اخبار سیاسی روز

فقه اسلامی ایرانی و الگوی پیشرفت

ج- فقه و پیشرفت اسلامی

absnews

توجه به اهداف شریعت در شناخت فقه، چگونگی انجام آن را روشن می کند تا در بازار فقه مقبولیت پیدا کند و پویایی فقه را هدایت کند. وی در عین حال بر نوع ختمی که علم فقه باید از آن پرهیز کند تا از ذات خود به عنوان جواهر دور نشود، اصرار می ورزد.

به گزارش ای بی اس نیوز، متن یادداشت آیت الله ابوالقاسم علیدوست به این شرح است:

الف- لزوم توجه به صحت اسناد فقهی در پیشرفت اسلامی

فقهای امامیه بدون اینکه در دام اصلاح اهل سنت بیفتند، همواره در استنباط و اجرای احکام شرعی به مصالح پیشینی و پسینی احکام شرعی توجه داشته اند; از این رو، از فقها خواسته می شود که از مفاسد و خطرات مصلحت در فقه به طور جدی پرهیز کنند و در مقام استنباط و اجرا، بکوشند در احتیاط فقهی، نگاه دقیق و عزتمندانه به مصلحت را قربانی نکنند. بنابراین نه الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت از خدمات دانش فقهی بی بهره خواهد ماند و نه علم فقهی از ایفای وظایف اجتماعی و سیاسی خود که یکی از آنها همراهی همدلانه این الگو برای روشنگری مسیر آن است. شرایط طراحی و اجرا

در سند الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی، از منظر نامتعادل برخی از فقهای امامیه به اسناد اربعه، از چهار سند پرهیز شده و اسناد چهارگانه به گونه ای طراحی شده است که در هندسه چینش آنها. ، عقل جایگاه واقعی خود را دارد; زیرا پیشرفت واقعی ایران اسلامی بدون رساندن عقل به جایگاه خود غیر ممکن است.

دانش فقهی توانایی ها و الزامات بسیاری دارد که در تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت به کار گرفته شده و مورد توجه قرار گرفته است. مهمترین قابلیت ها و الزامات ذکر شده عبارتند از:

ب- اهداف شرع و پیشرفت اسلامی

در الگوی اسلامی – ایرانی از قدرت علم فقهی برای توجه به اهداف شرعی استفاده شد.

یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه و مدیر پژوهشگاه فقه و حقوق اسلامی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در یادداشتی با عنوان «فقه اسلامی ایرانی و الگوی پیشرفت» به این موضوع پرداخته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا