام می شود. می تواند منابع جدیدی باشد که بتوانیم هزینه های مورد نظر را پیش بینی کنیم.
یکی از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی گفت: در بودجه سال 1402 یکی از بخش هایی که باید به آن توجه شود، نظام آموزش و پرورش است که در این راستا تامین سرانه مدارس، تامین معلمان، تامین تجهیزات و امکانات. ما باید به مدارس توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی افزود: بخشی هم در این موضوع وجود دارد که بدهی آموزش و پرورش در حال حاضر نسبت به حق الزحمه بازنشستگان دانشگاه و اساتید بازنشسته است و در صندوق ذخیره فرهنگیان همچنان شاهد بدهی دولت قبل هستیم که این بدهی است. باقی مانده و باید به دولت بدهکار شود و این موارد نیز در حوزه بدهی آموزش و پرورش قرار می گیرد و از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم همدان در شورای اسلامی گفت: سایر نهادها نیز باید برای تامین معلم در حوزه آموزش همکاری کنند چرا که در این زمینه با مشکل مواجه هستیم. ما حدود 260 هزار معلم و 50 هزار نیروی کمکی کمبود داریم که التماس می کند در بودجه سال آینده دیده شود.
فلاحی یادآور شد: در گذشته 38 هزار میلیارد برای بحث معدل معلمان اختصاص یافته است و امیدوارم آموزش و پرورش بتواند این موضوعات را اجرایی کند و بحث نمره دیگر دغدغه معلمان نباشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه دانشگاههای ما متاسفانه با وجود اینکه دو سال تدریس در دانشگاهها غیر حضوری بوده و خوابگاهها تعطیل شده است، نمیگویم. بدانید دولت قبل چه کرد که اکثر دانشگاه ها با 60، 70 میلیارد تومان بدهی مواجه بودند و هنوز هم با این بدهی ها دست و پنجه نرم می کنند پس باید به این مسائل توجه شود و ذهن مدیران ما درگیر بدهی نباشد. و مشکلات خوابگاه ها، غذا و پیشروی و مواردی از این دست. به چیزهای بزرگ فکر کن
انتهای پیام
احمد حسین فلاحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره اولویت های آموزش و پرورش که باید در بودجه 1402 منعکس شود، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در سال جاری به وجود آمده، بسیاری از مردم متوجه آسیب پذیری آموزش و پرورش ما شده اند، چرا که در سال های اخیر وقتی به این مسائل اشاره کردیم متوجه این مسائل نشدند، اما فکر می کنم یکی از حوزه هایی که باید به آن توجه شود، نظام آموزشی است که در تامین سرانه مدارس، تامین معلم، تامین تجهیزات. و امکانات و در بحث نوسازی مدارس و … باید توجه ویژه ای شود چرا که خیلی ها متوجه شده اند که این قسمت ها مغفول مانده و اکنون نیاز به توجه دارد.
وی در خصوص نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه 1402 نیز گفت: نقاط قوتی که رئیس جمهور در جلسه علنی آن بیان کرد و در آن نقاط خاصی دیده شد، اما طبیعتا بسته به توان مالی که دولت در نظر گرفته بود، این بودجه بسته شد. ، مجلس وظیفه دارد کار چکشی انجام دهد و اگر قرار است در مواردی به این بودجه اضافه شود باید منابعی را پیدا کند که از طریق آنها این منابع تامین شود.