نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: صرف حضور ایران در اتحادیه ها و معاهدات کافی نیست، بلکه کشور باید از منافع آنها بهره مند شود.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به همزمانی اجلاس سران اکو با نشست همسایگان دریای خزر، اظهار کرد: حضور مسئولان کشورهای همسایه دریای خزر فرصتی برای به حداقل رساندن تنش است. و اختلافات را حل کند. همچنین در حاشیه این اجلاس امکان گفت وگوهای دوجانبه بین اعضا وجود دارد که طبیعتا برای ایران فرصت دارد.
وی با اشاره به تاریخچه اکو افزود: این سازمان در دوران جنگ سرد شکل گرفت و سابقه قابل دفاعی دارد اما کشورهای عضو این سازمان نتوانسته اند از مزایای آن بهره کافی ببرند. فکر می کنم اکو، مانند سایر اتحادیه های منطقه ای، اکنون نیاز به بازسازی دارد. اکو در چارچوب منطقه گرایی ایجاد شد، اما اکنون اتحادیه ها به نو منطقه گرایی تبدیل شده اند. در اتحادیههای منطقهای نقش اعضا در عرصه جهانی به عنوان یک ضعف تلقی میشد، اما در اتحادیههای نومنطقهای، هرچه کشورها در صحنه جهانی بیشتر حضور داشته باشند، نقش بیشتری در اتحادیه منطقه ای ایفا میکنند و از مزایای آن بهرهمند میشوند. مزایای. .
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: ایران هرچه چالش های منطقه ای و بین المللی کمتر باشد نقش بیشتری در منطقه خاورمیانه ایفا کرده است. لازم به ذکر است که کشورهایی که تجربه کمتری در CEE نسبت به ایران دارند، به دلیل تعریف استراتژی های اقتصادی، توانسته اند مزایای بیشتری از این سازمان کسب کنند. از سوی دیگر ایران از خطوط انتقال برق بین اعضای CEE فاصله گرفته و در حاشیه قرار گرفته است. خط انتقال گاز به پاکستان با مشکلات جدی مواجه بوده و انتقال گاز به ترکیه نیز دچار نوسان شده است. صرف حضور ایران در اتحادیه ها و معاهدات کافی نیست، بلکه باید منافع آنها را ارتقا داد. ایران باید از اکو و شانگهای منتفع شود و فکر میکنم باید عضو گروه بریکس باشد که گردش مالی 24 درصدی خارج از منطقه یورو و دلار دارد.
فلاحت پیشه در پایان با بیان اینکه نباید برای نقش آفرینی ایران در سازمان های منطقه ای از شعار استفاده کرد، گفت: حرف، تبلیغات و شعار نمی تواند منافع کشور را تامین کند، بلکه ایران باید استراتژی های خود را در عمل مشخص کند و از مزیت های موجود حداکثر استفاده را ببرد. CEE.
انتهای پیام/